TABULA ESMARALDA


 

Misterium Coniunctionis

 

Plansa 13 ANUL 1 Gr 3

Partial PUBLIC

“ Memoria Universala nu este doar inteligenta ci chiar substanta, aceasta substanta este forta de atractie ce reuneste electroni si desavarseste legea atractiei la nivel atomicsi molecular.Moleculele asuma forma obiectiva ,astfel putem observa ca legea fortei creative din spatele manifestariilor nu survine doar din nivelul atomic dar desigur si din lumea Universului in care toate pot fi concepute incepand cu imaginatia…” Charles Haanel


 

„Multe sunt adevarate dar sunt unele si mai adevarate:

Tot ceea ce este sus este si jos si tot ceeace este jos este si sus , acesta este realizarea miracolului.”

Astfel toate lucruriile vin din UNU si converg catre UNU si astfel intelegem ca ele sunt unice in adaptarea lor.

Legile hermetice sunt in fapt un set de principii atribuite lui HERMES Trismegistus care in forma filosofica au devenit cunoscute sub numele de Ermetism

Legile hermetice contin sapte principii baza a intregii filosofii ; acestea sunt incluse in portofoliul Kybailon ; acestea impreuna cu invataturiile de baza ale legilor ce guverneaza toate lucruriile formeaza CUVANTUL (Verbul) . Acest CUVANT are ca radacina de baza cuvantul CABALA care in ebraica inseamna : RECEPTIE.

LEGEA MENTALISMULUI

“Totul este memorie, Universul este memorie, absolut totul este mental”

Intregul Univers se comporta ca o materie vie in totalitatea lui insa tot acest lucru este o cumulare a MEMORIEI. Este asemeni unui gand ; mintea este o fiinta superioara in care se gaseste totul in acelas timp. Aceasta este un intreg .

Creatia a inceput ca o ideie care mai apoi s-a dezvolat ,dezvoltand viata, mutatiile samd. Aceasta minte (memorie) este Divinul, este acel simbol al batranului si etern personaj ce masoara distantele.

Universul mental de care dispunem este compus din constiinta ce se bazeaza pe neuroni atunci cand face conexiuniile necesare functionarii memoriei ; tot asa conexiunea memoriei individuale este conectata la memoria colectiva; iar aceasta la memoria Universala.

LEGEA CORESPONDENTEI

“Ceeace este sus este si jos precum tot ceece este jos este si sus”

Perpectiva unei viziuni de ansamblu se modifica in functie de pozitie sau referinta.

Perspectiva de pe pamant impiedica sa vedem alte zone in afara razei vizuale a ochiului astfel incat nu avem capacitatea sa vedem nici ce este sus si nici ce este sub noi.

Din aceasta cauza avem frustrarea unei viziuni doar asupra microcosmosului ( a lumii ce ne inconjoara vizibila in raza vizuala pe care o avem) ; acest fapt a dus la cuprinderea mentala doar a microcosmosului ceeace a determinat ignorarea a macrocosmosului.

Acest principiu al CORESPONDENTEI ne invata ca microcosmosul este similar macrocosmosului si invers si ca singura modalitate de-a afla mariile adevaruri ce stau “ascunse” in macrocosmos stau chiar in fata noastra in viata noastra de zi cu zi.

LEGEA VIBRATIEI

Nimic nu este static, totul este intro continua miscare ,totul se misca si totul vibreaza, intregul Univers se gaseste in acesata stare. Intregul in totalitatea lui se manifesta in acest principiu.

Toate lucruriile au propriul lor ritm de vibratie si de miscare. Nimic nu este in repaus.

Galaxiile si particolele subatomice sunt si ele in miscare; toate obiectele sunt facute din atomi cu o larga varietate moleculara bine structurata ce variaza in functie de temperaturi si armonie.


LEGEA POLARITATII

“Totul, dar absolut totul este DUAL.

Totul are doi POLI totul are doua extreme si totul este compus din dpua contrarii ce se atrag si compun.

Toate adevaruriile sunt partiale precum toate paradoxuriile pot fi conciliate.”

Sistemul Hermetic este compus din chei ce in fapt sunt contrare, duale.

Compunerea se face prin unificarea lor sau incheiaere extremitatiilor opuse; vezi metafora Sarpelui ce isi musca coada, OUROBORUS.

Aceasta unificare prin restrangere ajunge la un PUNCT iar acea dimensiune este NATURA in totalitatea ei sau QUINTESSENCIA.

Totul devine natura identica.

Pozitiv_Negativ = curent electric= o simpla conventie

Lumina_Intuneric= sunt manifestari ale energiei luminii

Dragostea_Ura; Dulce_Sarat;Frig_Cald;Umed_Sec;… sunt toate manifestari a aceluia-si lucru dar in stadii diferite.

LEGEA RITMULUI

“Totul se ridica sau cade; are flux si reflux, umple si seaca…ritmul succesiunii lor este cel ce compenseaza”

Principiul existentei se bazeaza pe creatie si distrugere: Totul tine de ritmul de conversie a energiei cinetice ; este o convertire a energiei cinetice in potential si invers , potentialul in energie cinetica.

Acest sistem se extinde treptat pentru a atinge in final un maxim; in momentul acela devine masa inerta din care incepe un nou ciclu de pornire de acesta data in sens invers; ritmul confera periodicitatea crescator/descrescator astfel inact totul se produce pana la sfarsit de fiecare data.

LEGEA GENULUI

“SEXUL este totul ; TOTUL este compus din gen masculin si feminin iar sistemul Creatiei se manifesta dupa acelas dualism in toate planuriile .”

Principiile atractiei si respingerii nu exista de la sine ci in complectare ,respectiv unul este in functie de celalat.

TOTUL are un principiu feminin si unul masculin indiferent de fizic.Nimic nu este 100% masculin sau 100% feminin ci mai degraba o masa compusa din cele doua genuri in cantitati egale sau diferite.

Principiul feminin este cel ce este RECEPTIV in vreme ce principiul masculin este PROIECTIV. (Yng/Yang)

Niciuna din cele doua nu poate exista singur si nu se poate autoreproduce fara complectarea cu opusul.

LEGEA CAUZA/EFECT

Orice cauza are efectul precum orice efect are cauza sa.

Nimic nu este intamplator prin urmare SANSA nu exista pentru ca aceasta este un termen dat ca nume a unui fenomen ce exista dar nu a fost anticipat pentru ca nu a fost cunoscuta originea lui.

Este principiul cel mai controversat deoarece existenta noastra este legata strict de el fie ea activa fie pasive; acest fapt tine de responsabilitate.

Cu toate acestea principiile filosofice inca din antichitate il accepta in analiza lor.

Acest fapt este cunoscut in hermetism sub numele de KARMA sau energia latenta a omului.

Fiinta umana este energie ce porneste de la 0 si poate fi in cantitati mai mari sau mai mici.

Aceste energii sunt: :inactivul, activul,pasivul,superficialul,slab,nehoatarat ,corupt,egoismul. Orice om in faza terminala  se gaseste cat mai aproape de 0.

Vezi teoria altruismului si a tolerantei in acest caz.

In fapt este acel spatiu in balanta: alb/negru,bine/rau,lumina/intuneric,………… .

Tot ceea ce este sus este si jos ....

Plansa:13 Anul 1 Gr2

 

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu