SEPARATIO _ Quadratura cercului


Plansa 29. Anul 1/ 6011  Gr.3 Luna in Rac , 10 zile pana la Luna Noua

Separarea apei de pamant . MICHELANGELO

Separarea apei de pamant . MICHELANGELO

S E P A R A T I O


Imagineaza o lupta anarhica intre o multime de parti beligerante in care unica lege este toti contra toti. Aceasta lupta este intretinuta de spiritul razboiului contradictoriu, dur si alimentata de energie bazata atat pe pozitiv cat si pe negativ.

Treptat se va face selectia in baza principiului : “Victoria celui mai puternic” iar mai pe urma se cerne cne si cu cine se aliaza in lupta ce va urma. Pe un front in care s-a dat o lupta grea , la primul armistitiu se trece la eliminarea prizonierilor, la curatirea de cadavre care fie ca sunt ingropate fie ca sunt arse sau aruncate-n mare , gestul in sine lasa sa se inteleaga: curatirea de lucruri ce nu folosesc sau nu sunt vii. Aceasta este SEPARATIO la nivel magic in propriul interior in raport cu contrariile ce compun constiinta la un moment dat.


Raza a treia a septagramei AZOTH esta marcata de planeta Marte ,este raza sau “casa” focului si are culoarea rosie sau portocaliu ; contine Sulf (compusul rezultat din interactiunea aerului+apa); in acest caz sulful este de Fier si acesta este amstecat cu vin in formula : V.I.T.R.I.O.L. ; se mai spune ca ar fi acidul sulfuric sau focul agresiv dar si metaforic :musca de ferment a alchimistului.

In aceasta etapa se produce operatia de separare in doua a NEGRIDO ,in care pasarea sufletului se imparte in doua pasari albe : calcinatio si dissolutio .Desigur e vorba despre sufletul pamantului.

Din alt punct de vedere este primul moment de separare a sufletului de spirit momentul in care are loc activarea discernamantului . Acest fapt ofera posibilitatea alegerii a tot ce foloseste si este rezultat din cele doua actiuni anterioare :NIGREDO si DISSOLUTIO.

Deasupra acestui cerc este scris ( click in desen septagrama) Terrae; cuvantul face referire  la esente reale.

Salvarea elementelor se face in baza alegerii dupa puritatea lor ; acestea toate sunt in fapt contrarii ce ades au avut conflicte majore in existenta lor. Este poate cea mai teribila incalceala de stari insa este un razboi dur si necesar; alchimistii au descoperit ca mentinerea activa a lui se bazeaza pe operatiuni asociate cu AERUL (Ar) , vezi Tabula Esmaralda : “ Vantul il poarta in pantecele lui”
In fapt este vorba despre etapa separarii noastre de inutil pentu ca in final la aceasta se ajunge.

Cred ca aici in alte cuvinte spus este si momentul dislocarii pietrei din marea masa a muntelui (vezi pre initierea la nivele de Atrium) ;pentru ca elementele ajung sa se distinga unele pe altele si auomat intra in conflict.

TAROT

In alte imagini metaforice a ideii de separare acest proces este reprezent prin : cavaleri cu spade,duel,cearta,:palnii,filtre,gramezi de nisip,dezmembrare,chirurgie,cutremurul cu rupetea turnului,scena apocaliptica,pasari albe in zbor, smoala cu foc, samd.

In simbologia strict alchimica intalnim frecvent pe HERMES (Mercur) imbracat in armura pregatit de razboi gata sa separe Regele si Regina ; Hermes aici are infatisarea unui adolescent imbracat in armura angrenat intrun litigiu in familie.

Separarea in laborator se face prin filtrare sau distilare. Scopul este separarea materiei de dizolvant ; cred ca in acasta secventa cel mai bine de imaginat este procesul distilarii alcolului rezultat din prune in care la final partea solida ,resturiile sunt redate naturii (pamnatului) ramanand dar cu solutia pura si alba dupa distilare. Orice material “mort” sau lipsit de energie este indepartat si aruncat ( se spune in :mare)

PSIHOLOGIC:

Este un proces care te pune fata in fata ,in care are lor redescoperirea noastra respectiv a esentei noastre , a eului asa cum initial a fost , acea parte mereu respinsa de partea masculin-rationala a mintii noastre. Acesta este un proces constient tine de analiza aspectelor noastre interioare ,(odata descoperite) selectarea lor si debrasarea de non necesar pentru a reconstru personalitatea in mod rafinat.

Este lupta ce sa da in noi prin ganduri, vise…ipoteze, credinte, prejudecati, emotii, blocaje emotionale, nevroze, fobii, activitate in raport cu socialul. Acum , raportata la social, separaera, tine de tumultul si “haosul” unui oras sa spunem in care se formeaza :clanul ,comunitatea sau chiar invers clanuri si comunitati ce formeaza asezarea,orasul…acea diversitate pestrita care incet, incet sa aseaza valoric prin autoselectie .

In aceasta stare intalnim ideia de umbra sau partea intunecata a eu-lui de care fie ca ne este rusine , fie ca am fost invatati de institutii (scoli,biserici) sau proprii parinti sa ascundem fapt ce ne i-a din acea stralucire; auto cenzura spre exemplu ca fapt negativ in acest caz.

FIZIC (fiziologic) :

Este actul prin care incepem sa controlam propria respiratie ; vezi cazul tantric al respiratiei din zona stomacala (buricul) si nu din plex ; este important sa constientizam ca inspirarea de cantitati mari de aer in ritm alert dce la producerea de arderi si consum rapid fapt considerat vulgar in tantra.

Separarea la nivel planetar este reprezentata de formarea de landmasses şi insule rezultate din din forţele puternice actionate de aer,apa,foc si pamnt.

FIVEBLUEAPPLES INFO:
21.Decembrie 2010 (6011) Solstitiul de iarna H: 23:38 UTC

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu