Azoth


Plansa 27  Anul 1/ 6011  Grad 3 Luna in Gemeni 13 zile pana la Luna Noua

Stele,Da Vinci, Alchimisti, Ritualuri,Procese ale transformarii (1)

ESOTERIC/PSIHOLOGIC

A Z O T H

Fiecare OM , barbat sau femeie este o stea” Aleister Crownley

Aviz neofitului: textul care urmeaza contine anumite expresii care pentru un neinitiat pot parea bizare sau fara sens.Prezenta plansa este scrisa in expresie de laborator si se adreseaza in genere initiatilor  sau cunoscatorilor.

Inca de la Paracelsus stim , ca harta magica a reperelor primordiale umane se afla in forma unei stele cu 5 sau mai multe varfuri in functie de aplicatia si profunditatea cu care studiem aceasta. Paracelsus a spus ca steaua reprezinta OMUL si ca ea este inclusa in el ; este in fapt sistem de valori graduate ce ascunde principiul evolutiei a Anima Mundi care nu este altceva decat Sufletul Universului.

Aceasta STEA are un interior negru si contine un singur numar ce defineste Piatra Corpus definita de plumb si influenta planetei Saturn.

Orice lucrare Opus incepe de aici si numai de aici , din acest intuneric absolut; pe care unii il denumesc Haosul Primordial.

Quaternitatea (prin urmare cifra mai mica decat valoarea pentagramei) indica Sal , materia neamortita a incarnarii imperfecte ; acest fapt este obiectul in lucru in procesul transformarii ce se numeste perfectionare ; perfectionarea sufletului uman.

AZOTH este o stea cu SAPTE VARFURI ( vezi link blog anterior , septagrama) ; aceasta STEA este in fapt un spatiu in care miscarea  intregului proces se desfasoara intrun singur sens si doar in unul, in directia de rotatie a acelor de ceasornic. Fatalitatea aparand in cazul aplicarii sensului in contrariu.

Sunt doar SAPTE elemente , sapte, stari de parcurs din care 4 apartin materialului si 3 apartin SPIRITUALULUI.

In genere aceste elemente le intalnim sub forma unor sfere ce sunt parcurse pas cu pas ca si cum  am vizita Universul si planetele fiecare din ele avand propriul simbol si trimitere pentru urmatorul popas ca destin.

Prima sfera este cea a SUFLETULUI definita prin CORB ce sta pe o funie cu noduri (81) in partea de sus a unui craniu ; din aceast unghi de plecare are loc cunoasterea teribilului acid : V.I.T.R.I.O.L. respectiv aceasta prima etapa defineste ceeace noi obisnuim sa numim in latina VISTA (vazul_vizita, observarea, calatoria).

Corbul mai are o semnificatie , cea a NIGREDO sau  calcinare, arederea complecta ,carbonizarea sensul ei fiind doar unul singur, PURIFICAREA.

Arderea este asociata focului (primului element alchimic) iar focul este corespondentul ideii de lumina ce dezvaluie esente acunse precum :Calcinarea (pietrificarea,calciu) ; calx, latina inseamna calcar, os.

Aici calcinarea indica pana unde anume se merge in proces, pana la arderea ce transforma cenusa in alb , incinerarea complacta a materiei.

Trebuie stiut ca FOCUL este elemetul primordial cel mai important ; acestia ades l-au denumit : “Ei” sau “Filosofi de foc” pentru ca orice purificare se poate face si prin apa insa o purificare absoluta este doar prin foc si cu foc (vezi sec . XX Fulcanelli) ca solutie pentru Opus Magystrum.

Pentru ca neofitul sa inteleaga mai bine , acesta va sti safaca diferenta acum intre Botezul Ioanit cu apa si cel al lui Isus cu foc.

Craniul este un simbol important , el aminteste atat de MOARTEA in sine si de efemeritatea vietii dar si de ultimile resturi ALBE ale procesului de Calcinare ;procesul de calcinare este asocita cu INCENDIUL sau focul de tabara al ritualului pagan sau al focului specific aprins in cuptorul atelierului (athaors) in care apar ..salamandrele si insusi spiritul Leului (dragon) Rosu care lupta cu celelalte spirte animale.

Desigur aceasta incinerare este legata si de funerariile Regelui bolnav ce este ars de viu,incinerat pana cand cenusa ii devine o pulbere alba, pentru ca mai apoi sa fie asezat intro caseta inchisa hermetic.

Acest proces se desfasoara sub conjunctia a doi astrii: Soarele si Luna (in crestere).

O alta secventa a calcinarii consta in lupta Leului Galben ce se lupta si mai apoi devoreaza sarpele verde : Aici Leul Verde reprezinta produsul dintre Apa si Foc care nu este altceva decat SULFUL; iar Sarpele Verde este secretul din sufletul alchimistului ,este practic otrava , toxina ce ii mananca fiinta impotriva care-i acesta trebuie sa gaseasca antidotul.

Pentru o intelegere mai clara asupra Sarpelui Verde  voi face inteles ca acesta ,in fapt e Mercur in stare nerafinata ce urmeaza a fi temperat , EGO-ul otravit daca doriti ce lupat cu disperare pentru supravietuirea sa dar care are ca unica solutie, mistuirea in flacariile constiintei superioare.

CALCINATIO : in creuzet este substanta  incalzita la foc deschis pana cand aceasta ,fierbe si mai apoi se arde si se reduce la cenusa ce mai apoi este pisata pana devine alba.

Alchimistii considera ca VITRIOL ul este un acid cu o consistenta groasa, vascoasa ce are puterea arderii asemeni focului acesta rezultand din piatra sulfuroasa in combinatie cu FIERUL si acidul sulfuric. Acidul sulfuric este utilizat aici ca puternic dissolvant in reactia sa cu metelul : fier ; este un puternic coroziv al carnii si a metalelor in general cu excepptia unui-a singur :Aurul.

Din perspectiva fiziologica , calcinatio, este un proces ce tine de disciplina fizica care mareste arderiile si ofera suplete corpului.

Se stie ca nu oricine poate practica alchimia ; anticii ne spun ca aceasta practica poate fi intreprinsa doar de persoane frumoase, sanatoase mintal si fizic armonioase.

La nivel planetar CALCINATIO este procesul CREATIEI DIVINE , este FOC, este spatiul in care este un incendiu permanent, in care se gaseste lava incandescenta cu toate ingredientele ei ce mai tarziu produc materia.

PSIHOLOGIC:

Aceasta operatiune este un proces ce distruge egocentrismul si ideia fixa pentru atasarea de bunuri materiale.

Calcinarea este de regula un proces absolut natural in care incercariile vietii, situatiile grele in care ne simtim atacati, necazuriile si angoasele pot fi depasite prin acel declick al starii de stupefactie in care individul se opreste o secunda si gandeste din afara lui asupra faptelor; loc de unde observa nu numai iesirea dar si adevaruri ce anihileaza: viciile, dureriile,suferintele,anxiozitatiile.

In urma unui impact cu sinele printr-o situatie oarecare data (de regula dura si neplacuta) individul trece automat la auto-evaluare, introspectie aprinzand focul intelectului din el.

Se mai spune despre Calcinare in social ca ar fi egala cu ANARHIA in care legile impuse de social sunt rasturnate cu susul in jos sau invers ca urmare a unui act fara precedent in momentul vietii in care STATUS-QUO este posibil sa fie rasturnat ne fiind alta solutie.

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

11 gânduri despre „Azoth

  1. […] ofera posibilitatea alegerii a tot ce foloseste si este rezultat din cele doua actiuni anterioare :NIGREDO si […]

  2. […] patra raza a SEPTAGRAMEI Azoth este reprezentata in culoare verde si apartine spiritului SALAMANDREI ce inoata in foc cu scopul […]

  3. […] ciclul celor 7 raze a Stelei Azoth ; DISTILATIO (distilarea) este ce-a de-a sasea raza corespondenta a AERULUI (Aenema) are de regula […]

  4. […] desigur cele trei etape esentiale (pe scurt) ale procesului alchimic ( trei din Sapte , total) vezi AZOTH […]

  5. […] alchimie este cunoscut sub numele de AZOTH (link) ce au la baza aceleasi […]

  6. […] , doua in urma) v-am vorbit despre Cele Sapte grade ale initierii in Alchimie , respectiv despre AZOTH ( Septagrama) ; acum va voi spune mai deschis si mai putin hermetic despre Cele Sapte taine ale […]

  7. […] site FIVEBLUEAPPLES despre … (1) (2) (3) (4) (5) […]

  8. […] inrosire, ingalbenire si incandescenta. (vezi fazele Azoth) sau vezi in acest site in L.Romana : AZOTH Speculatia acestui spectru de culori poate fi o vasta speculatie (metaforica) a unor procese […]

  9. […] 2º Confruntarea cu umbra, cunoastrerea eu-lui spiritul/sufletul  respectiv cele sapte case a lui Azoth […]

  10. […] Pagini relationate in FIVEBLUEAPPLES despre AZATHOTH […]

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s