Opera de mantuire :AQUARIUS


Spiritualul liber , non dogmatic in opinia mea, tinde sa devina in acest Sec.XXI (Aquarius) _Secolul Revelatiei , experienta prin care “accidentul” sau impactul intalnirii cu propriul ego este inevitabil.

Daca traditia religioasa de 2000 de ani ,a “imprumutat” din traditia antica anumite pasaje esentiale (exemplu: trinitatea) , noile viziuni asupra crezului au devenit selective si dure. Am putea spune asa, daca in jurul Sec. XVI o serie de simboluri au inceput sa dispara odata cu constatarea faptului ca Pamantul se invarte in jurul Soarelui si nu invers, tot asa religia ,azi, isi cauta forma practica .

Primii zori ai revolutiei si revizuiri practice si publice a crezului religios a inceput pe pamant nord american ,loc in care cocktailul de credinte a pus in miscare un nou inceput (New Age) privind o noua revizuire a simbolului relationata de aceasta data cu noua viata a emigrantului ce s-a confruntat cu viata dura si necunoscutul. Locul in care acesta s-a simtit mai singur ca niciodata in fata vicisitudiniilor vietii. El si Dumnezeul lui ascuns … .

Departe de influenta si controlul autoritatiilor religioase (oricare ar fi ele) ,constiinta individului a inceput sa se elibereze de vechiile concepte sau traditii fiind selectate de aceasta data doar acele pasaje practice ale religiei care au putut fi relationate cu viata materiala; ne mai vorbind de avansul stiintei care a bulversat si mai mult traditionalismul religios.

Ei bine, in acest Sec.XXI ne confruntam cu o mare dilema: religia va continua sau nu. Vezi dilema lui :  André Malraux.

Inceputuriile noii ere si a rasaritului Luminii Revelatiei este vizibil azi in lume prin continua diviziune in societate relationata cu crezul.

Lumea este mai atenta la inspiratie, constatand ca nu exista un adevar absolut vizibil la nivelul cunoasterii individuale si ca acesta apartine constiintei umane in totalittea ei si nu in parte.

Inspiratia vine din semn, simbol,metafora , tot mai multa lume incepe sa fie un observator analist a fenomenului ce se petrece in raza lui de perceptie si tot mai mult prin aceasta constientizeaza ca nu exista intermediar intre Creator si individ decat pur orientativ si imic mai mult.

Un alt fenomen la scara mondiala a inceput in ritm alegro sa isi faca simtita prezenta incepand cu anii Hippye, trecand prin anii 1980 New Age …, anume ,faptul ca noile generatii un numai ca selecteaza dar si penalizeaza (prin a fi versus) crezul tradicional.

Dorinta de libertate si eliberare este exprimata de aceasta data prin individualizare ,un fenomen as putea spune URAT insa necesar; probabil vor mai trece cateva generatii pana cand individul va termina de facut backup ul spiritualului sau. Tendinta este asa cum o stim , reantoarcerea la origine.

In acest sens biserica (oricare ar fi) se va trezi cu tot mai putini enoriasi, noiile secte relogioase vor avea in compozitie doar un anumit gen de enoriasi cu o limitarea anume , francmasoneria va cadea in steril si va capata o forma de club samd.. .

Nu cred ca in fata tavalugului evolutiei stiintei si a conceptiei despre viata, vechiile crezuri nerevizuite vor rezista.

Asa cum par toate, sunt intro continua sclerozare; vechiile valori umane fie ca au fost alterate cu sau fara buna credinta fie ca nu mai corespund realitatii de azi.

Tendinta actuala din perspectiva spirituala este catre simbol abstract (ce inspira), catre ritual asa cum este inteles el de fiecare in parte (vezi afirmatia lui Aleister Crowley: “ ritualul are un template principiu insa este practicat asa cum fiecare simte in acel moment”); acest haos de multiple intelegeri si practici va determina nastere a unei noi forme de crez cu inteles universal sau religiozitatea va disparea definitiv aruncand lumea in razboiul fara etica, fara mila, fara uman.

Poate ca acest “razboi” aici in sens de duritate va fi acel IMPACT , accident, despre care Dr.Carls G.JUNG ne vorbea in :”Opere Complecte” ; in care omul se va reantalni cu el si va decide singur ce e de facut.

Vizunea apocaliptica pe care o am relationata cu backup-ul sau restore system  din perspectiva religioasa  tine de afirmatia lui Jung si o va ca un accident brutal inuman (individualist si egoist peste masura ,lipsit de etica) in social care desigur peste cateva generatii va fi nevoit sa se reantoarca la ceeace zace in noi : UMANUL.

Un fapt interesant tin sa il mentionez citat din “Dragostea si bunuriile ei”, anume , se spune in acea profetie ca : limbile vor inceta (adica probabil vom vorbi o limba comuna, sau nu vom mai comunica cu sens de egoism), stiinta va fi limitata , cunoasterea si ea dar va ramane Dragostea cea mai puternica dintre toate.

Prin urmare, vom trece acest prag al iluminarii individuale prin haos dur prin momente ce nu au a face cu etica sau umanul, poate vom suferi aleator un dezastru natural la scara mondiala , in orice caz ,un exemplu urat ce va demonta si va detona definitiv viciul uman si ne va obliga la revizuirea Eu lui pentru a trece la o noua etapa intelegerea sensului UMAN. Daca bineinteles nu vom disparea definitiv ca specie.

 

Citez pe Mark Halevy:

Post-umanism: omul nu este măsura tuturor lucrurilor; omul nu este nici centrul, nici scopul, nici vîrful universului. Umanitatea nu este decît un moment al Vieţii, ea nu este decît o ustensilă în mîinile Marelui Arhitect pentru a construi, cu El, lumea care vine, pentru a purta Viaţa, pentru a zămisli Spiritul. Pe şantierul catedralei gotice, nu lucrătorul este cel care contează, ci edificiul sacru. Masonul tăietor în piatră nu este decît un mijloc, nu un scop. De altfel, el nu semnează operele sale; anonimatul este regula…şi ea trebuie să rămînă şi în lojile noastre. Ego-ul uman nu are nici un loc. Omul nu capătă valoare, semnificaţe şi justificare decît prin ceea ce face, şi nu prin ceea ce este.

Post-raţionalism: raţionalitatea are limitele sale. Esenţialul nu este accesibil prin nici un raţionament. Trebuie să învăţăm să depăşim – fără a o nega – raţiunea raţionantă. Noi ştim să raţionăm; trebuie de urgenţă să învăţăm să rezonăm, să intrăm în rezonanţă cu realul cu ajutorul intuiţiei, anagogiei, simbolului, ritualisticii.

Post-revoluţionarism: singurul Mesia de aşteptat va veni din interiorul fiecăruia dintre noi. Nu este, nu va fi niciodată vorba de un Mesia exterior: nici Ştiinţă, nici Stat, nimic. Salvarea se construieşte din interior. Fericirea de asemenea. Singura revoluţie de făcut este din interior: a depăşi ego-ul şi fantasmele sale, şi a se pune în serviciul Vieţii şi al Spiritului.”

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu