27/28-10-2010


NOUA ERA : AQUARIUS

Sec.XXI. LUMEA


Speech : despre noile tendinte :multiculturalism ca fapt important in evolutia spirituala a lumii, tendinta pozitiva si latura opusa: pierderea unor valori ( traditii) ca urmare a igorantei datorata fenomenului recent aparut in extensia materialismului :consumismul .

2012 – un fenomen psihologic de masa care spune despre schimbariile radicale ce vor urma in urmatorii 5 ani cu privire la sensuri,crezuri ,valori ce vor fi schimbate total; un prag dur ce omenirea il va avea de trecut.

Plansa:“ Importanta promovarii ideii de liberalism si etica “ – s-a  conchis ca liberalismul fara educatie,cultura,cunoastere poate sa insemne anarhie si nu acel Haos cu sens de existenta acceptata a diversitatii; ca liberalismul face parte din diversitatea ce compune in final unitatea si ca indivizii trebuie sa fie absolut liberi prin propria autoeliberare de preconceptii si orgolii.

Desigur, liberalismul  presupune responsabilitate in acelas timp pentru ca nu poti prejudicia pe nimeni nici macar pe tine insuti ,de unde :bunul simt trebuie sa existe ,acest fapt

(principiu)  nu are frontiere si traditii anume, este mereu acelas, persoanele sunt cele care fac viabil sau nu aceasta teorie.

Importanta femeii in societate si recunoasterea valorilor tinand cont de greselile istorice ale evolutiei umane in ultimii 2000 ani ce au infranat Cunoasterea si au pus in adormire temporara constiinta umana.

Plansa:“Sarbatoarea Luminii _SAMHAIN“ insemnatate,istoric,provenienta si ritual neopagan.

(Vezi bloguri anterioare din aceasta luna.)

Plansa : “Liber al vel Legis 777_ Love under Will from Book of  Law” cu referire la eliberarea de obsesii si intelegerea sexualitatii ca un fapt sagrad si nu in spirit profan ignorant si profanator.

Plansa: “Misterium Conoiunctionis” alchimie metafora filosofica si tantra relationata cu viata  de cuplu asa cum este ea zi de zi relationata cu ideia de perfectionare si mentinere a ei vie (metodica) ; necesitatea intelegerii unirii contrariilor, a disolvarii si coagularii lor pentru obtinerea solutiei practice in viata de zi cu zi.

Rebalansul celor doua principii FEMININ/MASCULIN in Sec.XXI ca necesitate a concilierii si a stoparii :misoginismului si a violentei domestice; precum decizia unor wemasteri prezenti de-a creea o strategie comuna (plug-in) pentru 2011 impotiva promovarii luptei impotriva pedofiliei si a lipsei de cultura ori a informatiilor eronate referitoare la sexologie, precum si vis a vis de bloguri ce instiga la violenta si intoleranta.

Emanciparea corecta a femeii contemporane vis a vis de istoricul frustrant ce inca si azi se reflecta in social ca o plaga rusinoasa si o ofensa adusa umanului.Aici a fost subliniata tendinta de emancipare a femeii in forma dura si uneori nejustificata ce naste concurenta misoginismului masculin in loc sa concilieze. Nu este timp pentru razbunari!

La orele 00:00 ora locala a fost aprinsa Candela Albastra a celor Trei focuri simbolul atelierului FIVEBLUEAPPLES care timp de trei zile va arde permanent si pe care o gazduim in acest timp in propria casa.

 

Intalnirea FIVEBLUEAPPLES /Cina,28 Oct.2010

 

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu