Aleister Crowley ..cateva cuvinte


„Fiecare barbat sau femeie este o Stea!”Aleister Crowley

Crowley s-a nascut in Anglia anului 1875, in anul in care Eliphas Levi a murit.

Crowley provenea dintr-o familie bogata, nobila, factor care i-a permis sa studieze la Cambridge pentru prima data despre ocultism si magie. A fost initiat in Zorii Aurii (Golden Dawn) si sub indrumarea profesorului Allan Bennet, un magician foarte puternic la acel timp, a trecut prin toate gradele ordinului intr-un an si jumatate, ceva ce nimeni nu a mai reusit pana atunci.

Allan Bennet, fiul adoptiv al lui Mathers si conducatorul ordinului, era foarte talentat in stiinta oculta. S-a mutat in apartamentul lui Crowley si l-a invatat tot ceea ce stia despre magie. Mai tarziu a fost fortat sa plece la Ceylon, pentru ca era bolnav de astm. Acolo a devenit un calugar budist si a petrecut mult timp intr-o manastire. A revenit in Anglia unde si-a trait restul vietii.

Crowley a inteles ca nu poate sa ramana in ordinul Golden Dawn dominat de Mathers, astfel a parasit ordinul si a publicat toate materialele secrete a ordinului in revista “Echinoctiu” (Equinox). Si-a justificat faptele spunand ca a fost obligat de marii conducatori ai ordinului. Cel mai important eveniment din viata acestuia a avut loc in Cairo in anul 1904, cand a primit un mesaj de la o putere extraterestra care se numea “Aivass” si care i-a dat textul pentru cartea sacra “Liber Legis” care mai tarziu a fost numita “Liber AL vel Legis” proclamand o noua religie numita Thelema ( din greaca, care insemna “dorinta” ).

Crowley si-a petrecut restul vietii predand religia, desi a incercat sa se lase de cateva ori.

A format o societate secreta numita “Argentum Astrum” care mai tarziu a devenit organizatia O.T.O. ( Ordo Templi Orientis ). Crowley a fost capul organizatiei O.T.O. tot restul vietii. A murit in anul 1947 intr-un azil de batrani, abandonat aproape de toata lumea si luptand cu dependenta de cocaina.

Ultimele lui cuvinte au fost: “Sunt nedumerit.”

Detailat in L.Engleza : ALEISTER CROWLEY (Wikipedia)

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu