CROMELEQUE , Evora, Portugal


 

 

 

 

 

 

CROMELEQUE

In pelegrinajul nostru ,in aceasta vara a lui 2010 am vizitat in Evóra doua locuri SACRE, este vorba despre CROMELEQUE si TEMPLUL LUI DIANA (Evóra_cetate).


Se vorbeste foarte putin despre CROMELEQUE, se cunoaste si mai putin insa trebuie aflat ca acest loc sacru datat din NEOLITIC este chiar mi vechi si mai autentic in formalui de azi decat cea a Templului STONEHENGE (UK).

In fapt este vorba despre un sistem de asezaminte sacre de piatra in acea zona (mai precis GUADALUPE/Evóra) ce in corespondenta lor au ca indicatie minima a semnalarii astronomice a Solstitiului de Vara.

Se spune despre acesta ca ar fi : un templu dedicat Cultului Mortii.

In fapt este vorba despre o aliniere ovoidala de pietre concentrica in trei cercuri cu orientarea NV; fapt ce reiese din orientare ca acest lacas ar face legatura intre cele doua lumi.

Foarte putini din cei ce viziteaza Portugalia stiu despre acest loc,; este pentru ca se vorbeste putin despre el si pentru ca este absolut retras de civilizatie.Accesul se face pe un drum sinuos neasfaltat si nu te astepta daca nu ai GPS actualizat sa gasesti usor intrarea la acest amplasament de la autoband respectiv de la drumul national.

Am ajuns la orele pranzului pe o caldura infernala, aprox. 40ºC  si ne asteptam sa nu gasim vizitatori; ne-am inselat!

Pe putin 30 persoane erau deja prezente la acea ora si un fapt straniu ce l-am sesizat inca din prima …o liniste absolut profunda. Nimeni nu vorbra tare si nimeni nu isi facea simtita prezenta .

Se spune despre acest loc ca ar avea proprietati magnetice puternice si ca ar fi un loc de intalnire in secret a occultistilor. Vestigiile proaspete a vetrei de foc din centrul cercurilor ovoidale au inatrit acest lucru.

Este un tabu sa vorbesti despre aceasta in Portugal, ma avizeaza  persoana ce cunoaste bine acest loc, la o discutie despre…o saptamana mai tarziu. Autoritatea catolica nu concorda cu locul respectiv si prin urmare „stiim cu totii insa nu vorbim despre…” .

Cu toate vicisitudiniile timpurilor , aceste antice ritualuri ale Cultului Soarelui s-au tranzmis ; azi ramanand in picioare traditia neopagana.

 

 

 


CROMELEQUE SLIDE SHOW LINK click here

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu