₪ Despre Mercurius Philosophorum


Nota :Retete alchimice ( Desavarsirea)

Allegoria S.S. Trinitas et Lapidis Philosphici este o lucrare hermetica ce face parte din seria scrieriilor apocrife alchimice al caru-i autor nu este altul decat BASILIUS VALENTINUS ce a trait in jurul finalului Sec. XV.

Corpul Sophia tratat ca Mercurius

Aceasta  allegorie scrisa de MICHAEL MAYER ,pe numele adevarat , Johann Tölde care a trait pe la 1600 Sec. XVII contine o referire la Basilius chiar inca in primele lucrari pe nume: “ Symbola aureae mensae” (anul:1617).

Autorul este un adept a lui Paracellsus si un aplicant a doctrinei lui ARCHAEUS , acesta a preluat si detailat doctrina spiritelor astrale si elementare.

Desigur in acest citat avem de a face cu o exprimare (referire) strict la crestinism prin prisma paralelei LAPIS_ISUS in care conflictul haotic al elemetelor coagulate in lapis fac o intima coeziune.

Lapis, piatra incoruptibila sau sangele Mantuitorului ,iata mai exact paralela.

Extras formulat aproximativ intelegerii noastre ,in limbaj contemporan:

<< Deci trebuie sa consideram MERCURIUS PHILOSOPHORUM un corp spiritual asa cum filosofii il denumesc. Din Creator s-a nascut propriul FIU ce este dual, si DIVIN si OM, ce era pur si a fost un martir voluntar si care a ressuscitat din iubirea fratilor si surorilor lui pentru ca acestia sa traiasca impreuna cu el fara de pacat in eternitate.

Asemeni lui este Aurul ,metalul pur si fara defect, este metalul fix ce poate trece toate probele de alterare fara a se modifica , este metalul glorios si de valoare ata de necesar acelora care sunt imperfecti,bolnavi sau pe moarte. Acesta ii vopseste cu TINTURA pentru viata vesnica.

A treia persoana a Trinitatii este insusi Spiritul Sfant ,un consolator trimis de Creator acelora care intru Fiul sunt pentru ai intari si a consola in credinta pâna la viata vesnica.

Asemenea Spiritului Sfant este SOARELE (Mercurius corporal, OSIRIS) ce este Mercurius duplicatus sau mercurul a celor doua spirite Supremul Creator si Spiritul Sfant.

Dar Fiul este un : homo glorificatus este fix/lapis philosophorum, este aurul nostru non vulgi ; acest LAPIS se mai numeste TRINUS :mineral , vegetal si (ex duabus aquis vel spiritibus) sulphurure solis, animal.>>

Se spune concret:

“Face-ti reala sublimarea dintre Spiritual si Corporal. Faceti corpul spiritual si ceeace este fix si volatil.

Sa iasa din corp spiritul care este FOC. Tinctira tine de natura lucruriilor volatile doar ceeace tine spiritul este volatil si fix, permanent si indistructibil prin foc. Acesta se numeste SULFUL FILOSOFIILOR.”

Vezi in :Aurora Consurgens II (Art.aurif.I pag.228sq.)

FIVEBLUEAPPLES anul 6011 luna in BERBEC, 89% , 4 zile pana la Luna Plina
17-11-2010 Gregorian

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu