ETERNUL ♀ (colocviu: Quinta da Regaleira, Sintra, Portugal)


"SIBILA"- Barahona Possollo painter

INFO AGENDA

Castelul Esoteric Quinta da Regaleira ,Sintra, Portugal

Imobilul de la numarul 5 al strazii cu acelas nume in imediata apropiere a centrului istoric cca. 10 minute de mers lejer se gaseste unul din cele mai importante contructii cu tematica esoterica , Patrimoniu al UNESCO : Quinta da Regaleira. Acest loc impreuna cu castelul alchimic :Pena si palatul Monserrate si Seteais sunt atractiile turistice baza a Sintrei.

Constructia in stil art nouveaux _ emanuelin (tipic Peninsulei Iberice) si vastul spatiu al gradinilor aferente cu arhitectura accidentata destinata pelegrinajului ( vezi alegoria: De la Intuneric la Lumina, cca 4 ha cu vai si dealuri,lacuri,alei,grote,puturi mistice,fantani arteziene, constructii aferente: capela ,spatiu pentru meditatie,gradini cu statui reprezentand personaje esoterice) ..sau primul pas spre o lume a imaginarului .Acest Palat mai este cunoscut sub numele: Palatul Monteiro Milionaire (Monteiro milionarul) ce vine de la proprietarul ei prim  pe nume: , António Augusto Carvalho Monteiro.


Colocviul International

TRANSCENDETA FEMININA

30-31.10.2010

Acest simpozion face obiectul tratarii temei “ETERNUL FEMININ” prin participarea a specialistiilor locali din Sintra si a multor invitati din strainatate din diverse ramuri a culturii :literatura,poezie,pictura,muzica,filme,mitologie, antropologie,filosofie,religie,traditia popoarelor,istorie si lumea imaginarului.care vor vorbi despre:

Magicul feminin si Creatia Libera

Muza

Misterele existentei umane din perspectiva transcendentei.

Conditiile de acces:
Sedinte sesiune complecta: 50 euro , studenti: 30 euro
O singura zi: 30 euro , studenti 20 euro

In limba portuguesa si engleza vezi pagina site oficial, LINK TO

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu