…si trei naste UN al patru lea!


 

Plansa nr.2 Anul I gr.3  

MARIA PROPHETISSA, NUMEROLOGIE, SIMBOLURI,INTELESURI 

Studiul esoteric alchemic se formeaza ca un subcurent fata de cretinism care domina la suprfata in vreme ce stiinta se preocupa recent de aspectul istoric -chimic al alchimiei si numai in mica masura de latura filosofica si istorico-religioasa a acesteia.
Asa cum am mai prezentat intr-o plansa recenta (vezi bloguriile de mai jos) , CIFRELE sunt considerate nu numai in Occident dar si in Orient ca fiind astfel: cele impare apartinand masculuinului in vreme ce cele pare sunt atribuite femininului. In aceasta formula la nivel esoteric TREI este reprezentantul Divinului in vreme ce PATRU este recunoscut ca a fi insasi Demonul.
Chiar daca DOGMA respinge ideea ca cele doua realitati sunt UNA ,practica religioasa da posibilitatea de-a realiza cu aproximatie simbolul psihologic natural al Sinelui unit in Sine. Dogma insa insista sa creada ca TREI este UNU dar refuza sa admita ca PATRU este UNU.
O teorie esoterica recenta (anii 1900) emisa de Aleister Crownley spune ca orice numar este UNU pentru ca nimeni nu a cunoscut Infinitul care este tot UNU.
1este2 unde 2 este 3 iar 3 este 4 …
 
Axioma Mariei Prophetissa: „Unu devine doi ,doi devine trei si din trei apare unul ca al patrulea”.
 
Aceasta celebra axioma emisa cu 1700 ani in urma a devenit un laitmotiv si un tempate in cautariile alchimistilor atat de preocupati cu contrariile.
Asa cum am mai spus alchimia formeaza un subcurent in raport cu crestinismul , am putea spune, raportul este precum visul vis a vis de constiinta ; este obiectul de studiu care incearca sa umple sau sa niveleze goluriile lasate de incordarea contrariilor generate de ideologia crestina.
Aceasta axioma a folosit Mariei la realizarea apei mistice , vom vedea ma tarziu in plansele urmatoare.
Daca privim invers aceasta axioma si spunem: 4 este 3 …..samd… 2 este 1 vom putea sa intelegem mai bine principiul Yng /Yang ; prin urmare : patru este continut in trei deci trei este dual iar dualul este unu ; acum poate se va intelege mai usor pentru ce si de unde se pleaca in cercetarea esotrica in acel Labirint de situatii doar pentru a percepe „all in one” aici nu sunt limite in combinatii de aceasta alchimia nu poate fi o dogma.
Dece ar fi atat de important ca sa cunosti si sa percepi aceasta axioma?
Raspunsul are „N” explicatii in diverse moduri insa un exemplu transparent ar fi: paralela numerologie natura materiala , exemplu: 4 =femininul=Pamantul=Subteranul=Luna=Demonul=Dragonul=Sarpele (Serpens Mercuri) sau Materia Prima care are puterea autocrea si autodistruge.
Lumea originala a fost MATRIARHALA si a fost infranta de PATRIARHAT. Carls Jung ne spune: „Convertirea istorica universala a constiintei catre partea masculina este compensata mai intai de aspectul feminin CHTONIC al inconstientului” in care inconstientul stiim este portalul sau acel spatiu necunoscut banuit ca ar avea legatura cu fortele antagoniste.El apartine cifrei pare pentru ca este de natura feminina.
O alta intelegere relationata cu aceasta axioma am putea avea oglindit ampla tematica a MATRIMONIUM ALCHYMICUM ( nunta alchimica) care este sugerata in celebra filosofie a lui Aros (Horus) cu notificarea aditonala: arhietipul Isis si similitudinea Maria mai recenta ; nunta alchimica care spune astfel : „uneste guma cu guma intr-o adevarata casnicie” .
Unirea celor doua gume arabe ( gummi arabicum) contine doua aspecte importante si anume: secretul adezivului ce are putere de transformare respectiv aspectul filosofieie in sine a unirii gumei rosii cu cea alba pana la omogenizare respectiv pana cand masa compacta face sa rezulte „bula” alb stralucitoare corepondenta a Quintessencei (totalitatii).
Cateva cuvinte despre guma araba ca SIMBOL in alchimie.
Kunhart ne invata explicand ca „guma rosie ” este rasina inteleptului sau substanta care transforma raportata la putere vitala aceasta capata intelesul „vis animais”sau cu lutul lumii acel pamant ieftin din care Adam Kadmon a fost faurit; aceasta este nivelul mijlociu ce face relatia spirit _trup respectiv liantul celor doua.
Guma mai este si a patra natura a Pietrei , 3 au fost pamantesti ( in cazul Facerii : negru pentru interior,rosu pentru corp si alb pentru exterior) : Patru ca cifra aici inseamna dublu adica half/half masculin_feminin bunaoara Atatuia Adam a continut cum ama mai spus atat parte femeiasca cat si barbateasca in aspect , dovdit de aparitia Evei mai tarziu.
Si ca nota bene : guma rosie mai este si aurul vascos pe care natura umana il contine , acel aurum non vulgi.

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu