.:. CASATORIA ALCHIMICA MISTERYUM CONIUNCTIONIS


Plansa 20 Anul 1 Gr.3º Intalnirea FIVEBLUEAPPLES din 31/01.11.2010

CASATORIA ALCHIMICA

MISTERYUM CONIUNCTIONIS

„Pe cel ce va birui îl voi face stâlp al Templului Dumnezeului meu, şi nu va mai ieşi de acolo”.

Ca intotdeauna cuvantul a fost primul, apoi Verbul s-a transformat in material. Este precum magia cuvintelor de amor se transforma in atingere, in sarut si in unirea celor doua contrarii: barbat_femeie.

Sunt putini care constientizeaza ca actul sexual este un fapt sacru si nu serveste doar placerii jocului de-a conquista mereu ,un fel de sport al contemporanului extrem de vulgarizat ce lasa pe masura practicii lui astfel un mare gol.Astfel vom intelege ca organele genitale nu servesc nici pentru distractie si nici pentru multipilcare ci au un scop bine definit: unirea a doua entitati.

Cand o femeie si un barbat se unesc prin act sexual ( intercurs) se creaza magic un principiu al transformarii perpetue al Universului; este momentul in care are loc practic intercursul dintre MATERIE si ANTIMATERIE ce urmeaza a da nastere unui nou Univers. Pe de alta parte uniunea perfecta a amomentului intercursului face ca din doua fiinte diferite si opuse sa devina una singura in ritm si armonie , ANDROGINISMUL. Se spune ca in acel moment tot Universul conspira in ritm cu intercursul, iar puterea este cea a zeiilor.

Cea mai buna lectie de sexologie care desigur ar putea pune la punct dezorientarea contemporana este educatia tantrica si rebalansul intre cele doua principii: feminin si masculin.

Acest intercurs il denumim in alchimie : Laborator

In acest Laborator practic extragem din noi pentru analiza si eliminare Mercurul, sau partea raului ce o continem, acea natura dual ape care trebuie sa o dissolvam.

Aceasta practica are o explicatie logica si din alt punct de vedere, eXoteric, adica, dragostea ce este simtita cu inima si nu analizata cu creierul este pura si nu permite raului sa activeze iar daca acesta exista este anihilat. Se spune chiar in Dragostea si bunuriile ei (vezi biblia) despre calitatiile exercitului dragostei, vezi finalul.

La fel de bine din perspectiva eSoterica stiim ca la Portiile Raiului sta Hermes Trismegitus al caru-i foc (sens de putere) trebuie sa il furam pentru a intra. A se intelege aici prin “furt” actul prin care primim percepitia intelegerii existentiale.

Practica in sine mai poate fi privita si ca “predarea” neconditionta a doua forte opuse ce se atrag ce este similara ca ideie a doua forte ce se unesc impotriva sau pentru a face ; forte ce in comun dezvolta energii si amplifica lumina astrala astfel incat se stabileste o relatie (prin toate canalele) vibratorie armonioasa cu Universul. Cumva, puterea este inzecita pentru ca predarea neconditionata nu este doar in raport cu partenerul dar si cu fortele universale fapt urmat ca senzatie de acea FERICIRE ABSOLUTA ce nu poate fi descrisa in cuvinte, acel extaz exprimat de ocultisti ..ca lumina , electricitate , spectrum astral.

Universul este in permanenta miscare, nimic nu este static, totul se modifica se misca se transforma..vibrebreaza…In momentul intercursului bazat pe o atractie absolut sincera si deschisa ; totul este ritmat, graduat ascendent (/descendent) , este ca un foc ce iti face Coloana vertebrala sa vibreze, este acle Ouroborus , Sarpele Rosu ce urca din coccis in sfera craniana producand LUMINA.

Din Kabala stiim ca 8 sfere sunt legate strict intre ele si ca a noua le cuprinde pe toate, aceasta este SEXUL.

Orice neofit fara vre-o pregatire anume dar cu o oarecare cultura si spirit de observatie , daca nu din perspectiva practicii esoterice tantrice, dar desigur din perspectiva stiintica freudiana v-a da dreptate principiului logic explicat SEXUALITATEA=PUTERE.

Initiatul stiie ca adevarul este in jos sau “vine de jos” ; coborarea in a noua sfera presupune lucrul cu focul, prin urmare cu PUTEREA. “Cine sta aproape de Mine, sta aproape de Foc” (Noncanonic). Aceasta este suprema cunoastere: lucrul cu cele doua contrarii :apa si focul.Orice initiere autentica a magiei ALBE incepe cu aceasta cunoastere .

Nimeni nu paote spune actual ce este atractia sau pe ce se bazeaza acaesta relationat intre doua persoane; drgostea mai poate avea o definitie insa pe ce anume sa bazeaza exact atractia inca nu exista o definitie; aceasta referire o gasim ca dilema contemporna privind originea lumnii (formarea universului) ,legea polaritatii, guma araba cu privire la liant si faptul ca “doua corpuri fizice nu pot ocupa acelas spatiu in acelas timp” este discutabil , vezi plastelina,lutul, guma samd. (excludem volumul ca ideie).

Cand atractia se instaleaza , apare dragostea si iubirea neconditionata este lumina Gloriei data de armonia in care cei doi sunt UNU.

Cuvantul (Oratoria) face platforma magiei, este prima vibratiei este primul semn care ofera si primeste , sarutul este consacrarea magica ca rezultat al adoratiei celor doi iar actul intercursului este acel MISTERYUM CONIUNCTIONIS , codul prin care ne convertim in zei…um moment efemer sau etern.

Se vorbeste ,polemic, in fel si chip despre celebrarea Nuntii Alchimice puti insa practica acest fapt, pentru ca multi teoretizeaza din diverse motive si putini au dispozitia sa se ofere. Egoismul si ignoranta ne face sa fim ceeace suntem azi, frustrati de acel moment sublim in care partenerul tau esti tu considerand asa.

Transformariile alchimice sunt diverse sunt chiar in multiple femluri expise si inzecit inteles in diverse moduri insa preschimbarea a ORICE in AUR are conotatia orice=sufletul ignorant preschimbat in valoare ; sau Aurul vulgar in Aurum nonvulgi , totul prin foc se produce si focul este dragostea , energia ce almenteaza acest process: Dragostea se alimenteaza cu Dragoste de aici sensul cercului inchis.Aceasta este casatoria PERFECTA. Unirea materialului cu cea a spiritualuli a doua fiinte opuse.

Unirea lui Isis (Luna) cu OsiriS(Soarele) acea tragedie vazuta pe cer , acea continua cautare a celor doi astrii ai zilei si ai noptii; acea metafora prin care rezultanta este Herus Cel de Aur acel fapt divin ce STRALUCESTE si LUMINEAZA CUPLUL.

Cat de putin ne trebuie sa fim umani si buni, de bune intentii si curajosi atunci cand decidem sa renuntam la orgolii si sa izgonim dementul din noi; se spune in alchimie:

“Adevarul este atat de simplu incat este foarte greu de atins in intelegere.Acesta este un alt paradox”

Dan Izvernariu

Lisboa Portugal 6011/ 31_01.11.2010

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu