Mesajul de EQUINOXIU de TOAMNA 2010 (6011)


Mesajul in acest an de EQUINOXIU de TOAMNA a fost:

(pe scurt!)

 


Trebuie sa gandim si sa decidem!

 

dan izvernariu lisboa portugal

Traim din plin schimbariile radicale ale evolutiei sociale ale Sec.XXI.

Tendintele asa cum par sunt cele de dezbinare ,de acutizare a crizei sociale si de inrautatire a nivelului de trai.

Daca pana acum cativa ani Europa se confrunta cu planul de strategie pentru includerea a noi state in aceasta comunitate, recent lupta a inceput sa fie orientata catre mentinerea comunitatii in forma in care este; tot mai multe voci se ridica impotriva aceste i forme de organizare.

Se pare ca acel 1814 a redevenit de actualitate in care va trebui sa decidem daca vom ramane toti impreuna sub un guvern sau separati asa cum intotdeauna a fost.

In toata aceasta bulversare, omul contribuabil are de suferit cel mai mult.

Omul indiferent de pozitia sociala ,va trebui sa invete din nou sa isi cunoasca rational necesitatiile, consumismul fiind un fapt agresiv societatii si mediului si in ritmul actual acest mod de viata irational a devenit un pericol real pentru intreaga societate prin distrugerea mediului ambiental si al valorii umane in sine.

Multi vor trebui sa reanvete sa traiasca, sa stie sa deie sens valoriilor, sa revizuiasca propria viziune despre social, propriul comportament in societate, familie, natura si sa inteleaga ca Etica si Responsabilitatea nu sunt un blá,blá,blá in raport cu limita critica  la care ne aflam azi.

Desigur este greu sa poti sensibiliza o lume inteaga in aceasta ideie in scurt timp,  insa fiecare OM ce se simte responsabil si considera ca astfel isi aduce aportul la promovarea valoriilor si apararea lor are datoria sa le faca cunoscute chiar prin propriul comportament si sa nu permita ca aceasta plaga sa isi contiunuie evolutia.

Orice schimbare incepe in societate prin individ, nu putem crede in schimbari in masa ,insa daca acest lucru se va face greu sau va fi ignorat, in scurt timp populatia planetei se va confrunta cu mari probleme existentiale indiferent de pozitie sociala.

Apelul este orientat catre reducerea consumuriilor nejustificate, catre respectarea mediului ambient si a valoriilor umane si constituie o alarma la situatia actuala data la scara mondiala privind :alterariile climaterice si socialul in sine.

Multe tari vest Europene au recurs la stoparea emigratiei precum la restrangerea consumuriilor de energie; Lisabona are propus in proiect pentru acest an 2010 reducerea cheltuielilor cu festivitatiile traditionale si religioase in ceeace priveste consumul de energie public. Dupa toate informatiile , Craciunul 2010 in Lisabona va avea lumini pubice doar in mariile piete.

In fapt trebuie sa invatam sa traim simplu si in masura bunului simt pentru ca nu fastul si consumul aduce starea de fericire ci tocmai acel moment sau gest, marunt macar , ce poate demonstra ca stiim sa fim uniti,umani,rationali si luminosi.

Trebuie sa invatam privind in urma , la mariile civilizatii, la ascensiunea si la motivele DISPARITIEI  lor  si sa intelegem ca toate acestea nu sunt o simpla gluma si ca azi cand spunem despre toate acestea este relativ tarziu insa poate mai putem face ceva… „

 

Lisboa Equinoxiu Toamna: 10.10.2010 Portugal

 

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu