De la Haos catre Ordine: Schimbarea KARMEI


Plansa 24 Anul 1 Gr.2º

Schimbarea

KARMEI


“ Detinerea Cunoasterii este pozitiva doar daca in existenta ei exista manifestare si exprimare in acctiune ; este ca si in acumularea de metale pretioase fara a beneficia in vreun fel de ele , este un lucru inutil si prostesc.

Cunoasterea este ca o avere si este destinata utilizarii ei: legea utilizarii ei este universala. Numai cei ce o incalca intra in conflict cu fortele legii , cu fortele naturale.”

(Dex) _KÁRMA s.f. (În religiile budiste) Suma consecințelor etice ale acțiunilor bune sau rele ale unei persoane care determină avatariile reîncarnărilor. ♦ Fatalitate, destin. [< fr., engl., it. karma < sanscr. karma – operă, acțiune].

Kibalion

Invatatura HERMETICA este un cod, un sistem de succesiuni de informatii transmise in general oratoric sau prin meditatie si studiul simbolului. Aceste coduri au o conexiune stransa cu spiritul (psihicul) , acest fapt secole in sir a fost (chiar si azi) un TABU sau “nu pentru toata lumea” doar din doua aspecte : ignoranta multora ce s-au autoexclus de la Cunoastere si protectia contra raului sau mai precis a utilizarii in rau a acestor coduri.

La ora actuala exista un amplu spectru al descrierii esentei acestor coduri insa ve-ti vedea, nimic la obiect; tocmai din cauzele enuntate anterior dar si pentru protectia individului, practicarea acestor etape ale transformarii fara instructiunea unui maestru pot altera in rau psihicul.Drumul aici este sensibil..este acel mers pe coarda , fara plasa de siguranta , am mai spus.

Orice schimbare pleaca din interior ,orice schimbare este influentata de exterior insa niciodata nu va incepe cu exteriorul ci doar influenta eventual de acesta.

Pentru a va schimba starea de spirit trebuie sa va schimbati starea mentala!

Aici este vorba de un dublu efort de vointa succesiv; in primul rand trebuie sa determinati “CUM” sunte-ti prin introspectie si meditatie asupra sinelui, mai apoi va trebui sa trece-ti la efortul practic in baza deciziei asupra observatiilor.

Un bun discipol a acestor practici ce va avea rezultate mult peste cuvantul SATISFACATOR , este acel discipol care stie sa pastreze tacerea si sa practice ascultarea si observarea; conexiuniile in mental doar asa se pot face, fara conexiuni individul nu invata nimic pentru ca OMUL are tendinta de-a confirma , valida, magicul doar daca acesta se transpune in material, in viata de zi cu zi. Ori fara rabdare,conexiune(judecata) si observare nu putem vedea schimbarea si nici efectul(-le) ce deriva din aceasta. La aceasta proba cei mai multi cad!

Schimbarea (transformarea) tine de karma si de cele doua polaritati a ei.

Un bun psiholog intodeauna va asculta “problema” pacientului si la sfarsit va concluziona ce deranjeaza si inspre ce trebuie directionata atentia pacientului; acesta in cercul vicios astfel prins este incapabil sa rupa lantul slabiciunii doar dintr-un singur motiv ori nu are suficienta vointa ori nu s-a ciocnit cu frica de moarte.

Schimbarea directiei Karmei ( a polaritatii) presupune a face contra a ceeace doriti sa eliminati, sa omori nedoritul ce framanta permanent.

“..sa gonesc tampitul din mine…” Brâncusi

In fapt aici vorbim de transmutarea principiilor mentale; spre exemplu frica .

Frica poate fi invinsa prin a incerca sa faci tot ceeace iti dicteaza “asta,nu, asta e periculos” ; a face contra inseamna :” a lua reptila de care te temi in mana in situatii de maxima siguranta “ sa spunem, odata contactata material reptila ,ce pana mai cateva secunde in urma a fost spaima vietii tale, devine normalitate si automat ai inteles sensul natural al existentei si comportamentului ei.Astfel a disparut teama injustificata.

Schimbarea polaritatii karmei presupune acea referinta ce in TAROT este oglindita in: CUTREMURUL si MOARTEA ; primul este socul iar a doua este moartea ireversibila a unei stari anterioare.

In ALCHIMIE sunt doua curente ale studiului hermetic ce in fapt sunt UNUL si ACELAS LUCRU (diferenta este doar de expunere) : transmutarea metalelor si a interiorului ; ambele cunosc efectul schimbarii radicale odata inceput acest proces ; fie ca este vorba de metalurgie fie ca este vorba de introspectie (sau : material/spiritual) vorbim doar de o singura magie: TRANSFORMAREA.

Stiim ca la nivel Universal nimic nu se pierde, totul se transforma, precum nimic nu este etern.

Aceasta practica este intalnita in Arta Regala sub numele transmutare a vibratiilor.

(Vezi cele 7 principii ale Tabula Esmaralda, link blog anterior)

Stapanirea prin intelegere si reflectare asupra  principiilor transmutarii mentale se numeste ALCHIMIE MINTALA. Aici totul depinde de persistenta,vointa,observare si decizie irevocabila

Ritmul poate fi neturalizat prin aplicarea legii polaritatii.

Ritmul se manifesta pe plan mental (interior) si se releva in exterior su diverse forme: comportament, fizionomie, gesturi, stari. Aceste stari ale individului sunt oscilante, sunt ca un pendul ce adeseori se comporta astfel: de la o extrema la alta.

Maestrii ai hermetismului invata discipolii ca RITMUL are influenta asupra Constiintei; exista astfel un plan inferior (descrescent) si unul superior (crescent) , vezi teoria ondulatiei; spre exemplu : cresterea mentala pe plan superior are proiectie si interactioneaza irect pe planul inferior si vice versa. Echilibrul dintre cele doua planuri face ca ondulatia sa devina aproape nula , prin urmare dispar extremele ce sunt fixate in Constiinta.

Ridicand vibratiile mentale ale Eu-lui Superior deasupra planului comun (sus/jos) avem ca rezultat CRESTEREA.Hermetistii avansati stiu foarte bine ce inseamna : “EU SUNT” ; este vorba de acel pol al personalitatii bine definit.

Odata cristalizata aceasta notiune este foarte simplu sa procedezi operatiunea de reglare a ritmului permitand astfel ca pendulul sa balanseze inapoi in Planul de Jos. Este o chestiune de PERSONALITATE prin care se poate lua decizii ..negarea si refuzul spre exemplu; stapanirea de sine.

Stapanirea de sine este un produs prin care initiatul absoarbe si dizolva eliminand energia extrema, ramanad doar cu esenta situatiei.Invecinata cu aceasta stare este INTRASIGENTA ce nu permite bascularea de la o extrema la alta ci face contra balans permitand astfel linia de plutire intre doua situatii sau cauza si efect exprimate prin :gandire,gest,reatie,sentimente,samd.

Odata fixat in Constiinta acest principiu si exersat natural nimic nu mai poate distruge aceasta stare ; cumva esoteric reprezentat aici este acel moment de rupere a lanturiilor .

Nimic nu scapa legii cauza efect!

Intelegerea Legii Polarizarii creeaza un contra echilibru in Plan Superior.

In multe ritualuri de initiere se recurge la introspectia asupra Eu-lui prin scrierea unui testament; sau cum este individul si ce lasa in urma lui. Aici se vad intotdeauna elementele ce trebuiesc corectate in Eu-l individului in curs de initiere si tot aici se vad angoasele lui, ondulatiile extreme.

Aceste testamente ,desigur, contin si partea dorintelor ce sunt impusluri mai puternice decat individul in sine, care, aflat in “fata mortii” metaforice doreste ca dupa trecerea lui sa ii fie indeplinite (rezolvate) aceste dorinte intocmai.Sunt nenumarate cazuri in care, dorintele sunt cu mult peste masura individului in cauza iar aceste emotii traite determina (auto-sugestiv) individul sa procedeze la a schimba ceva; de regula in acest moment se naste un nou personaj cu un alt rol net diferit de cel anterior. “Asa nu mai merge , eu sunt,pot si vreau…” ,ce in scurt timp, surpriza, chiar si devin.

Ridicarea la plan superior a virtutiilor atfel descoperite involuntar face ca individul sa reactioneze contrar obiceiuriilor sale astfel incat , cauza: este problema vietii care daca s-ar termina in acel moment dar ar putea fi continuata doar cu o singura conditie…spusa chiar de individ prin testament in acel moment , acel OM s-a intalnit cu planul superior al lui sau cu sinele. Este un impact atat de dur incat greu mai poate fi schimbat ceva dupa.

Este ca si cu hotararea: decat sclav mai bine mort insa nu inaite de-a da “de al naibii” o ultima lupta! Lupta e cu propriul Ego.

In Kabailyon se spune:

“ Cei INTELEPTI servesc pe cel mai mare dar se pronunta asupra inferiorului.

Acestia ,toti, respecta legiile ce vin chiar din ei din dimensiunea lor proprie din planul cel mai de jos si au relevanta in contrar in ORDINE.

Omul intelept respecta legea si se adapteaza ei lucrand cu ea si nu este sclavul ei orb.

Osciland mereu in echilibru omul intelept in comparatie cu omul obisnuit este stralucitor,jovial,drept si nebun.

Cel ce intelege acest lucru este pe calea Maestriei”

Intregul Univers este mental!

Absolut totul este energie!

Din aceasta plansa vom intelege ca dimensiunea noastra exterioara depinde doar de cea interioara, de acel Univers mintal de care dispunem ce poate fi in haos si dezordine dar care poate fi directionat conform vointei individului catre ordine si lumina.

Toate fenomenele ce stau in planul universului interior se reflecta in ceace noi azi suntem, traim …manifestari,fenomene, etc.

Traditionalele invataturi religioase in Sec XXI pun baza acestor studii insa au un mare defect , acela prin care de regula nu deschid calea eliberand ci inchisteaza ,sadesc frica nejustificata si faptul ascuns , caci nimeni in aceasta situatie nu are capacitatea de-a nu incerca ; sa nu uitam Fructul prohibit a fost furat din pomul Cunoasterii si nu din cel al Vietii; acum Cunoasterea aplicata ascuns,pervers,rau manipulator are de a face cu ceeace spuneam mai sus o societate dura,inchisa,inchistata in propria tragedie.

Efectele se vad azi!

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu