♀ IMPARATEASA (Studiu Cabalei)


Plansa 8 Anul 1 Gr 3º

IMPARATEASA

 

 

Am descoperit intro biserica din Évora,Portugal recent arhietipul imparatesei din Tarot; din nefericire fotografia nu este clara insa este relevanta. Opusa ei in stga. Altar sta Imparatul.

Conexiunea in acest caz (cea religioasa cristiana) face referire cu siguranta la Maria Mama lui Isus, datorita culorii imbracamintii ei (albastru)  Intrebarea ar fi ce are Lumea dogmei occultul cu ocultul pagan?

Am sa va raspund astfel : ARE! Are in comun acel fapt ce sta fixat in memoria noastra si nu poate fi sters de dogma (vezi teoria Jungiana ref. la simbolul ancestral fixat in memorie inca de la nastere si memoria colectiva). Bisericile cu toate ca au respins ideea pagana au preluat in mare parte simboluri din ritualul pagan redefinidu-l ,remodelandu-l s.a.md. stiim aceasta de la Trataul de la Niceea. Totusi simbolul si crezul a continuat ca o subcultura si s-a tranzmis in mare secret secole la rand prin maestrii constructori,pictori,poeti samd. si acum sincer nu ar fi fost nici un mare secret daca dogma religiei crestine nu ar fi fst atat de violenta si atat de putin toleranta, vezi Ev Mediu si nu numai!

In imagine Maria . Mama lui Isus in stanga altarului; in transpunere ancestrala : ISIS mama a lumii spirit viu al Lunii si datatoare de viata prin Verb.

TAROT

Casa a III a apartine femeii, iata un paradox relationat: femeie numar impar propriu masculinitatii .Sa fie oare intamplator?

Consider ca ,nu !

Exista un fapt ,conexiune, relationat astfel: Divin (#3) si Femeie, ceeace defineste aceasta conexiune sta in Verb vom vedea mai tarziu in capitolul alchimic al arcanei.

Frumoasa femeie invesmantata in haine de pret , aur, este in fapt Luna invesmantata in stralucirea Soarelui. Este acel “cub” ce este continut de “cerc” daca acest fapt da sa se inteleaga mai bine; principiul feminin continut de masculin.

LUNA insasi ca simbol e supusa ei (sta la picioare) iar cerul cu stele ii este coroana , iata arcana spune: “ aceasta este Imparateasa Tarotului”. Acum pentru a clarifica: daca Regina este chiar Luna dar acesta sta cu picioarele pe acesta , se va intelege Regina spirit viu lunar.

Stelele sunt 12 la numar si indica Casele zodiacului cu referire la : Regina peste toate acestea.

Casa I a tarotului (Magul) indica BARBATUL MAG , casa a II-a indica FEMEIA MAG iar casa a III-a indica natura Verbului sau ceeace rezulta din arcanele I +II , din unirea celor doua principii ale Creatiei , contrarii, unite in UNU

Arcana in sine face clar referire la MAMA LUMII la acel principiu MATRICE propriu feminin care pe toate le-a nascut; este imposibil sa credem ca Marea Preoteasa , deopotriva Magul au aparut fara principiul Verbului, al fecunditatii in sine.

Initierea este un cuvant intrupat , este acel fapt ce fertilizeaza si insamanteaza dand curs cresterii! Vezi, verbul , I.E.O.U.A.M. . care inseamna Dragonul Cunoasterii; despre provenienta verbului , studiu individual, vezi Ioan (Biblia). In principiu.

Relationata cu tipologia filosofica FIVEBLUEAPPLES, Regina (Imparateasa) un este  altcineva decat ancestrala ISIS sau Mama Lumii  sursa a Dragostei, a Fertilitatii  a Naturii vii pe care o invocam in meditatie pentru a participa la actul implinirii.

ALCHIMIE

Au fost fixate 32 de trepte de Sephiroth sau 32 de etape prin care se invata pentru a se accede la intelepciune, repectiv la Lumina.

In gradele mai inalte ,desigur, ve-ti invata testand despre, ce anume face conexiunea intre: sex si intelepciune sau dece exista acesta conexiune .

Din Trinitate : Suflet,Spirit si Duh Sfant vom extrage azi pentru analiza

SUFLETUL

Sufletul are trei infatisari diferite:

– sufletul spiritual Nefi

– sufletul gandirii Rauch

– sufletul animal Meshamah

Substratul acestor stari sunt cele 32 de trepte (grade) care incep de jos in sus respectiv prin cunoasterea sufletului animal , descoperirea gandirii (conexiunes/concluzia) respectiv , grade superioare : conoasterea sufletului spiritual.

Alchimia a stabilit trei principii existentiale ale aparitiei vietii:

FOCUL (Lumina)

APA

AENIMA

 

Stim din plansele precedente ca in ordinea de sus in jos acestea au interactionat una asupra secundei facand sa rezulte Mercurul si Sulful , Sarea aparand mai tarziu ca urmare a interactiunii apei cu panatul (pasivul, matricea).

Desigur tradus in latina cele trei principii de mai sus se traduc astfel:

 

IGNIS

AQUA

ORIGO ( mai tarziu Aenima)

… sau celebra prescurtare ce in fapt este o invocatie: “I.A.O.”

Important este de stiut ca materialul bazic al alchimistului cu care acesta lucreaza este tocmai rezultatul despre care vorbeam mai sus rezultat din interactiunea celor 3 principii +1 (pamantul ca aparte, matrice,pasiv).

Caldura spre exemplu este emanata de foc ea desigur apartine si aerului; umiditatea este data de apa si se regasete si ea in aer , focul se gaseste atat sus cat si jos (in interiorul pamntului) in acelas timp.

Prima cunoastere initiatica este contactul cu cele trei elemente bazice: Enxofre( sulf),Mercur,Sal (sare).

Procedura spune ca utilizarea acestora au ca benefic urmatoarele situatii:

SULFUL dezinfecteaza odata ridicat prin caldura arderiilor sau omoara parazitii iar in cazul aplicatiei eSoterice acesta indeparteaza spiritul rau sau : INCUBUS,SUCCUBUS samd. Vezi arderiile complecte ale sulfului ce nu lasa reziduri ( citeste Biblia relationat cu “arderiile de tot” *formulat astfel)

Sulful, element purificator, ades utilizat si in medicina.

La nivelul corpului uman , sulful are corespondenta : fluierului piciorului iar ca descoperire a lui , proveninta este din rezultanta focului cu apa.

Transmutariile alchimice , vezi ref. : “Alkaest”

Mercurul este insa o substanta complicata datorita dualitatii ei ; in primul rand stiim ca este toxica dar ca aceasta este continuta de tot si in toate cele ce exista in diverse cantitati. In Alchimie prepararea apei lustral tine de cunoasterea temeinica a Argintului viu ; apa ce , stiim a fost utilizata chiar de marii clarvazatori ai lumii.

Reteta: apa,cupru,mercur ca montaj insotit de oglinda.

Purificarea sufletului este primul pas important in aplicatia tantrica avansata Misterium Coniunctionis, vom vedea mai apoi in grade superioare. Aceasta actiune face sa devina prospera zona erogena a labiilor fapt ce va duce cu siguranta la plenitudinea Verbului si generarea tridimensionalitatii.

Este un ritual , se spune : eu-l, propriu feminin!

 

 

(plansa partial public)

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu