Calatorie in astral


Plansa 21 Anul 1 Gr 1 Luna in Fecioara

“Nu cred ca cineva poate sa spuna: sunt ateu 100% ; de foarte mult timp am citit despre relatia de amicitie si razboi filosofic a lui Petre Tutea si Emil Cioran pentru ca sa deduc ca afirmatia 100% nu este asa devreme ce Emil catre sfarsitul vietii s-a impacat cu Arhangelul.”

1997 (Toamna 5998) AA.`.PCSQ&5BA Timisoara_ex. e.m.a.Gabriel Fischer

INCERC SA TE TRANSFORM , MAGIC, IN INVIZIBIL

De la Haos la Repaus

Toti credem in “ceva” , macar in noi daca nu in forte din afara noastra , dar ce se afla in noi nu se afla si in afara noastra? (vezi Tabula Esmaralda).

Sunt foarte multe modalitati de a deduce propria existenta, sunt foarte multe viziuni despre dimensiunea noastra si despre cea de dupa, fiecare din ele spune un adevar insa nici una din ele nu paote descrie din simplu fapt ca aceasta existenta este O STARE si nu un fapt material.

Din sumerian se vorbeste despre aceasta insa sunt convins ca nimeni nu a spus exact cum este si ce este toata aceasta existenta, pentru ca repet , nu poate, fiecare simte,vede si imagineaza propriul univers asa cum perceptia il poate ajuta si atunci cum putem sa spunem intr-o fraza EXISTENTA ESTE ASA si NU ALTFEL.

Exista un motiv , Adevarul nu a fost atins in totalitate de nimeni si nu cred ca cineva sa il atinga prea curand pentru ca lipseste un element important la care nu stiim s raspundem : care este scopul Marii Opere a Creatorului?”.

Carls Gustav Jung ne atrage atentia asupra unui fapt interesant si simplu …nimeni nu va sti ca exista pana in momentul in care nu se ciocneste cu propriul Ego. Aceasta ciocnire este de regula dura pentru ca OMUL nu este dispus sa se intalneasca cu el decat in masura in care viata il determina sa ajunga la acest moment in labirintul ei iar labirintul te duce in cel mai obscur si mai penibil moment existential in care , se pare , are loc procesul constiintei derulat automat :”roll back history” .

Acesta este momentul in care cu suguranta vom intelege ca materialul este efemer in forma lui asa cum o stim si ca doar spiritul este etern.

Intalnirea cu Ego-ul ,spuneam, este ca si acea magie ce a uimit o sala intreaga de doua ori; prima data a uimit prin procedura a doua a uimit prin dezvaluirea tehnicii ei …un gust amar si o dezamagire ne-a trecut prin suflete …speram ca magia nu are explicatie!Insa si un mare castig, Cunoasterea presupune ruperea lanturiilor angoaselor, acceptarea noilor intelegeri a lucruriilor si evolutia.

In bloguriile anterioare vorbeam despre simbolul camerei parate, obscure, in care inspirat de putina lumina ,oglinda magica si alte cateva obiecte determina magic individul la introspectie la acel moment cu “click” in constiinta in care unii chiar isi pun o serie de intrebari :”Pentru ce toate acestea si ce sens am eu, pentru ce am acumulat atata s la ce-mi foloseste daca am sa mor acum?” Acesta este efectul prim ce apare in experienta alchimica a VITRIOL-ului. Este un fapt atat de dur psihic incat este vecin cu nebunia.

Totusi constiinta umana continua sa se intrebe, mai cu perdea la cei mai slabi si mai direct la cei cu tarie…aceasta cautare a adevarului existentei pare sa fie perpetua si instinctual declansata.

“HOW DO YOU KNOW C`z You´re ALIVE?” Jim Morrison _The Doors

Studiul alegoriei TAROT ului (Arcanele Majore 0-21) vorbesc despre aceasta calatorie in propriul univers, in propria existenta ; experienta alchimica facuta in baza studiului de la Geneza la Adam Kadmon (vezi istoria gnostica) spune ceva despre starea lucruriilor relationata cu noi in Univers; in ritualul Ortodocs al misei spre exemplu se gasesc ample simboluri magice prin care poti sa deduci ca existi; in ritualul esoteric oricare ar fi el incepe prin trezirea la realitate a individului determinandu-l sa inteleaga ca este viu si ca ceeace traieste din plin nu este intamplare ci totul este cu un scop bine determinat.

La scara umana, fiecare individ este o entitate dar la scara Universala oricare individ in parte este NIMIC ; fa acum analogia furnica-musuroi si ai sa intelegi ca exista o Mare Opera insa tu ca furnica nu ai cum sa stii despre ce este vorba si nu vei stii nici macar acel 10% din adevar pana ce nu vezi ..”de sus” si din afara ta, extras din tine, cum stau lucruriile , acum la ce folosesc? Nu cred ca cineva poate raspunde! Paradoxal acestu-i fapt este ca furnica (vezi: individul) cauta si cauta si cauta…

Acest fapt vine din paradoxul Pacatului Original…fructul a fost luat din Pomul Cunoasterii si nu cel al Vietii, adevarat este..iata dovada, dilema existentiala!

Trei porti in drumul legendei personale

In Egipt si in Grecia antica , atunci cand cineva era initiat in Mariile Mistere era considerat ca cel mai important lucru ii fie tranzmis stariile care sunt dincolo de moarte; acest fapt era considerat absolut important pentru a fi luat la cunostiinta pentru ca efemeritatea vietii poate anula o existenta in orice moment.

Invatatura consta intr-un drum simbolic trecut prin trei porti , invizibile ochiului insa absolut reala din prespectiva fizica; un fapt atat de bine gravat in constiinta noastra.

O entitate te conduce pe acest drum pentru ca esti orb si incapabil sa te ghidezi singur, increderea aici este foarte mare iar a te lasa condus pentru a cunoaste este o dovada de curaj absolut dat de dorinta de-a CUNOASTE .

Aceasta entitate relationata cu psihicul este tocmai principiul astral sau emotional al constiintei umane.

In acest caz simtul vazului nu-si are sens pentru ca ar fi fara folos daca nu simti..sau este ca si cum ai sti afland dar nu ai intelege, doar pentru simplu fapt ca nu trece prin tine,prin constiinta ta ceeace tocmai ai aflat.

Portalul Mortii in fapt simbolizeaza trecerea din lumea materiala in cea spirituala (imateriala) si face referire la principiul astral  .Toti dar absolut toti suntem datori cu o moarte. Este un fapt inevitabil , oricand in orice moment acest fapt poate sa survina, este irevocabil si totul se opreste la momentul dat fie pregatit pentru sau total perplex de intamplare. “Cum ar fi ca de maine sa nu mai existe cafelutza de dimineata?” ; te-am speriat cu ideia..impaca-te, e chiar asa!

Carls JUNG ne vorbeste despre locul obscur in care are loc intalnirea ,loc in care se intampla un paradox..pe cat de obscur este (intunecat) reusim sa ne zarim umbra si chiar sa ne confruntam cu ea ; acest simbol desigur va fi inteles ca o confruntare cu partea tenebroasa a noastra a partii noastre vulnerabile si viciate , acel orizontal ce contine cumulul partilor noastre negative, omenesti… .

Primul pas este atunci cand odata acceptata moartea ta simbolica ,te lasi condus pe un drum absolut intunecat, necunoscut, pe care in fapt mai tarziu atunci cand iti este scris il vei parcurge real.

Faptul ca esti frustrat de vaz prin urmare nu stii ce ti se intampla te pune in situatia de-a percepe si primul lucru care ai sa il percepi este tocmai AENEMA acel imaterial ce intra si iese din tine fara de care nu poti traii, respiri , gandesti, deci EXISTI! In aceasta etapa lumea toata s-a restrans la un singur punct…acela esti TU si nimeni altul si in acel moment constientizezi dincolo de viata ca ENERGIA TA este acumulata in interior si ca din acest loc pleaca toate si nu din exteriorul tau. Acesta este Universul tau asa esti TU in felul tau.

Auzul in acest caz iti foloseste la altceva, vei realiza ca in UNIVERS nu este liniste ci existe sunete , ca aceste sunete sunt produse de energii si de entitati chiar (vezi lumea noastra materiala) ; aceasta este o alta stare profunda, cumva vei simtii detasat de aceasta data ca una este lumea materiala si alta este lumea spirituala, este ceva inaltator, superior a tot ceeace ai trait pana atunci. Magic cumva vei face cunostiinta cu Duhul propriu acel fapt viu existent in tine ce antreneaza intreaga motrica a existentei tale.

A doua calatorie este legata de fluide ; fluidul aici, apa spre exeplu are relationat magic SUFLETUL ,alchimic vorbind din perspectiva chimiei H2O spune ceva despre dualismul acestu-i element din compozitia ta ; anatomic suntem mai bine de treisfert lichid … : Dualismul in alchimie este simbolul Mercurului , este o toxina continuta in corp (fapt demonstrat stiintific) , aceasta toxina are o proprietate aparte , exista in tot si in toate , este versatila si indispensabila. Hermes , se spune are trei fete sa fie oare in acest caz cele doua molecule de hidrogen si una de oxigen? Va las pe voi sa face-ti conexiunea!

Fluidul este expresia materiala a umanitatii de la molecula ,picatura…ocean sau individ,familie, Lumea acest fapt determina intelegerea nu numa a integrarii tale in oceanul uman dar si faptul ca atata timp cat existi in el esti in dimensiunea pe care o cunosti ca 3D ; odata “evaporat” devii o stare aleatorie si nu una ce s-a pierdut si ca revenirea ta metaforica la Ocean este tot o picatura ;vezi circuitul apei in natura; poate ca aici prin acest procedeu de evaporare are loc si purificarea ta iar revenirea la Ocean este asemanatoare insa intr-o noua etapa existentiala (vezi teoria cicluriilor vietii relationata cu moartea fizica).

In aceasta a doua calatorie ,auzul nu iti mai foloseste prea mult, nu te mai ajuta…in apa ,in profunditatea ei sunetele sunt mai surde mai greu perceptibile prin urmare starea de “moare” s-a aprofundat , esti tot mai departe de lume.

Faptul ca aceasta liniste devine profunda graduat determina psihicul la relaxare si la un fel de amorteala in care doar instinctele primare mai functineaza, judecata…poti sa uiti, oricum nu ai mai avea la ce!

Interesant este ca fluidul ,APA, contine FOCUL , ne spune chiar Paracelsus in tratatele sale, acest lucru se vede in cea de-a treia calatorie in care caldura este produsa de foc respectiv de electricitate, vezi traznetul. Ideia de APA contine FOC nu este bizara cat de putin, judeca si vezi…fizic, apa este conductor iar traznetul spre exemplu este continut si se tranzmite prin intermediul ei.

Focul mai este si intelegerea metaforei :”Cine sta aproape de Mine sta aproape de Foc” prin  urmare referirea este la primirea energiei , a iluminarii sau cheia prin care poti iesi din propriile angoase psihologicepentru a avea macar o minima intelegere asupra existentei tale.

In alchimie se spune ca Hermes Trismegistus acel de trei ori mai mare ar sta in fata portilor Raiului avand un Foc in mana; doar prin inteligenta desavarsita poti fura acest foc si odata fiind in posesia lui poti patrunde in Rai.

Interesant este ca acest ultim pasaj in labirintul tenebrelor proprii ai parte de liniste de o liniste surda; psihicul aici face ceva absolut bizar, simti ca existi insa mintea iti joaca o mica festa…pe un moment devine perplexa si in acel moment chiar si auzul te lasa, este un fel de transa in care doar o sclipire exista activata..acel ceva ce iti spune ca tu acel metaforic imaterial in acest ultim drum continui sa existi. Este un moment unic si nu are explicatii in cuvinte acea stare ce din acel moment deschide calea intelegerii vietii si a existentei de o absolut alta maniera decat pana atunci in care simti multa,multa caldura(propriu/figurat)!

Aceasta descriere este in fapt teatrul ,scena si simularea trecerii de la viata la moarte la o noua viata (renasterea); drumul de la Intuneric la Lumina; NIGREDO in alchimie cu toata suita de proceduri de la rosu purpura la alb incandescent sau vezi procedura metalurgiei alchimice; Botezul cu Apa a lui Ioan si cel cu Foc a lui Isus; procesul vietii si al mortii in toate credintele Orientale ; procesul transformariilor la nivelul Universului.

Scopul este unul singur, sclipirea realizarii unui fapt penibil de simplu..demonstrarea in trei etape a existentei dincolo de aceasta dimensiune reducand treptat materialul din constiinta in favoarea cresterii perceptiei spirituale.

Inchei acest blog cu o intrebare : -Cine se teme de esoterism si il considera diabolic doreste ca tu sa afli un adevar sau nu?

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu