SIMBOLUL ASCUNS IN CONSTIINTA


Plansa 25 Anul 1 Gr 3

Partial public-extras idei-


CASA,EUCLID si SIMBOLUL ASCUNS

PUR SPECULATIV


1.

Cred ca reprezentarea cea mai pura si mai simpla a dimensiunii noastre poate fi data prin desen de catre un copil orecare.

Orice proiect porneste de la trasarea unui ax orientativ, orice obiect desenat porneste de la trasarea unui ax de simetrie fie el 2D sau 3D.

In genere primul ax trasat este unul vertical secundat de al doilea ce este oriziontal. Astfel in mare parte,omul isi fixeaza la scara dorita de lucru dimensiunile ce obiectul in cauza urmeaza sa fie reprezentat in desen.

Exceptie de la aceasta regula , o fac copii, am spus din prima fraza, copii sunt capabili sa reprezinte un desen fara a radica probleme de rigurositate si mai mult, reprezinta intocmai ceeace vad sau imagineaza, foarte inteligibil.

Paralela la desenele copiilor , vom vedea, face ideia teoriei esoterice prin care simboluriile ca desen exista deja in constiinata noastra insa fara ca sa realizam ce anume inseamna si la ce folosesc.

CASA redusa la desen simplificat contine intre doua sau trei elemente bazice omniprezente in toate reprezentariile; anume: corpul ei ce este un patrulater, acoperisul ce este un triunghi si eventual cercul ce desemneaza acea aerisire (ochi de geam) la frontón.

Nu mai punem in considerare detaliile ce uneori apar: crucea ce este sprossul ferestrei sau hornul care niciodata nu sta aliniat cu verticalitatea casei desentate ci aliniat la linia sarpantei.

Privit astfel de ochiul profan, desenul in cauza nu spune altceva nimic decat o casa naiv desenata, pentru ochiul psihologului insa acest desen spune ceva despre starea interioara a persoanei relationat cu modul si contextul in care a fost asociat.Esoteric insa , in ochii initiatului, acelas desen are un mesaj.

Simbolul inspira, tranzmite… .

Pentru cei ce au facut cunostiinta (macar, dar nu sunt initiati in esoterism) cu geometria, au constatat ca formele nu sunt o intamplare si cu atat mai mult ele au puterea tranzmiterii unor conexiuni ce tin de existenta, forma existentei noastre 3D.

In arhitectura , spre exemplu, reguliile sunt absolut stricte privind proportiile si numarul detaliilor pentru ca o fatada spre exemplu sa nu fie excesiv de detailata fapt ce ar obosi ;perceptia ochiului nu are capacitatea cuprinderii a totalitatii unui ansamblu de detalii cu mai mult de 7 elemente diferite decat foarte greu .

Nu voi insista acum despre  istoria geometriei sagrade (aceasta este un studiu individial pentru fiecare in parte) dar doresc sa intaresc faptul ca nimic nu este intamplator in conceptia unui desen arhitectural.

Prelungirea liniilor unei case simplu reprezentate (doar ca simbol al ei) , vezi desen anexa (sus), radica interesul asupra teoriei lui Euclid. Desigur, Euclid nu cred ca s-a gandit la aceasta dar relationate in desen putem face o conexiune de imagini.

Daca dorim sa continuam speculatia simbolului in cauza si facem o proiectie in jos repetand desenul inversat (aplicand teoria Tabula Esmaralda) obtinem un alt desen interesant ce face referire la schema meditatiei Stalpului Mijociu cu toate punctele importante marcate .

(vezi  LINKYOUTUBE).

Se spune ca meditatia apartine TEMPLULUI ; intelesul cuvantului TEMPLU (chiar si la crestini) face obiectul materialului si este o metafora a corpului propriu, prin armare: MATERIAL=CASA=TEMPLU=CORP.

Iluminarea (energizarea) corpului tine de energia absorbita in interior din astral (vezi, linkul de mai sus).

Chiar Isus spunea ca are puterea sa distruga Templul si sa il reconstruiasca in doar trei zile; Desigur fariseii au inteles ca ar fi vorba despre distrugerea cladirii templului ce a durat sute de ani si reconstruirea lui in doar trei zile.

Acest fapt este categoric imposibil !

Isus nu la templul CLADIRE s-a referit ci la EGO la interiorul corpului prin demolarea principiilor viciate ale religiei si reamprospatarea lor cu lumina spirituala.

Distrugerea viciului, eliberarea… .

Initiatii vor sti ca desenul teoriei lui Euclid mai ascunde inca un simbol, un simbol viu si el omiprezent in tot si in toate; asa cum alchimia vorbeste despre MERCUR si starea lui duala, acea toxina ce realmente stiintific dovedit exista in tot si in toate care ascunde un anumit detaliu.

O anumita parte a acestu-i  simbol  il vezi zilnic pe strada, in magazine, pe internet, uneori il ai in proprietate, alteori il vezi si il doresti nespus…este un semn ce tot in constiinta il avem fixat…si culmea el sta incadrat in CERC .

2.

/…/ continuarea email , la cerere.

Nina Russell ex.w.m.p.5BA&PCSQ NYC US pl.83/anul17/gr3 review: „SIMBOLUL SINELUI”

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu