INVIZIBILUL


Plansa 31. Anul 1/ 6011  Gr.1-2 Luna in Scorpion, 2 zile pana la Luna Noua

Experimenteaza:

Atunci cand nu vrei sa fii observat incearca din toata fiinta ta sa devii neutru (dincolo de spaima, emotie, implicatie…) , nu privi in ochi sau nu tine capul ridicat. Daca ai reusit sa te controlezi si reusesti sa  fi absolut neutru cu putinta vei fi invizibil categoric!

Explicatia eSoterica in ampla lucrare a lui Franz Bardon: „Practica Magiei” la capitolul : INVIZIBILUL. (vezi browser Wikipedia).

"the tunel"-click in imagine si citeste despre...

eXoteric:

Este un capitol interesant foarte mult disputat in lumea practicii esoterice ; dupa unii producerea acestu-i fenomen este egal cu vrajitoria, pentru altii este magie pura.

Adevarul este undeva la mijloc pentru ca Vrajitoria se ocupa cam cu aceleasi mistere, procedura fiind diferita de cea a magiei. (citeste despre diferenta dintr-e cele doua in Paracellsus)

Poate cea mai cunoscuta  “formula” pentru a deveni invizibil este redata frecvent in povestiile legate de magie in care se pomeneste de un inel ce odata rotit intrun anume sens face ca persoana ce il poarta sa devina invizibila. Vezi ultima arhi-cunoscuta legenda , trilogie : “Regele inelulelor”.

Desigur fetisul magiei invisibilitatii mai este intalnit si in uzul a diverse pietre (de regula pretioase) care au aceasta proprietate dar si una aparte , aceia prin care acestea au proprietatea de-a “arata” un eveniment trecut,prezent sau viitor , un fel ed ecran magic de divinatie.

Sunt unele credinte ce condamna aceasta practica , insa acest aspect este mai de graba o politica decat un mare pacat doar dintr un singur motiv …legile universale nu tin de orgolii.

Acest fenomen tine de mental si este legat de spiritual ; foarte multi practicanti a diverse metode de concentrare pot sa produca acest fenomen prin manipulare la distanta.

Astfel sunt persoane care prin simpla gandire abat sau atrag alte persoane ; in cel mai simplu caz de inteles ca exemplu ,aici, pot sa va dau ca dovada clara o persoana oarecare care este in aparenta retrasa si absolut tacuta insa foarte incordata nervos insa a carui prezenta fizica inactiva se simte (se tranzmite) pentru terti ca ceva extrem de ostil, cu toate ca aceasta persoana nu a scos o vorba sa a facut un gest. Sau , persoanele care nu privesc in ochi si nu isi ridica privirea din podea sunt mai greu observabile de terti.

Se spune ca relatia de inceput dintre adept si maestru tocmai pe aceasta magie a invizibilitatii se contureaza ; in care adeptul isi descopera maestrul in tumultul unei societati in care acesta , magul, este complect retras dar prezent fizic.

Trebuie sa stiti ca in timpul meditatiei( sau a gandirii profinde) emanam energie sub forma de stari ce se tarnzmite la terti care sunt emotional valoric asemanatori cu noi .

Aici totul se bazeaza pe simturi ; pe acel “túnel” vizual legat de senzorialitate care arata sau nu ceva; unii barbati se  simt atrasi inexplicabil de femei ce nu au in nimic comum cu preferinta lor si nu isi pot explica “cum de” …sau ce emana acea femeie de este atrás fará explicatie si in ciuda criteriilor lui de alegere.Desigur, acea femeie are darul de initiat sau pur intamplator de a atrage sau respinge fara a face nici cel mai mic efort ; ea pur si simplu induce STARI ce atrag sau resping..si culmea fara ca aparent sa se implice.

Aceste stari mentale sunt reflectate in exterior pentru a atrage sau respinge ori pentru “ a fi trecut cu vederea”.

Este o chestiune de relaxare sau incordare interioara in care doua elemente trebuie sa convearga egal pe cat posibil : sufletul (dorinta) si spiritul( forta, modul) devin motrica gandului intens.

Acum poate fi facuta mai lesne diferenta intre ceeace spuneam mai sus : vrajitorie si magie  , in care prima este magia neagra si a doua magia alba; sau modul de abordare a acestu-i exercitiu in bine sau in rau.

Magia are puterea transmiterii la distanta a anumitor stari ,presimtiri ,imagini in vise tertilor ; sunt foarte multe exemple de premunitii ce se intalnesc chiar la persoane fara o pregatire esotérica prealabila care au fost capabile sa anticipeze “(pre)simtind” un eveniment in prag sau in derulare la distante foarte mari de locul in care acestea se deruleaza sau de presoana in cauza implicata. Desigur trebuie stiut ca anumite evenimente exceptionale transmise de persoane implicate in tragedii spre exemplu se comprima si se tranzmit tertilor de care acestea sunt legate ancestral sau chiar persoanelor necunoscute dar care sunt emotional (senzorial) asemanatoare.

Totul este de natura SPIRITUALA si in forma extrem de simpla.

Un exemplu aproximativa al exercitului invizibilitatii ar putea fi si in jocul Scamatorului cu obiecte sau chiar cu persoane ce díspar si apar dupa bunul plac al scamatorului.

Desigur aici tehnica nu este tocmai una ce tine de Spiritual ci tocmai de manipularea atentiei care se desfasoara de la intelect la intelect , mag – terti , in care Scamatorul accentueaza doar ce vrea sa vada publicul fará sa lase sa se vada cum a fost facuta scamatoria .

Cand corpul spiritual este activat mental ,in cazul magiei, din cap pana in picioare si este maxim tensionat acesta dispare din raza vizuala a acelor care nu sunt pregatiti sa perceapa.

Sunt extrem de multe exemple de tranzmitere de date , public chiar, a unor lucruri ce in mod normal ar trebui sa fie discrete insa care datorita exercitiului magic de stimulare a spiritului nu permite ca terti sa perceapa decat fragmentat in cel mai fericit caz dar fará a avea o intelegere sau a putea face o conexiune macar cu ceece se petrece in jurul lui.

In anul 2002  in Los Angeles am facut o experienta inédita in cerc social de colegi la birou in care au fost invitati si necunoscuti.

Astfel am incercat sa ma apropii sentimental de o persoana pe care am abordat-o direct si public intro discutie in care i-am relatat cu voce tare ce am simtit pentru ea in acea clipa.

Concentrarea a fost doar la nivelul ochiilor ei sau ochi in ochi ; in acel moment s-a creat acel “túnel” in care au disparut sunete celor din jur ,prezenta celor din jur (pentru noi) , am comunicat cateva fraze absolut intime pe voce normala ce putea fi auzita la 1m distanta ,insa nimeni nu numai ca a observat apropierea noastra dar nici nu au auzit despre ce se vorbeste.

Nota este: aceasta conversatie nu a fost pe fondul galagiei sau a starii de ocupatie asupra activitatii ci era la un cofee brake colegial tipic .

A doua zi am facut relatoriul si am constatat ca toti cei care stiau de proximitatea acestu-i experiment (data sau ocazia nu am planificat) nu au sesizat “subtilitatea” petrecuta la 1m de ei.

In cel mai bun caz , am avut o observatie, s-a spus: “ Despre ce naiba a-ti vorbit atãta?”. In fapt nimeni nu realizase ca in fata lor s-a petrecut o magica forma a curtoaziei in care duoa persoane si-au tranzmis reciproc, transparent si in “gura mare” ganduriile si simturiile fara ca nimeni sa inteleaga ce se petrece.

La nivel de educare magica corpul spiritual isi face simtita actiunea atunci cand Maestrul tranzmite oral ceeace are de spus ; ca si in cazul vulgi prezentat mai sus ..cuvintele devin fara sens si fara intelegere celor care asista daca maestrul vrea sa tranzmita doar unora mesaje de invatatura sau cunoastere.

Acum, daca se mai foloseste si un limbaj codificat…este si mai greu , insa, nu este necesar ,pentru cei care cunosc acest exercitiu practica forma simpla, poate cea mai simpla posibila.

Cea mai simpla reteta  pentru invizibilitate este formarea unei “aure” in jurul corpului fizic ; suna ciudat insa aceasta “aura” sau scut tine de starea interioara adoptata in raport cu situatia in care te aflii.

Observatorii sunt cele mai invizibilile personaje ,cu sau fara voia lor, inactivitatea fizica si starea interioara echilibrata , neimplicata, neutrii ( atentie: nu absenta) confera prezentei o invizibilitate care are un mare avantaj: observarea ,concluzionrea si cunoasterea faptelor peransamblu…este ca si cum ai vedea de sus totul , domini si nu te implici in detalii.

Starea de invizibilitate este una din primele cerinte ale sistemului de invatatura in alchimie ; in prima instanta adeptul cauta invizibilul iar in secunda instanta odata ce adeptul a descoperit invizibilul reuseste instinctual sa produca propria invizibilitate.

Recapituland avem :

Invizibilitatea ca aspect din perspectiva persoanelor ce nu sunt fizic prezente insa se fac simtite spiritual prin :gand,vis,emotie,stare,senzatie etc.

Invizibilitatea persoanelor prezente fizic insa ignorate din cauza neutralitatii

Invizibilitatea starii unei persoane ce in aparenta este calma insa induce  stari tertiilor

Invizibilitatea unui moment ce este absolut clar insa imperceptibil de terti din cauza focalizarii concentrarii  privirii ; acel “tunel” (vezi mai sus).

Concluzie:

Orice novice asociaza ideia relatata astfel cu HIPNOZA si nu greseste foarte mult, insa, exercitiul este putin diferit si acest “putin” se gaseste in antrenamentul cu specific esoteric unde nu exista teorii fixe ci totul tine de tranzmitere si receptie,inspiratie si extrem de multa locuire de sine.

Cum te poti feri de interactiunea invizibilului asupra ta?

In primul rand sa nu fi ignorant, in al doilea sa nu lasi sa se inteleaga ca te-ai prins si in al treilea , trebuie sa te increzi in tine.

Citeste mai multe in tratate esoterice unde gasesti detalii explicative mult mai profunde relationate cu : invizibilul.

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu