V.I.T.R.I.O.L.


V.I.T.R.I.O.L.

V.I.T.R.I.O.L.

Plansa 14 Anul 1 Gr.1

 

OGLINDA ROTUNDA,

Samhain 2010 (6011)

 

Oglinda ,oglinjoara….

 

“… cineva m-a intrebat daca cred in viata de apoi si daca Moartea este un portal al ei.

Am raspuns, viata dupa moarte este ca si starea dinaintea nasterii, iti mai amintesti cum a fost inainte de nastere?”

 

Se spune in esoterism ca cea mai dura ciocnire cu un adevar este acela in care reusesti sa te zaresti din afara ta.

Orice renastere sau orice nou inceput se face pe fondul unei introspectii si analize a trecutului respectiv a unei concluzii referitor la aceasta; travaliul aplicarii ei este si mai dur.

Oamenii nu pot evolua daca nu invata din trecut , nu analizeaza in prezent si nu concluzioneaza corect pentru viitor. Dar cum se poate face aceasta atat timp cat nu avem macar rabdarea necesara sa ne observam singuri obiectiv ?

Omul este foarte rar dispus sa fie cu el insusi, sa se locuiasca pentru ca din ignoranta si comoditate , “nu are timp” insa stiie sa se planga de neajunsuriile “mereu din vina altora”.

Unul din scenele teatrale dramatice (sa spunem) esoterice este acela a imaginarii prin reflexie a propriei existente. Pentru a te cunoaste trebuie sa te vezi asa cum esti in propriul tau intuneric, sa ai rabdarea necesara ca in acel obscur sa iti zaresti si imaginea si umbra.

Oglinda este singurul lucru ce reflecta chipul nostru (exteriorul nostru asa cum este el); Tarotul ne invata ca “putem sa ne vedem prin ochii celor ce ne cunosc” insa este mult mai sanatos sa constatam noi singuri despre noi mai intai si sa relationam acest fapt cu ce se spune in exteriorul nostru.

Se spune ca nu avem nevoie de multa lumina pentru a vedea un adevar.Lumina puternica orbeste sau nu permite sa vedem detalii … .

Foarte multe picturi medievale intruchipeaza meditatia calugarului franciscan la lumina unei lumanari, intr-un spatiu absolut obscur si chiar in companiia unui craniu uman ca simbol al efemeritatii vietii.

Se spune ca privindu –te mult timp in oglinda in aceste conditii , magic, vei capata o intelegere mai buna asupra a ceeace esti , material , in fond, o descompunere in…sare, mercur, enxofre..ca o astfel de intelegere relationata cu efemeritatea vietii face sa rezulte prima emotie si prima constatare..existi, inca si respiri..dar acest lucru nu este obligatoriu pentru urmatoarele secunde pentru ca ..esti nimic la nivel Universal.

Imagineaza acea clipa ca fiind : bucuriia ca esti viu si ca in acel moment ai cazut de acord cu tine insuti,  ca asa cum ai trait pana atunci nu merita sa fie continuat si ca in acel ceas simbolic al 12-lea inca mai este timp ca sa schimbi ceva, sa faci ceva pentru tine ,pentru pefectionarea ta ca fiinta umana.

Incearca sa te debarasezi pentru cateva minute de bunuriile pe care le ai (obiecte) ,oricum , daca viata de apoi exista, nu iti vor folosi la mare lucru.

Debarasarea de obiecte mai poate fi inteleasa si cu o debarasare de materialism , prin aceasta se poate trai o clipa din plin gustul simplitatii vietii asa cum in fapt trebuie sa fie ea , tot asa vei constata mai tarziu ca aceasta este unica cheie spre a intalni fericirea ; nici un alchimist in finalul Opus Magnum nu a mai fost interesat sa produca aur material…pentru ca toti au descoperit in final alte si alte valori mult mai de pret.

“Tineri sau batrani, cu totii vom urma sabia Lui

Un Inger te va vizita in acea noapte in scurt timp si 3 (patru!) fantasme iti vor tine compania, vorbindu-ti despre ce ai fost, ce esti si cum va fi asa dupa cum ai facut de buna seama .

Ingerul iti va cere sa-i inmanezi ultima ta scrisoare in care sa scrii ce lasi in urma ta …asa vei vedea ca materialul in fata aceste-i situatii nu are valoare si aproape ca nu ai rabdarea necesara ca sa te scapi de el…ajungi sa il dispretuiesti si tot asa vei constata ca nu iti pasa de ce se va intampla cu ceeace o viata ai strans pentru ca tocmai te confrunti cu o situatie noua ce nu are a face cu vechiile lucruri obisnuite.

Tot in aceasta contemplare ai sa zaresti un fapt straniu reflectat in oglinda…acea imagine rece ce incet, incet isi reduce detaliile ramanand doar contururiile esentiale…nimic nu este etern totul se transforma , insa “vezi” in ciuda acestu-i fapt tu esti inca viu..esti energie si poate asa vei intelege ce ramane dupa ce parsesti stadiul material si cum va fi.Vei mai stii…INFERNUL este RECE si nu cald!

Sunt absolut convinsa ca putini ar face acest experiment la modul serios pentru ca preocupariile sunt de alta natura, goana dupa nimic sau dupa vise ce nu au corespondenta cu realitatea.

Daca ai inteles bine aceste indicii , metafora profunda a lor, dupa cantatul Cocosului dizolva in acid acetic toate acestea si incepe o viata noua cu bucurie ca ai inteles si ai scapat de tenebrele cu care ai locuit pana atunci in propriul ego.

Bucurate de viata, renunta sa mai fi ignorant , asa va incepe o nou epoca pentru tine si tot asa am sa iti mai spun:

Daca exista viata de apoi ai castigat teren ,daca nu exista nu ai avut nimic de pierdut ca ai invatat in ultim ceas macar sa traiesti adevarat . Refuza sa mai dormi ,profita de Soarele de maine zi din plin pentru ca odata va veni si aceasta clipa, real…fi pregatit, in fata ei esti absolut singur!

 

 

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu