:: PATRULATERUL


 
/”…
Tot la patru ani odata
Toate pasarile pleaca
Toate raurile seaca
../”


Patrulaterul (CUBUL)
Natura feminina

Teoretic:
UNU = masculin  
DOI = feminin
TREI = Divinul
Concluzie:
Divinul este dual, Androgin.

Unu este numarul Divinului, doi este forma Sa, trei este Compusul Lui iar patru este faptul ascuns despre care in general, “nu se prea vorbeste”.

Cifra patru este un numar foarte important in Cunosterea esoterica. Este acel numar despre care : “nu se vorbeste”  sau : Al Patru lea , Demonul.
O conexiune spune ca din Cerc a fost extras un Cub iar ca acest cub ar fi de natura feminina asociat cu Inconstientul sau acea arie a Universului de jos despre care pana in prezent nu stiim mai nimic decat ca este un Portal.
Patru este compus din 2+2 sau din doua naturi versatile probabil din acesta cauza ii este atribuit lui Mercur si asociat cu otrava.
La fel de interesant este ca 4 este jumatatea lui 8 cifra care este simbolul Infinitului, al Universului fie el micro sau macro; prin urmare deducem ca daca totunitarul reprezentat de 8 se reduce la 1 atunci Unu este dual .Natura Divina , se crede ,este de natura masculine insa dilema ipotezei de mai sus spune pentru a doua oara , natura Divina este duala prin urmare Androgina in continut. (vezi materia si antimateria).

In unele carti de TAROT , ARCANA majora IV este reprezentata de Rege ( considerand Arcana majora de inceput 0 , Nebunul) . Acest fapt vine sa intareasca ca aspectual Puterii contine femininul prin casa arcane pe care o ocupa.

Din perspectiva geometrica ,PATRATUL, legat de constructia sagrada este baza de plecare a constructiei Templului  1+½ (in care 1 este proprtia lui 8 )sau 5/8 fiind proportia aprox.  a Anticului Templu , Dreptunghiul de Aur.
Astral cifra 4 face referinta la ciclul Lunii si la Fazele Solare (Sostitiu/Equinox) ; cele patru anotimpuri,cele patru Puncte Cardinale samd.
La nivel uman spre exemplu relationat eXoteric , una din cele mai importante referiri este ; cele patru stari ale femeii : copila,fecioara,matura si infertile; cele 8 luni de graviditate etc.
In alchimie sunt cele patru elemente esentiale: Focul ,Aerul,Apa si Pamantul care in total constituie Quintessencia.
PATRULATERUL in simbologia Orientala are semnifictia: “ pamant” si este considerat ca gen feminin
.
INCONSTIENTUL MASULIN este tot de gen feminin   si este personificat in ANIMA. 
Anima este functia inferioara acea latura a caracterului indolenc  adeseori comparabila cu :negativul sau raul. La nivelul viselor ” al patrulea” face referire la Demonul care este cunoscut ca Incubus (contrar: Succubus).
Carls G.Jung compara acesta cu „fusta intunecata a mamei de care ne temem si care ca atare este ambivalenta”.
La nivel dogmatic religios , se stie ca UNU este TREI ; trei entitati distincte, a patra fara indoiala este Diavolul ce este asociata functiei inferioare in varianta Inofensiva.
Chiar Duhul Sfant este suspectat de femnitate el fiind asociat cu Sophia (citeste despre pamantul virgin si fertil a lui Tertullian).

In unele ritualuri  CUBUL este considerat ca fiind baza, fetish, al Lucrarii de la care se proneste acesta sau locul in care se dizolva si se coagulaeaza simbolic amprenta .

CUBUL mai reprezinta si Piatra Lapis ce provine din roca stancii si care la inceput este dura si neslefuita; orice statuie contine o piatra bruta ; iata, orice Stalp contine un CUB ; prin urmare din alegoria lui Adam Kadmon intelegem ca acesta a fost la inceput un STALP din care mai tarziu a fost extrasa o parte , Eva, de aici deduce, ca Eva este un cub.

Ca o nota am sa va indic un fapt des intalnit in alchimie cu o conexiune ce rar este luata in seama de catre studenti …la nivelul constientului exista doua functii masculine : tata si fiu pe cand la nivelul inconstientului gasim : mama si fica. Casatoria sau „incestul” in acest caz constau in unirea acestor contrarii ; cumva in totalitate vom intelege: casatoria binelui cu raul sau dizolvarea si inchegarea acestora in UNU.

In conexiune , Axioma Maria Prophetissa:
 „Unu este doi, doi este trei iar trei apare ca un al patrulea”  acest fapt este un principiu fie eXoteric fie esoteric ,universal valabil in aplicatie.

Nota:
Cu siguranta studiul Dvs profundat va aduce noi si noi conexiuni relationate numerologiei insa din prespectiva filosofica va voi spune ca diferenta dintre cifre nu este niciuna decat pur orientativ..toate cifrele se contin si converg spre UNU… (in care infinit e Unu); citeste relationat : Cartea 777 Liber Al Legis Aleister Crownley.

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

2 gânduri despre „:: PATRULATERUL

  1. […] cum de a aparut primiul om (vezi Adam Kadmon , link ,sau  in acest site ADAM KADMON (1) ,(2),(3) […]

  2. […] cum de a aparut primiul om (vezi Adam Kadmon , link ,sau  in acest site ADAM KADMON (1) ,(2),(3) […]

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s