FIVEBLUEAPPLES inchide blogul din Windows Live Space incepand cu Noe. 2010


PORTRET


Poster: TEMPLUL

Equinoxiul de Toamna

Dan Izvernariu Lisboa 2010

REVIEW:

Blog Intermezzo 2.

Doris Izvernariu

Ca nimic nu este intamplator mi s-a dovedit in viata pentru a nu stiu a cata oara!

Pacat , spui ca esti nascut in sec XX dar nu dovedesti ca traiesti mai tarziu de ev mediu!

“Alchimistii sunt de fapt solitari declarati fiecare spune ce are de spus in felul sau.Rareori au elevi si traditia se pare ca a fost tranzmisa prea putin in mod direct ; la fel de putine indicii sunt despre existenta unor societati secrete sau altele de acest gen.Fiecare a lucrat pe contul propriu si si-a indurat singuratatea si tocmai din aceasta cauza ,disputele, au fost rare. Scrierile lor sunt scutite de polemica iar felul in care se citeaza unii pe altii lasa sa se vada o uimitoare concordanta principala , chiar atunci cand nu se intelege prea bine lucrul asupra careia ei erau in deplin acord. Se gaseste prea putin din acea inchistare in principii si despicare a conceptelor in patru care desfigureaza de multe ori teologia si filosofia. Motivul e, ca probabil, alchimia adevarata nu a fost nicodata o afacere sau o cariera ci o veritabila Opera (Opus), care se indeplinea in liniste ,in tacere, cu sacrificiu de sine .Impresia este ca fiecare s-a straduit sa dea expresie experientei sale particulareapeland la acele cuvinte “dicta” ale maestrului care ii pareau a contine ceva asemanator”

Ma uit putin in urma si constat un fapt uluitor, confortul intelectual al societatii consumiste contemporane, acesta, nu numai ca doarme in ignoranta dar si a si devenit periculos de predispus la ingustime.

Multi se afirma in opinii absolut libere , demosnstreaza o arhitectura interioara absolut ampla cu perspective largi insa la proba practica se naruie tot.

Alchimia nu este pentru cei dispusi la invatarea mecanica a unor definitii sau teorii ci este un drum greu de urmat , precum LIBERTATEA tine de LIBERUL ARBITRU insa si acesta fara Cunoastere este deosebit de periculos.

Ieri cautam pasaje din Opere Complecte a lui Dr.Carls G.Jung pentru complectarea unei planse alchimice pentru saptamana ce vine.

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu