Meditatia Stalpului Mijlociu


exemplu demo fara aplicatie practica

Stalpul Mijlociu _ meditatie

Avertisment!

Acest exercitiu este o practica yoga,aceasta, facut incorect sau abuziv va poate aduce alterari negative serioase karmei si psihicului. Acest exercitiu este prezentat doar ca model/ideie si nu pentru a fi practicat acasa fara ajutorul persoanelor initiate!


Aceasta meditatie este tipica ritualului egyptean al templului Memphis si are ca scop purificarea si energizarea prin meditatie.

Trebuie sa folosesti concentrarea absoluta si imaginatia!

EXERCITIUL MEDITATIEI (avansati)

Alege o zi relaxata in care nu ai si nu vei avea o activitate care sa solicite psihicul ; alege un loc al case-i in care esti ferit de curenti de aer si de zgomote puternice.

Depinde foarte mult reusita lui de starea psihica in care te afli ,ideal este asa cum am ami spus …un moment senin al existentei tale.

Ai nevoie de putin intuneric in acea camera mai ales daca nu ai mai procedat pana atunci la astfel de exercitii; o lumanare asezata la nivelul ochiilor odata asezat pe un scaun iti este de folos pentru a te inspira din lumina ei in ceeace vei avea de imaginat.

Pozitia ta este : ASEZAT, cu spatele drept rezemat pe spatarul scaunului la unghi de 90º ; picioarele sunt unite si formeaza de la genunchi tot un unghi de 90º; mainile sunt asezate cu palmele in jos pe pulpele superioare astfel incat coatele fac un unghi de 90º.

Este o pozitie incomoda, garantez, insa daca exersezi aceasta pozitie este nu numai relaxanta dar si ajuta foarte mult atunci cand ascultam sa spunem…o sedinta imposibila a unui sef stupid fara a ne consuma si cu avantajul de-a retine chiar detalii. Coloana dreapta este importanta.Privirea este inainte usor ridicata in sus.

In fapt este pozitia FARAONIILOR (vezi modele picturi murale). Aceasta pozitie mai poate fi inlocuita cu cea lotus vezi fotografie anexa ,daca va este mai familiala.

Relaxeaza-te! Pune mintea in alb pe cat posibil; mentine aceasta stare privind la lumanare ,la baza focului unde lumina este mai domoala. Relaxeaza muschii si evita a asculta zgomote. Dupa un timp vei trece intr-o stare de amorteala a mintii; o semi adormire ( ca si in cazul semi treaz) sau starea alfa.

In acest moment lasa sa cada pleoapele pana la mai mult de jumatate din deschidere. Muta unghiul privirii de la lumanare in sus..in interiorul capului tau; acolo este un intuneric si mai profund.

SFERA 1 Deasupra capului la prox. 30 cm

Imagineaza deasupra capului tau o sfera rubiniu inchis , jar..apoi imagineaza ca aceasta sfera devine : rosie,rosu portocaliu,portocaliu,galben,galbui,alb,alb stralucitor. Stralucirea acum este egala cu cea “imprumutata” din flacara lumanarii.

Imaginea sferei acum stralucitoare de deasupra capului tau coboara-o in interiorul capului, incantand lent si prelung:

MP3 PIC´s audio : pentru a-ti face o ideie asupra incantatiei , asculta intonatia vocii masculine.

AHIH (fonetic: eh-he-yeh) .

Cand aceasta s-a fixat interorul capului tau:

Coboara din sfera o raza luminoasa ce va cobora prin gat  pana la nivelul bazei lui unde va forma o noua sfera.

SFERA 2  La baza gatului

Rubinie, sfera II  se va aprinde la incandescenta .In acest timp pronunta nazal lant si prelung:

YVH-ALHIM YHVH ALHIM (fonetic: ye-hoh-voh E-hoh-heem)

Pronuntia se face pe expiratie si  este continua ,lenta,pana ce sfera devine incandescenta.

Coboara din aceasta sfera o raza la fel ca prima pana la nivelul Plexului Solar: Cele doua sfere prime raman aprinse si legate intre ele.

SFERA 3 Plexul Solar

Acum nasterea sferei III la nivel plex solar va fi ca si primele doua ce acum sunt incandescente: Aceasta si ea este rubinie si ajunge alb incandescent ramanand unita cu primele prin raza de lumina. Avem acum trei sfere de lumina incandescenta legate intre ele prin raza. Aprinderea sferei III tine de incantatia nazala prelunga si lenta:

YHVH ALOAH ve DAATH (fonetic: Ye-hoh-voh El-oah ve Da-ath)

Incantatia tine de expiratie lenta si nu sacadata pana ce sfera III devine alb incandescent.

Din sfera III odata incandescenta coboara o alta raza de lumina spre bazin in zona genitala.

SFERA 4 Organe genitale

Aici se naste sfera IV identic cu primele trei de la rubiniu la alb incandescent timp in care vocaliza nazala prelunga si lenta este:

SHADDAI AL CHAI (fonetic: shah-dai El Chai)

Aceste vocalize practic provoaca o vibratie interioara si ajuta la activarea incandescentei sferelor.

Avem acum IV sfere luminoase incandescent in interior  legate intre ele prin raze de lumina incandescenta.

Din sfera IV porneste o alta raza de lumina in jos catre nivelul degetelor mari de la picioare.

Picioarele , am mai spus , sunt apropiate si formeza unhi de 90º.

SFERA 5

Imagineaza acum 4 sfere aliniate in interiorul tau stralucitoare incandescent , unite intre ele cu raza de lumina incandescenta.

Din sfera organelor genitale coboara imaginar o raza incandescenta catre zona vf. degetelor.

Aici i-a nastere ultima sfera tot de la rosu rubiniu la incandescent ; aprinderea ei se face pe intonarea nazala si lenta pe expiratie a :

ADNI HARTZ (fonetic: Ah-doh-nai ha -Ah-retz )

Incantatia este prelunga si vibranta si tine pana ce sfera devine incandescenta.

Cinci sfere sunt acum aprinse in interiorul tau la incandescent si unte intre ele cu raza de lumina .

Imagineaza ca acest STALP este axul tau de simetrie si ca acesta induce in exterior lumina astfel incat corpul in totalitatea lui este invelit in lumina alb incandescent , un fel de invelis ca al unui ou daca este mai simplu de imaginat.

Imagineaza acum ca aceasta energie de lumina exterioara tie se roteste in sensul acelor de ceasornic. Atentie insa…sensul acelor de ceasornic este acela asa cum te vezi tu din exterior tie. este foarte important acest lucru; a imagina invers este negativ!

Pentru a fi mai usor i-a un reper o sfera exterioara ca un satelit ce face de trei ori inconjorul tau; la a treia cand se afla in partea de jos aceasta va intra pe canalul stalpului si va incepe sa urce inspre cap (spre prima sfera) trecand si oprindu-se in locuriile: vf. degete picioare,org.genitale,plex solar,baza gat si sfera prima cap. In punctul “cap” aceasta sfera satelit se divide in doua ; o parte o i-a catre dreapta so o parte catre stanga pe EXTERIOR corp. Sferele se vor opri un moment la: baza gat,plex solar,org.genitale, si se vor uni in O SFERA la degetele de la picioare pentru a reface circuitul de trei ori. cu aceleasi opriri tipice, despartiri si uniri.

Ultimul drum al sferei satelit dupa ce a complectat a treia runda va urca pe canalul stalpului pana la nivelul PLEXULUI SOLAR UNDE SE VA FIXA cu lumina intensa.

Revenirea din exercitiu se face lent si graduat ,la realitate.

Acest exrecitiu asfel prezentat doreste sa fie un exemplu de educatie a corpului si mintii are avantajul oferirii purificarii interioare si a reenergizarii corpului.

Astfel prezentat este bine de luat in considerare ca ideie DEMO despre anumite ritualuri ,practici ale alchimistilor si nu pentru a fi practicat dupa aceasta prescriptie; orice intelegere gresita sau aplicatie gresita atrage efecte negative asupra sanatatii Dvs.

Este foarte indicata practicarea exercitiului pentru a fi in armonie cu tine si Univesrul; in acest sens se insita foarte mult in practicarea imaginarii fluxului de energie doar intr-un singur sens (acele de ceasornic – privit din exterior; sau incers acelor de casornic asa cum le imaginam din interior) .Universul aeste in perpetua miscare si intr-un sens anume.

Desigur exista multe alte forme ale meditatiei in diverse pozitii ; chiar orizntal spre exemplu asezat astfel inact coloana vertebrala este pe cat posibil aproape de orizontal. In aceste conditii se fac meditatii alfa si vizualizari /proiectii in timp; despre acestea vom vorbii in alte bloguri despre meditatie sau ritual.

Poate o sa sune total excentric in opinia Dvs. insa trebuie sa stiti ca cele mai bune ore de astfel de ritual sunt dimineata intre 4-6:00 a.m.

Ce se garanteaza in cazul aplicarii corecte? Foarte multe alterari ale interiorului: receptivitate relationata cu exteriorul, sau acele lucruri pe care altii nu au puterea sa le observe; deschiderea unor cai ale perceptiei extrasenzoriale si desigur a imaginatiei respectiv a anticipatiei unei situatii. Este necesara multa ,multa munca! Sau…mai sunt si cazuri fericite care reusesc din prima! Spuneam: suntem asemenea, egali in drepturi umane dar nu identici ca putere.

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu