Tractus AUREUS (Triumful vietii asupra mortii)


 

"MASTER"

 

„Piatra nostra pretioasa ,care a fost aruncata la gunoi, a devenit vrednica de tot dispretul…Dar daca il casatorim pe regele incoronat cu fata rosie, ea va concepe un fiu in focul molcom si il va hrani cu focul nostru…Apoi el se transforma in tinctura lui ramane rosie ca si carnea.Fiul nostru de spita regesca Isis trage tinctura din foc iar moartea,tenebrele si apele o i-au la fuga.Dragonul se fereste de lumina Soarelui si fiul nostru mort va trai.Regele iese din foc si se bucura de casatorie.Comoriile secrete sunt dezvaluite.Fiul a devenit un foc razboinic si domina tinctura,cáci el insusi e comoara si el poarta in el insusi materia filosofica . Veniti incoace fii ai intelepciunii ,si bucurati-va; càci domnia mortii a trecutsi fiul domneste purtand vesmant rosu si a fost imbracat in purpura.”

POLEMICA:

Acest text se poate interpreta ca o varianta a omului-zeu mitic si a triumfului sau asupra mortii iar aceasta prin analogie ne va duce cu gandul la drama crestina.
Cunoastem diverse influente alchimice:arabe,evreiesti,egiptene,crestine,pagane samd…toate vorbesc despre acelas lucru…TRIUMFUL VIETII ASUPRA MORTII.


Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu