Divided et impera! “

 

In occultism e bine, foarte bine sa cunosti filosofia ,pentru ca aceasta dezvolta simtul observarii si al conexiunii; insa asa cum stim :”Filosofia promite miezul dar ofera coaja”. Filosofii sunt buni observatori concluzioneaza intotdeuna bine insa nu ofera solutii nici atata cat dogma religioasa ofera.

 

In orice exercitiu occult indiferent de experienta magica pe care o faci trebuie sa tii cont de trei lucruri bazic, de al patrulea ca necesitate si de al cincilea obligatoriu!

Trei lucruri fac referinta la:

  1. SPIRIT
  2. SUFLET
  3. Duhul Sfant

Al patru-lea este in fapt MATERIALUL ce cuprinde pe cele Trei ; in vreme ce Trei vine de la Univers , Creator, al patrulea este chiar materializarea Lui si contine un element important in dotare si anume SIMTUL ce este legat de gandire, ades din nefericire(sic)!

Un putem anticipa fara SIMT cat despre premunitie, aceasta un poate fi legata doar de gandire (conexiuni) ci de ceeace ades este numit insa cu desavarsire ignorat : INSPIRATIA. De unde vine si mai ales cum se compune nu este o explicatie ce tine de mine si mai ales de aceasta plansa.

Primii ani din cei 20 de experienta au fost dedicati in exlusivitate cunoasterii interioare pe cat s-a putut mai in amanunt si pe cat posibil confruntat cu realitatea vietii de zi cu zi.

Ca in orice studiu ce tine de esoterism (indiferent de ramura pe care se axeaza studiul, chiar alchimia vezi combinatia religie_filosofie, adica gnosticul) totul incepe de la interior la exterior si de jos in sus spre deosebire de invatatura dogmei care te invata Legea ca ceva din afara ta fara sa intelegi ca in fapt un ar trebui sa o aplici din obligativitate ci tocmai din responsabilitate pentru tine si pentru altii in acelas timp.

Spuneam anterior, religia ca dogma este o scoala “dresura” in care individul trebuie sa invete sa isi cunoasca masuriile, sa fie determinat sa aplice invatatura etica si morala ca fapt obligatoriu dictat de Divin. Iata dupa 2000 de ani de o astfel de educatie lumea un numai ca un a inteles nimic dar “nici obligatoriu “ mai buna un este ci dimpotriva!

In procesul alchimic V.I.T.R.I.O.L. este acidul otrava injectata tocmai prin muscatura Sarpelui , toxina ce are in timp o serie de efecte:

-durerea : momentul constientizarii unei situatii adec cunoscuta in intrebarea : “Dece tocmai eu?”

-paralizia: momentul in care apare acea stare de confuz in care apare intrebarea : “ Ce ma fac si cum ar fi mai bine…?”

-moartea certa : in cazul in care te declari invins sau ignori dorind sfarsitul

-coma si resuscitarea pentru cazul in care conchizi un adevar astfel incat perceptia intamplarii raului devine o lectie prin urmare aceasta devine antidotul si recuperarea miraculoasa .

Esoterismul este strict legat de simbol, acesta este imprumutat din natura si din viata asa cum este un este o simpla opinie, am mai spus aceasta si e important de memorat.

Nu de putine ori avem nevoie de metafore pentru a exprima un lucru pentru care in fapt un exista o explicatie nici logica,teoretica sau stiintifica si nici un am avea cuvinte sa descriem ceeace experienta transcedentala ofera.

Umanul a gasit cumva o solutie mediana a comparat o stare greu de descris in cuvinte cu un element imprumutat de la natura. Astfel vom observa ca samanii vor boteza noii nascuti dupa spiritul ce il detin la nastere : “Vultur Plesuv, Lupul Argintiu,Focul Viu” samd. Am spus atentie :SPIRITUL!

SPIRITUL in opinia mea include sufletul insa se diferenteaza de acesta prin faptul ca exprima motrica totalitatii noastre …se mai spune “ X…este spiritul viu” sau “ spiritul ce ne tine uniti” etc.

SUFLETUL in opinia mea este compus doar din doua stari exprimate in tot ce poate fi gasit ca element dual : bine/rau, bland/agresiv,femeiesc/barbatesc samd.

Duhul Sfant insa este elementul cheie ce face legatura intre nivelul ancestral in totalitatea lui in care se autoinclude si corp.

Am sa va determin sa observati ca cele trei elemente bazice al vietii nu sunt altceva decat niste energii ( drivers ) ce fac sa functioneze un sistem insa fara corp acestea sunt dispersate ,despartite.

Corpul al patrulea element important( materialul)are o dotare extraordinara ce este strict legata de memorie , SIMTUL ce apartine parte de ratinament si parte de inspiratie. Rationamentul apartine constiintei pe cand inspiratia vine din inconstient.

Ce este inconstientul?

 

Simturile sunt poate cele mai sensibile corzi ce ne leaga de ancestral ; “ai pariat pe ceva ce ,o voce interioara ti-a spus sa nu…” ai pierdut spunand : “am stiut” acum intrebarea este, daca ai stiut cum se face ca ai continuat in gresala? Sau daca ti s-a spus la ureche…pentru ce nu ai ascultat?

 

In divizinea propriei existente al cincilea element ,SIMTUL, este poate cel mai imporatnt de acordat prin curatarea lui de imbaxeala dresurii anterioare si de prejudecati ori mai rau de decizii ca urmare a unei imagini gandite aprioric.

 

In unele initieri in arta esoterica descoperim la un moment dat o secventa care se cheama “decadenta” ; decadenta nu este obligatoriu acel fapt reprobabil ci este un pasaj al vietii prin care trebuie sa treci ( Infernul lui Dante sau vezi, Faust) ; este acel mers pe sarma cu ochii inchisi si fara plasa de siguranta jos. Este acea ambitie de-a gasi iesirea din labirint pe un intueric absolut in care primejdia e la tot pasul.

Sau…este acel satiu in care esti condus de eremit, dar atentie, te lasi condus cu incredere pentru ca Eremitul un este altceva decat fie o terta persoana( maestu) ce stiie cum sa te cnduca spre iesire sau este chiar imaginea ta interioara (la bunul simt) care te conduce instinctual asa cum stii sa respiri cand dormi in functie de nevoie fara sa gandesti la aceasta.

 

Totul se bazeaza pe intuitie ,intuitia tine de inspiratie, inspiratia tine de spatiul inconstientului si acestea toate in final de liberul tau arbitru care daca un este legat de simt este un hazard pentru tine sau o navigare in Marea Opera despre care nimeni stie mai nimc si cu atat mai mult un se vorbeste concret.

 

A diviza binele/rau pentru a determina ce e bine si ce e rau este o pierdere de timp atata vreme cat versatilitatea situatiei nu are limite in combinatii si permutari posibile in care binele devine rau iar raul poate fi de bun augur in final.

Dizolvarea propriei existente este benefica si impulsionanta spre Lumina atata timp cat aceasta se rezuma la determinarea exsistentiala a sinelui individului dar daca se continua cu filosofia in acest sens devine ciclu vicios pentru ca in alchimie si in orice in acest univers porneste de la un punct si ajunge sa sa se reantalneasca pe orbita cu acelas punct.

 

Cred ca o buna reteta alchimica este defragmentarea sinelui analizarea lui, studierea lui si concluzionarea in masura limitei noastre de perceptie si intelegere; acesta numesc eu ADEVAR la nivel uman .

 

Odata ce am conchis ca aceste “sisteme driver” determina propria existenta respectiv demonstreaza ca esti viu, e bine sa le coagulezi si sa uzezi de ele in situatii tinand cont de simt si nu de subiectivisme; sa stii simtind in acel moment daca “vocea constintei” te minte sau un ; daca acel moment se vrea a fi o lectie pentru tine sau un pur ajutor.

 

Aceasta otrava , aceasta toxina se gaseste in tot si in toate; acest dizolvant ce i-a Aurului stralucirea pentru un timp se numeste Mercur; este acea piatra lichida duala, densa ce se disperseaza sau se reuneste este acel demon ce (propriu/figurat) activeaza in tine boala incurabila ce te manaca in interior fie filosofic fie ca boala reala incurabila.Iata metafora.

 

O pilda cunoscuta in alchimie sta scrisa in Povestea Regelui care a murit inecat (otravit). LINK

 

Ramane asa ca o concluzie finala, am sa va pun o celebra intrebare a pusa de un mega star al secolului XX : “ Cum stii ca esti viu?” Jim Morrison _The Doors si am sa o relationez cu  antica zicala :”Divided et impera!” iata aceasta este solutia.

 

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu