Din care toate s-au facut…


Plansa I.anul 6010c.II3º
Din care toate s-au facut!
Se spune ca in Intuneric primul lucru care a fost pentru ca tote cele ce le stim si pe care inca nu le-am vazut a fost VERBUL.
Primul fapt implinit in Intuneric a fost Lumina , FOCUL.
Focul a intalnit aerul si a creat Sulful ; in Mistica lui Böheme intalnim ideia de FORTA a nasterii care are forma une-I roti ce se invarte …MERCURUL face acelas lucru in SULF iar nasterea este copilul de aur sau HORUS , filius philosophorum sau “Copilul Divin”.
 AERUL sau ANIMA MUNDI este ceeace insufleteste viata ,este gandul, vibratia,unda, norul prin care se tranzmit ganduri,vise,idei,premunitii prevestiri ..prin care apare la momentul potrivit PROVIDENTA.
 Apoi s-a despapartit lichidul de solid si in interactiunea AERULUI cu APA a facut sa rezulte MERCURUL acel lichid viu intalnit in tot si in toate, acea natura duala ,acea otrava ce mai tarziu avea sa devina Sarpele cre este Roata de Foc a esentei.
Relationat cu acesta VULCANUS aprinde in el Roata de foc a esentei cand se desparte de Divin iar in acest moment cheie se naste contrariul ,dorinta si pacatul iar Sarpele de foc se transforma in Vierme sau Larva ; in alte cuvinte vorbim aic de mandala Centrului Raului :mysterium iniquitatis (vezi pentru a intelege mai bine filmul Regele Inelelor).
APA a interactionat asupra pamantului facand sa rezulte Sal , sau sarea ce reprezinta si este manifstarea finala a Pietrei perfecte sau asa cun noi o denumim in confrmitate cu Tabula esmaralda “Gloria intregului Univers” si poate fi asociata cu “medicatia” necesara energiei inainte sau dupa meditatie.
PAMANTUL nu a mai avut asupra a ce sa interactioneze si prin urmare a devenit pasiv insa roditor si reproductiv, el primit toate aceste interactiuni si a nascut viata , Pamantul matricea Mama a Universului.
Dupa ce toate au fost facute si dupa ce intregul proces a fost incheiat a urmat linistea . Au fost alese trei tipuri de soluri :negru (humus) pentru interior, rosu si ieftin pentru corp si alb caolin pentru exterior.
STATUIA a fost un monolit fara o forma anume, “o coloana” (sau un munte) de la un capat la altul al Pamntului. Treptata acesata a luat forma pe care Creatorul a dat-o dupa chipul si asemanarea Sa. Nimeni nu stie pentru ce a fost facuta aceasta insa mai tarziu aflam despre mitul Golem un fapt atat de similar cu aceasta poveste a lui adam Kadmon. Stralucita in infatisarea s-a Statuia a fost ascunsa de catre creator in cea mai intunecoasa padure ce exista pe Pamant pentru a o definitiva si pentru a o feri de duhuriile ce circulau libere bantuind planeta.
Treptat ,insa, Creatorul i-a mai luat din dimensiune si i-a mai dat perfectiune, un vechi mit spune ca acesta ar fi avut chiar , coada. Dupa un timp ,Statuia, a fost descoperita de Lilith Regina Demonilor , Femeia Verde sau Seducatorea bestie (in unele mituri) cea care da viata naturii. Aceasta s-a indragstit de Statuie si s-a acopulat cu ea (vezi mai tarziu mitul Isis/Osiris) insa asa cum a fost descrisa aceasta nu avea capacitatea reproducerii dar desigur avea puterea magica de a da nastere vietii; (se spune despre Lilith ca la nivelul alfa aceasta ar fi INCUBUS )
Este momentul in care Statuia primeste in interiorul ei Intunecat trei lucrui ce se contopesc in unul singur Lumina: Spiritul,Duhul si Duhul Sfant. ADAM STATUIA a devenit Luminos si Viu insa acest fapt nu a fost pe placul Creatorului ,care, in timp ce dormea( Adam ) l-a dezmembrat de cateva membre definind locul in care au fost aruncate “Cele Patru Zari” si a extras din el o parte , un CUB din care a modelat mai tarziu contrariul sau , magic, Eva , Adam Kadmon devenind din Luminos , Decadent.
ALCHIMIE:
Adam Kadmon era un Rebis ( Hermafrodit), androgin identic cu Creatorul sau,sulful si mercurul in amestecul lor (conjunctio). In alte contexte alchimice obisnuim sa utilizam acest cuvant REBIS pentru a desemna dubla caracteristica. FANTANA FANTANILOR este combinatia a trei lucruri: Sulf+Mercur+Sal pe care Regele si regina se aseaza pentru a face baia Disolutiei si a Distilarii, in fapt mult asemanator cu formarea vietii in matrice sau actul magic suprem : Misteryum Coiunctionis.
De retinut , CONJUNCTIA (conjunctio) este a patra operatie in procesul alchimic si vine din opozitia puerii:Soarelui si a Lunii Pentru creatia corpului este nevoie de multa sare ,egiptenii au folosit cantittimari de sare alba pentru conservarea corpurilor mumificate; sarea absoarbe apa atat de necesara purificarii ,lichid ce este utilizat in dissolutio si cunoscut in metalurgia alchimica sub numele de Staniu. Opinie: relatia Lilith Regina a Demonilor cu Adam Kadmon Statuia mai poate insemna si relatia materia/antimateria.

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu