.:YULE:.


An aspect of Heh, an ancient Egyptian god. Heh...

INFINITY -HEH , #8 Image via Wikipedia

 

 

 

21


Decembrie 2010 (6011)

21-XII-2010 ( 6011) h.2338 UTC Winter Solstice


Sunt foarte multi ani de cand obisnuim ca in perioada 21-25 Decembrie sa sarbatorim intrarea in IARNA ASTRONOMICA in mod aparte.

Din anul 2001 in PCSQ & 5BA serbeaza in jurul zilei de 21 Dec. (Calendar Gregorian) Solstitiul de Iarna – YULE . Aceasta sarbatoare este celebrata cu ceva mai mult fast decat oricare alta sarbatoare a anului ; obisnuim sa jucam o piesa teatrala in trei acte ce au ca subiect vizita a celor Trei Spirite in labirintul albastru , scene inspirate din Ebenezer Scrooge.

Vezi mai multe despre YULE

YULE link WIKIPEDIA
star shaining above you

TRILOGIA este piesa ce incepe in seara zilei de  de 31-Nov. (Samhanin) cand are loc primul act din trilogie si numeste : „Inapoi in timp”; urmatoarele doua acte sunt jucate in seriile de 21-25 Decembrie si este vorba despre:”Labirintul albastru” si „Catifeaua rosie” .

Cele trei secvente sunt in fapt o alegorie a asupra propriei existente.

Nu este o piesa jucata de actori profesionisti ci tocmai de participanti in mod interactiv si cu multa spontaneietate existand doar un „template” general al scenelor si multa libera imaginatie .

Practic nu au fost pana acum doua Trilogii  in care am jucat in acelas loc sau cu aceleasi decoruri.Acum doi ani in urma costumatia a fost gothic , anul trecut a fost cu tematica MOV iar in acest an va fi ROCCOCO.

„Inapoi in timp” (31/01 Noembrie_Samhain)are ca subiect  umanul ades ignorant si negativ care ajunge sa fie vizitat de trei spirite ; unul ce il pune fata in fata cu el insusi pe cel ce pleaca in Vest,in oglinda magica ,si care mai apoi este condus cu gondola pe apele negre la Insula Labiriuntului albastru unde o intalneste pe Marea Preoteasa (Femeia in Mov) .

„Labirintul Albastru” este un loc obscur, rece,umed,absolut inspaimantator…este in fapt despre ceeace Vergilius ne vorbeste si ceeace inseamna NIGREDO in alchimie ca proces …putrefactio. Nici un proces nu se incheie fara consumarea efectiva a totalitatii lui, putrefactio avand aici rolul dizolvarii complecte si a diviziunii Spiritului de Suflet.

Unde ar putea fi mai palpabila introspectia daca nu in lumea umbrelor , a tenebrelor si a tinutului rece in care speranta purificarii este data de cautarea si orbecaiala in propriile galerii intortocheate ale psihicului , cautare ce de aceasta data se bazeaza doar pe simt si nu are a face cu logica .

„Catifeaua rosie” este ultima scena din toata acesta trilogie (21-12-2010) ; ea aprtine Spiritului Zeitei ce are puterea eliberarii , a magiei nasterii si a regenerarii , scena alchimica este bazata pe arhietipul cunosct ca : Insanatosirea Regelui (Regenerarea in baia de aur).

Deasupra tuturor acestora sta o STEA rosie ce indica directia de parcurs … .

Foarte multi intreaba, ce sens are ca aceasta trilogie sa fie jucata cu masti (MASQUERADE). Raspunsul sta in ideia anularii identiatii persoanei ce joaca rolul ; per ansamblu privit emotia si implicarea intro astfel o scena cu persoane ce joaca din spatele mastii este net superioara ca efect psihic decat o scena cu machiaj . Cu anularea personalitatii individului din perspectiva fizionomica se produce acel mister, al personajului necunoscut iar concentratia catre mesajul piesei este astfel mult mai mare, spuneam , ideia este sa te bazezi pe simt si nu pe logica.

In fond lumea invata sa se dezbare de subiectivisme si incepe sa simta existenta Spiritului, materia (corpul, fizionomia) nu conteaza ci doar ceeace tranzmite rolul in cauza.

Se spune ca insanatosirea (reteta ei) consta in parcurgerea unor etape ce in aceasta piesa este graduat revelat in cele trei acte.

Prima atunci cand devii victima propriului viciu (vezi Labirintul), a doua cand admiti acest lucru in mod corect iar regretul devine stress ; a treia gasirea solutiei revelatoare care poate elimina raul dominant .

Aceasta ultima etapa , de regula, sta in insusirea si jucarea unui rol , incercarea reprezentrii unui personaj marcant in care caracteristica sanatoasa este imprumutata si asimilata de propriul ego.

Aceasta este vindecarea si resuscitarea la o viata noua.

Imagineaza drumul de la si prin stariile : egoist,  infrant, dorinta de-a redeveni uman, solutia:dragostea si asumarea ei, o noua viata adevarata.

In fapt multi trec aceasta trilogie in trei acte,in viata, fara ca sa o imagineze astfel organizata, teatral; efectul final este acelas…Renasterea si iesirea la Lumina.

De regula aceasta se intampla cu cei sensibili !

Este foarte usor sa cobori in gheena Infernului , aceasta sta zi si noapte cu portile larg deschise,revenirea la lumina ,insa ,este deosebit de grea!”
Vergilius


Din anul 1996 ( 5997) PERFECTCIRCLESQUARE & FIVEBLUEAPPLES a organizat anual la date exacte diverse evenimente discrete cu caracter caritabil in favoarea ajutarii multor emigranti care au pasit in noua viata cu dorinta de-a schimba radical ceva in propria legenda personala.
In acest timp am pus in fata UMANUL si am considerat ca ajutorul spiritual este bun insa nu tine de foame ceeace dovedeste ca mereu trebuie sa facem balansul in existenta noastra intre cele doua forme , extremele sunt cele mai dure.
In mare parte anonimi ,cu proveniente din diferite sfere culturale si culturaliste ,timp de aproximativ 20 ani am reusit sa mentinem un spirit viu ce a facut legatura intre noi acei nebuni exproraratori ai lumii materiale si imateriale indiferent de :sex,religie,nationalitate sau culoare a pielii.
Asa cum se stie Anticul Atelier Alchimic PCSQ & 5BA (AA.`.) a fost fondat in anul 1993 (5994) in Timisoara si a continuat activitatea studiilor alchimice in :USA,CANADA si EUROPA pana in anul 2009 (6010) , an in care s-a cerut dissolvarea odata cu trecerea la Orient a fondatorului atelierului .
In prezent au ramas de facto doar importantele sarbatori astrale ale anului la care ne intalnim .
Despre noi mai multe in  pagina : DESPRE
FIVEBLUEAPPLES  Post 2010

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu