Introducere


Nota introductiva

 

ORICE IN UNIVERS se bazeaza pe DUALISM

(vezi Yng /Yang)

In alchimie deosebim ceeace se numeste PERECHI OPUSE ce se atrag , astfel:

 

POZITIV NEGATIV

ACTIV PASIV

OSIRIS ISIS

BAAL ASTARTÉ

BEL ISHTAR

SHIVA PARVATI

SOT SOTIE

TATA MAMA

SOARE LUNA

FOC APA

CALD RECE

VOLATIL FIX

ENXOFRE MERCUR


NIMIC IN UNIVERS NU SE PIERDE, TOTUL SE TRANSFORMA!

 

 

Daca am spus, in Univers totul este dual vom intelege ca Natura Divina este duala, ca natura umana este andrógina prin urmare asemeni Naturii Divine (dupa chipul si asemanarea) ; Materia _ Antimateria compusul Supei primordiale…Intuneric_Lumina starea initiala …magnetismul POZITIV_NEGATIV (vezi atractia) samd.

Sentimentul de BINE_RAU este un sentiment relativ si versatil ,tine de moment,perceptie sau concept; acest fapt este legat doar de nivelul de pregatire psi sau initiatic la care ne gasim in momentul in care concluzionam asupra starii repective.

Nu exista BINE sau RAU exista doar ceeace noi avem ca reactie in acel moment capacitatea respectiv limita acceptarii sau respingerii a unui fapt.

Se stie ca in esoterism este practicat acel mers “pe sarma” este prima cunoastere mai aprofundata a initiatului; aceasta metaforic inseamna : mersul in echilibru , ATENTIE, intre BINE si RAU si nu PRIN BINE si PRIN RAU.

 

Dualismul este o tinta de atins in Spiritual pentru ca doar astfel putem incepe sa intelegem ceeace mai traziu intervine in dorinta cunoasterii existentiale : QUINTESSENCIA adica totalitatea.

Totalitatea poate fi cunoscuta doar prin exercitiu profund insa niciodata atinsa , inca nu se cunoaste ca cineva sa putut atinge acaesta stare indiferent de practica.

Studiul CONTRARIILOR este un studiu lung si greu dar este necesar pentru a face inteles bine atractia sau legea cauzelor si a efectelor atat de necesara mai tarziu in practicarea Magiei.

In ordinea fireasca, cunoscuta pana acum referitor la FACERE avem asa:

Intunericul

Linistea absoluta

Cuvantul (verbul) Sol

Lumina (Focul)

Aerul (Anima Mundi)

Interactiunea FOC_AER = Sulf

Apa (Luna)

Interactiunea ERA _APA = Mercur

Pamantul elementul pasiv

Interactiunea APA_PAMANT = Sal (sare)

Acum interactiunea intre toate elementele = VIATA nascuta in matricea PAMANT.

Din perspectiva laborantului principiul de functionare privind producerea vaporului atat de necesar pentru conexiunea universala este urmatorul:

FOCUL molcom, RETORTA cu fluide, si o fierbere intensa timp indelungat. Se stie ca doar in aceasta ordine rezulta acel VAPOR atat de important ,insa cei avansati vor stii ca aproape de realizarea lui valoriile se schimba in ordine. Acest principiu este legat cumva de un alt fapt , paradoxul…” doar nebunii fac diferenta intre apa si foc ce in fapt usunt unul si acelas lucru, devreme ce se contin” ; pare bizara acaesta afirmatie , insa, daca facem conexiunea ploaie_fulger vom constata ca anticii aveau dreptate apa contine focul si acestea nasc energia sau vaporul.

 

In niciun caz  studiul alchimic nu va incepe cu uniunea cotrariilor exterioare ci cu desfragmtarea interioara  proprie, diviziunea in secvente clare, arderea,pisarea ..mai apoi acel dissolve et coagula a tuturor elementelor descoperite in ego si purificate de impuritati.

Producerea aurului ,spre exemplu, tine de cunoasterea locului respectiv de a porni in aventura cautarii filonului( Filon) ce este dat de semne …(orientarea la simt prin semne,simboluri) ; escavarea in Pamantul Steril echivalentul decadentei respectiv al coborarii in Infernul maruntaielor tenebroase, extragerea filonului,spalarea lui,topirea,purificarea,aliajul si forma bruta..lingoul…de aici perfectionarea si transformarea in valoare incontestabila.

Aurul despre care va vorbesc nu este un AUR VULGAR ( obisnuit) este un simbol al SOARELUI ,implicit al Divinului, este acel lucru ce sta ascuns in Intuneric si se lasa dscoperit odata la 9 ani,9luni,9zile pentru os curta perioada de timp care odata “ratata” presupune asteptarea a inca un ciclu de 9ani, 9luni,9zile. De aici si diferenta asemanarii noastre, toti suntem egali moral,toti suntem asemanatori insa DIFERITI ,acest fapt daor noi il definim prin propria autolimitare sau dimpotriva.

Avizul in aceste experimente tine de modestie si autolimitare sa sunem cantitiv ca dorinta de producere a aurului; metalele sunt periculoase pentru ca ajung sa straluceasca mai mult decat este necesar producand ORBIREA sau chiar intoxicarea.

ANTIMONIUL ajuta insa la vindecare , este solutia sau pulberea ce ofera PANACEUL sau idealul vindecarii; aceasta solutie a fost descoperita  de metalurgistii egipteni in timpulin care au fuzionat cu filosofia greaca descoperind astfel Piatra Lapis ( Sec.I).

Tot pentru a evita STRALUCIREA INCANDESCENTA ,orbitoare ( alb) este necesara aplicarea Mercurului peste metalul stralucitor pentru a-i lua temporar stralucirea.

In cercetarea astrilor (apropos de zeii si separarea lor in epoca romantica greaca)  se spune ca momentul prielnic unei vixibilitati a detaliilor celeste este dimineata inainte de rasarit in care Demiurgul permite vizualizarea mai buna a detaliilor.

Cred ca ar trebui sa conchidem asa: nu este necesara multa Lumina pentru a vedea un Adevar pentru ca acesta ar putea orbi, ci desigur o lumina mai blanda si mai slaba ce permite ochiului sa vada si mintii sa perceapa.  

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu