„Cele TREI gratii”:Cunoasterea,Frumusetea si Puterea


NOTA:Plansele cu tematica alchimica vor reveni in publicare dupa Samhain 31/01-11-2010 respectand astfel traditia povestilor si a poeziei in prag de sarbatoare (sabbath)

 

 

Tematica: Luna , AUR, Soare ; inspirat din Scottish Rite Alchimic: MISTERIUM CONIUNCTIONIS Nume: "SOPHIA " danIzvernariu , Oct.2010 Lisboa Pt under copyright protect: © 1996 l.a. ca.us. patt.fitt/fiveblueapples

Frumusetea,Puterea,Cunoasterea

 

under copy right protect: fiveblueapples publications

SOPHIA

este tema cea mai complexa din seria de lucrari grafice si photoshop din acest an 2010 (6011). Practic aceasta tema a fost demarata in Mai in acest an dar a durat foarte mult solutionarea ei pentru ca subiectul in sine este vast.

Ieri “SOPHIA” a fost definitivata in patru variante de editare: Format A4 (aproximativ) treptic; format Carte Postala Print Size 10×15, ;format A3  treptic print size gata pentru a fi expediata

Cunoasterea(The Winsdom),Verical,Soarele (the Sun),Arhitectul,Proiectul,Studiul

beneficiarului care a comandat lucrarea; format Original 3 x A4 in trei secvente diferite (tablouri diferite).

Simbolic:

Luna (Moon) Wather, Apa, Sexualitatea, Sexuality, Orizontal,Horizontal, JOS, Down

Aceasta lucrare are ca mesaj final alchimic transformarea Lunei in Soare respectiv a argintului in Aur sau intelesul conjuntiei tuturor contrariilor prin dizolvarea si coagularea lor in Aurum nonvulgi.

Desigur in formatul treptic mai are si conotatia (in modul cum sunt pozitionate) LUNA,DIVIN,SOARE inspirat din esotericul Sottish Rite 33º; vezi alegoria: Isis,Herus,Osiris.

Desigur vor exista comentarii privind ideia template a lui Makey ce pare sa nu corespunda cu ritualul scotian din perpectiva a celor Trei imagini feminine ce este proprie ritualului irlandez (vezi cele trei muze/ingeri) si tocmai acum revin si subliniez: “am fost inspirat de…” .

In fapt este o trilogie alchimica a anticului atelier ; interactiuea intre Apa/Foc si produsul ei Sulf ca spirit de Aur. Faptul ca in cele trei apar doar femei ca personaj s-ar dori sa fie explicat ca: MATRICE a simbolulii, acel lucru care produce, FEMEIA, magicul ei.

Din perspectiva tantrica: am reprezentat femeia ca: SEXUALITATE(Luna) aliniata la verticala (vezi firul cu plumb) insemnand : coloana vertebrala dreapta la vertical; CUNOASTERE (Soarele) ca stralucire a interiorului ,evolutia si proiectul ei (vezi plansa pe care o are in mana sub simbolul: mana cu palma in jos ceeace semnifica : a stapani) si plansa centrala ce reprezinta CREUZETUL sau FORMA in care cele doua se intalnesc in intercurs.

Din perspectiva mistica este combinatia intre material si imaterial ,rece _cald, intrunit in traiangulatie si imaginat in mijlocul trepticului (vezi Triunghiul cu Ochi) sau alegoria calatoriei in legenda personala de la Haos (stga) catre Lumina (drt) de la Nord la Sud, samd.

TEHNIC:

Sunt in fapt trei imagini jpeg. prelucrate in photoshop ,paint ; fiecare imagine are o data  diferita de prelucrare, proiectul intreg a fost executat in timp din cauza studiului detaliului si a motivatiei subiectului in parte si in totalitate.

Imaginile sunt in marime de aprox: 1600×3000 mpx.in frmat original/fiecare in parte.

A fost ales varianta brushing,lihght,waterproof,ink details,sparkless & surface brush.

SONY DSLR Alfa 330

Proprietate intelectuala sub protectie drepturi de autor, FIVEBLUEAPPLES PUBLICATIONS US.1996 reg.2010

Autor: Dan Izvernariu

Produs in: Octombrie 2010 in Lisboa Portugal E.C.

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu