ENERGIA si MATERIA raportata la EXISTENTA


Plansa 32. Anul 1/ 6011  Gr.3 Luna in Capricorn, 13 zile pana la Luna Noua

13 zile pana la Yule/ Solstitiul de Iarna

MAGIA UNUI PARADOX :Haosul naste Ordinea pentru ca aceasta sa produca Haosul

partial public, extras


Tentatia este ca sa  facem diferenta intre energie si materie.

In fapt nu este nici o difrenta, energia si materia sunt una si acels lucru in forme diferite desigur.

Absolut totul este energie!

Lemnul este materie insa arderea lui pana la disparitie transforma lemnul in energie. Energia foloseste sa spunem in acest caz la ceva…in cazul locomotivei cu aburi la producerea presiunii prin inaclzire a apei si punere in miscare a unui mecanism.

Nu exista RECE sau CALD cele doua stari sunt senzatii provocate de agitatia sau nu a moleculelor.

Spatiul molecuar este un Haos , in acest Haos s-a nascut cece astazi noi cunoastem ca a fi Universul ; Universul a fost initial un spatiu ce s-a comprimat atat de mult incat a explodat, acest principiu ne este cunoscut din exemplul exploziei atomice .

Evolutia se bazeaza pe cresterea dezordinii precum, nu exista nici o forma de organizare fara ca ceasta sa nu contina Haos. Haosul produce energia , energia este transformata in materie si pocesul din acest punct contiuna in sens invers deveneind din nou energie.

Avansul (cresterea) se bazeaza pe dezechilibru !

Spre exemplu …mersul biped ..este un avans in dezechilibru (echilibru autocompensat) ce pune in miscare datorinta vontei corpul .

Totul functineaza intre ORGANIZARE si DEZORGANIZARE in acest sistem in care traim ; corpul uman este o structura organizata a materiei; el contine energia…exista si functioneaza datorita alimentatiei . La nivelul universului Pamantul este un corp organizat care exista datorita energiei solare; in acest caz Soarele este un corp dezorganizat , acesta ofera dar nu primeste in schimb nimic.

Tot dar absolut tot ce se alimenteaza ,consuma . Tot ce se alimenteaza, alimenteaza la randul lui alte sisteme formand un ciclu al echilibrului.

Atata timp cat exista echilibrul in aceasta formula, orice sistem este activ, viu,…cand dispare echilibrul sistemul moare si in final dispare alimentand .Vezi ideia “din pamant suntm facuti si in pamant ne vom intoarce” .

La nivel social uman, sistemul uman se doreste a fi organizat, insa aceasta organizare este compusa din dezorganizare (adica diversitate) ; avansul social este dat si in acest caz de dezechilibru insa paradoxal , tendinta umana este de-a cauta echilibrul; in  aceasta cautare permanenta (in contrarii) apare avansul. Practic am putea spune ca umanul isi consuma existenta in gestiunea dezechilibrului cautand echilibrul.

Promovarea echilibrului este un proces colectiv ce paote fi lidat insa nu poate fi determinat. Determinarea in acest caz inseamana DICATATURA iar dictatura in acest caz inseamna organizare prin urmare aceasta produce haosul, miscarea underground (sa spunem) si dezordinea.

Sa luam un exemplu :

Locul udat de ploaie si incalzit de Soare face ca sa apara vegetatia abundenta si sanatoasa, lacul cu peste samd.

Locul astfel “binecuvantat” atrage animalele si determina aparitia primei asezari umane care se dezvolta practicand munci agricole si cresterea animalelor. Acesta este un sitem organizat ; sitemul organizat este un consumator si un gestionar situatiei atat timp cat produce consumand energie. Cand energia consumata este mai mare decat ceeace se poduce intervine colapsul si apare haosul.

Colapsul instaurand haosul face sa dispara consumtorul ce devine consumat pentru ca mai apoi in timp sistemul sa reanvie si sa apara din nou sitemul in baza a ceeace haosul ofera.

In linii forate mari v-am vorbit despre: ENTROPIA sau …cum se face ca existam!

 

 

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s