Ziua Metalelor


FIVEBLUEAPLES _YULE

Xmas SUPPORT &ACHIVMENT

In fiecare an pana la intrarea Romaniei in Casa Europeana, FIVEBLUEAPPLES FORUM a organizat in strainatate de Craciun (Yule) “Ziua Metalelor” ; in fapt 3 zile de colecta si donatii anonime, pentru cei care in Romania au fost nevoiti sa emigreze din diverse motive.

sa nu uitam, acest forum al pasionatiilor de alchimie azi cosmopolit si multiculturalist a fost initiat in anul 1996 in L.A., Ca, US. cu scopul : 5 zile pe an impreuna.

Odata cu intrarea in Comunitate a Romaniei ,acest lucru a disparut din activitatea noastra ramanand doar ajutorul acordat fie famililor cu probleme mari financiare fie diverselor cazuri de extrema urgenta ce necesita ajutor financiar sau social de gasire a unui drum in viata, in strainatate a romanilor recent sositi.

Nefiind o organizatie este mai greu sa poti sponzoriza, totul este din buzunar propriu sau din bunatatea unora.

Dar totul este posibil atunci cand vrei, efortul sustinut este o conditie a studentului si al maestrului pentru a avana in perfectionare si cercetare.

Ziua Metalelor este practic o suita de trei zile de “cersetorie”( ca sa fiu exact si fara pardon!) in care ,traditional de cinsprezece ani o facem.

In aceste zile ne prezentam in cele mai elegante centre comerciale  insotiti de un quartet si la tinuta de seara in compania acordurilor interpretate din “Flautul Magic“ (W.A. Mozart), intindem mana acelora care sunt dispusi pentru o clipa sa fie umani si buni,gentili cu semenii lor aflati in situatii critice de Sarbatori.

Aceste actiuni sunt si au fost intreprinse atat in Europa cat si in America si Canada.

Legat de alchimie, metalul este personificarea zeului decazut (vezi timpul antic romantic in care zeii s-au despartit in doua categorii, cei care au luat calea

stelelor devenind astrii si cei care s-au retras in maruntaiele pamantului devenind metale si tenebre) .

Nu negam existenta raului si nu putem sa il ignoram atat timp cat viata este o relativa intre bine si rau, intre: material si imaterial; a lucra cu toate fortele antagonice in acelas timp inseamna a creea o strategie prin care incercam transformarea: raului, inconvenientului, nedoritului in forma in care acesta poate deveni constructiv si folositor umanului.

Dupa ani si ani de studiu am concluzionat ca practic raul si binele sunt optiuni ale momentului ,ca sunt situatii extrem de versatile si ca diabolicul este doar mintea umana poate sa il puna in practica. Se spune ca raul si binele sunt forte aleatoare existentei noastre, depinde doar de noi ce permitem sa se materializeze in dimensiunea noastra prin ceeace adoptam si relamente facem prin crez.

Imagineaza existenta raului si a binelui ca forta existenta in vecinatatea ta insa neactivata de mintea ta ! De aici depinde totul doar de tine si ce anume “accesezi” in proiectul tau.

Oricum nimeni nu este capabil sa faca doar BINE insa in principiu cautam sa depasim cu dorinta si intentia acel BINE cu ceva mai mult decat RAUL posibil pe care il putem face fara voia noastra.

Separat, in organizatile din care fiecare membru al forumului face parte , se obisnueste sa se faca aceasta colecta lunar ; aceasta se numeste : “ Metale pentru vaduva*” si este destinat ca scop caritabil pentru institutii ce se ocupa cu socialul,  sponzorizare anonima.

Ziua a treia este in fapt Balul Mastilor care asa cum am mai spus a devenit si el un moment de traditie in comunitatea forumului .

Anual ne intalnim de de cinci ori la date fixe in conformitate cu calendarul pagan de 360 zile pentru a sarbatori evenimente astrale ; la aceste Sarbatori participarea este din randul acelora care sunt pasionati ai alchimiei si invitatii lor. Desigur, evenimentul nu este public si putin mediatizat.

Aceasta petrecere in noaptea cea mai lunga a anului ,in cazul nostru Yule, este tinuta de fiecaredata in alt loc cu alta tema si cu doua scopuri : ajutorul uman si dorinta de-a fi impreuna.

Cred ca oricine in acest sezon rece,umed si apasator in care Soarele pentru o clipa “adoarme” are bunul simt uman sa mediteze asupra trecutului sau si asupra viitorului ca vis si proiect in curs in care include macar un gand bun pentru toti acei aflati in situatii dificile.

Este important sa gandesti macar la semenul tau aflat in situatii dificile, este un semn al umanului etic din tine chiar daca si tu te afli in situatie similara; cine stie poate viitorul va fi mai bun cu soarta ta si atunci sa nu uiti sa fi OM si sa respecti conditia umana a acelora care cu greu trec prin clipele prin care si tu ai trecut.

Anul acesta am organizat ,Yule, cu tematica ROCOCCO si ceremonia va avea loc discret in Spania .

Detalii despre , “ce” si “cum” cu acest eveniment, intr-un blog viitor intitulat : MASQUERADE .

INCEARCA SA FI UMAN,INCEARCA SA FI TU, STRALUCITOR si FRUMOS!

FIVEBLUEAPPLES Adm.blog
6011 Toamna/Iarna
Luna in Leu, 9 zile pana la Luna Noua

(*) metale pentru vaduva= sunt de regula restul de maruntis ce se colecteaza sub forma de cheta ; in cazul nostru “vaduva” este: Isis, Maria Magdalena, s.a.m.d. , femeia care a ramas singura si are nevoie de ajutor.


Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu