♦Arcana I MAGUL (Studiul Cabalei)


 

“Comtempland un simbol si mai apoi studiind sensul lui ai sansa ca prin inspiratia ce o da acesta sa faci primul pas in iluminarea ta. Totul tine de cultura , observare si conexiune..cunoasterea vine neantarziat!” Dan Izvernariu / 5596 Timisoara .

 

 

Plansa 6 Anul I Gr 3

 

ARCANA   I    M A G U L

 

 

Introducere:

 

Cartile de Tarot au o multime de semnificatii; as dori sa va atrag atentia asupra doua din ele : Cea a Drumului in Legenda Personala si cea a modului de-a deduce si a perfectiona simtul si Eu-l, dincolo de sensuriile simbolice utilizate ca indivinatie.

NEBUNUL este in fapt profanul, despre aceasta carte nu as dori sa insist foarte mult pentru ca simbolul ei consta in imaginea profanului: eu,tu, el , ea, ei… a neinitiatului dar a persoanei care a avut o ciocnire inexplicabila cu sinele si este aproape perplex insa nu are modalitatiile de-a concluziona corect (instrumentele).

Cu toate acestea NEBUNUL (ARCANA 0) pleaca in lumea intunericului ghidat de simturi, anticipatie ,destin samd. In alte conditii NEBUNUL este acel profan ce paseste in initierea magicului primind muscatura Sarpelui sau a Cainelui (dupa caz) intelegand prin acesta acel imbold ce da percurs dramei iluminarii.

Se spune ca :in spatiul perfect patrat exista un cerc iar la colturiile patratului se afla cate un Sarpe, NEBUNUL merge condus de constiinta in cerc intr-un anume sens ; nu merita sa fugi sau sa te feresti pentru ca in acest caz TOTUL este pierdut ( Carls G. Jung- citat aproximativ).

Sunt cofuzii cand spunem NEBUNUL, o mare majortate a profanului intelege prin aceasta : prostul ; nu este asa dimpotriva a putea spune “neantelesul” de catre ignoranti.

 

MAGUL

 

Prima Casa a Tarotului este o treapata, un Portal de intrare in lumea magiei ( a se face diferenta intre Magie si Vrajitorie, este total diferit); este si primul personaj pe care NEBUNUL il inatlneste in negura drumuriilor ca le strabate solitar ; acesta ( Magul) ades situat in mijlocul comunitatii sau al “targului” comparand ca SCAMATOR in ochii profanului este intalnit de NEBUN pentru ca doar NEBUNUL este capabil sa observe deosebitul si factul diferentiat de intamplarea comuna (vulgara).

Magul este casa Stelei Nordului aceeaia care s-a aratat celor Trei Magi, este reperul prim care iti arata CE asa cum doresti insa nu iti spune CUM ,pentru ca acest fapt este un privilegiu sagrad individual pentru fiecare.

Magicianul arata multimii doua lucruri opuse ,doua sensuri opuse , unul clar vizibil sus usor si mult gustat de ignoranti si al doilea discret in jos perceput doar de cei capabili sa observe.

Ce inseamna totalitatea celor doua simboluri exprimate de MAG ramane ca Dvs. sa studiati.

 

Deasupra capului Magului sta simbolul INFINITULUI; acest opt intors lateral este un simbol ce exista deja in constiinta noastra , este fixat insa mereu ignorat. Acest simbol imaginat in totalitatea lui pe un fundal BLANK in stare alfa stimuleaza Mintea de jos sau Partea Inferioara ( vezi nota din blogul de mai jos a celor patru stari ale mintii).

Acest semn orientativ ( stim ca simboluriile sunt un ghid ce apleleaza la orientarea intuitiva, vezi blogul : Semne , Simboluri…din acesata luna LINK) si separa automat toate elementele ce tin de energie atomica. In cadru paint /art gasim acest simbol exprimat in representarea lui Isus cu degetul mare unit cu degetul mijlociu la nivelul Plexului solar. ( imagine cunoscuta ca : binecuvantare).

 

Mai multe detalii:

 

 

In partea superioara,ochii reprezinta Ochii Tatalui,la nivel intern reprezinta Infinitul,iar sfantul Opt ,Caduceul lui Mercur,cei 8 Kabiri care conduc planeta.Magul se vede din profil,partea dreapta semnificand ca el manifestata este toata… partea dreapta.Pe fruntea sa se remarca Sarpele,indicand ca este ridicat ,ca este un Maestu Auto-Realizat.In mana stanga ,Bastonul Puterii,care simbololizeaza Maduva Spinarii,indicand infinitul,cu mana deapta ,aratand pamantul ,ca trebuie sa se urce incepand de jos,”nu se poate urca fara ca inainte sa fii coborat”este nevoie sa se coboare in a Noua Sfera,care are doua reprezentari:prima ,Sexul,Piatra Cubica,a 2a sunt cele 9 Cecuri,Infernurile Atomice.In imbracamintea sa-un triunghi cu varful in sus,cle 3 forte primordiale reunite in Kether ,Unul.Pe o masa se afla cele 4 elem P.A.A.F-Lumea fizica.Pe masa se afla Spada Puterii,Lingamul,un Potir si o Luna care trebuie transf in Soare.Sub masa se afla Ibisul Nemuritor,Pasarea Phoenix,Lebada Kala-Hamsa,Spiritul Sfant care simbolizeaza iubirea.In partea inferioara,in apele vietii gasim piatra cubica,piatra filosofala deja cizelata,indicandu-ne ca este munca pe care trebuie sa o realizam:aceasta este piatra cubica a lui Yesod,Sexul..”piatra de poticnire si stanca de scandal”
 
 

 

EXERCITIU:

 

Trebuie sa stii ca “o lucrare” nu se face incordat, nu se face in forta, nu se batjocoreste pentru ca trebuie sa fi constient de un fapt: principiul CAUZA/EFECT exista si functioneaza absolut perfect si fara gres.Tot asa vei descoperi ca faptele anterioare au raspuns pe masura infaptuirii lor, prin urmare nu te juca!

 

Alege o zi relaxata in care ai meditat putin asupra existentei tale trecute, prezente si posbil a proiectelor de perspectiva daca sunt. Incearca sa faci “PACE” reala cu acestea ,apoi relaxeaza-te.

Incearca o pozitie absolut relaxata care sa iti deie o senzatie de confort, macar orizontal fara perna la cap daca pozitia lotus pentru inceput este o problema de executat.

Urmareste-ti respiratia si imagineaza o mare albastra pe care vezi undele valurilor (sau nu infunctie de starea in care te gasesti) ..asteapta linistit gonid orice fel de gand sau alta imagine pana cand aceste unde devin 0 ca valoare.

In urmatoarea secventa ai sa constati ca ai un corp greu imposibil de miscat insa relaxat , flutuant, sunetele din jurul tau incep sa dispara ca intensitate pana la acea “surzenie” .

In acest moment imagineaza fundalul BLANK cu inscriptia de mai jos; fie 2D fie 3D pe masura capacitatii individuale. Este momentul conexiunii tale ! Important este sa nu adormi in acesta etapa pentru ca efectul se pierde.

 

 

 

Mediteaza asupra formei ei vizualizand un curs imaginar a unui punct ce parcurge acest 8 orizontal de la dreapta spre stanga (invers este fatal! Nu incerca) apoi lasa pana cand acesta imagine se stinge de la sine si adormi. La trezire pune din nou mintea in Blank eliminand ganduriile de orice fel cateva clipe, in acest moment vei trezi constiinta in corpul astral.

 

Cele doua sensuri ale semnului care se intretaie intr -un singur punct (care deschide si inchide) au efectul la nivelul constiintei de inchidere a unui fapt si deschidere a unei noi perspective sau momentul in care vointa doreste sa rupa lanturiile in care sta ancorata, un fapt existent in constiinta tuturor adanc scufundata in matricea originala.

Este un fel de cheie daca asa suna mai bine in intelegere dar si un safe mode de a iesi din astral dupa continuarea exercitiilor viitorare.

 

Simbolul acesta entru un alchimist initiat mai inseamna cheia procesului de unificare a celor doua contrarii esentiale APA/FOC fapt ce sta in favoarea deschiderii perceptiei, anticipatiei si a unei gandiri cu conexiuni rapide. Focul+Apa= Cabala (Nona sfera).

Inainte de-a clarifica ce inseamna nona esfera va mai sensibilizez observatia; dualismul lui 8  ca desen si sens parcurs desemneaza : Caduceul de Mercur sau IDA & PENGALA (citeste despre acesta in particular); sau cele Doua Sfesnice stand in picioare inaitea Tronului lui Dumnezeu

“Am dat putere de profetizare timp de 1260 zile imbracat in panaza* de sac” (* austeritate).

Daca facem un calcul deducem astfel ca: 1+2+6+0= 9 unde 9 este simbolul NONA ESFERA.

Acest simbol 9 are o conexiune nu intamplatoare cu forma galaxiei sau a curbei lui Fibbonacci, incearca sa studiezi acesata conexiune in particular!

Sfera a IX a strict vorbind in ceeace ne intereseaza , este sfera SEXULUI si este legata de cele doua canale IDA si PENGALA de acel spatiu ca un sambure din interiorul creierului nostru in care exista echilibrul durerii si al placerii.

In lumea alchimica creierul mai este cunoscut si ca: pahar,potir cu vin sfant,frate … .

 

Sper ca aceasta descriere cumva detailata sa va determine sa intelegeti pentru ce semnul Infinitului apare deasupra capului Magicianului; desigur magicianul mai are in dotare floare ridicata in sus ( roza si/sau :ce poate aminti de LOTUS , extaz,) , elementele simbol masculin / feminin : cupa si punalul (spada), bagheta magica ce reprezinta maduva spinarii un canala atat de important in transmiterea energiei ( are rol de , antena daca este mai simplu asa in intelegere) .

In czul in care atomii solari si lunari trezesc la nivelul coccisului Kundalini, se trezeste “sarpele de foc” puterilor noastre magice , acesta “ne va devora” devenind astfel magicieni exaltati divin.

 

 

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu