2010/2011


Cine nu invata din experinta trecutului nu are cum sa stie ce sa faca in prezent si este pierdut in viitor!

Dr. Lavinia Goldstein FIVEBLUEAPPLES USA

Druidismul (Wikipedia) este o ramura spirituala si culturala a celtilor ; este o religie politeista originara din trecutul proto-indo-europa.

Influentele au patruns in Europa prin Occident prin triburile indo-europene care vorbeau la acea vreme dialecte celtice si aveau ca filosofie inspiratia din cultura si cunoastrea stramosilor .

….

Suntem in era post moderna ,sec. XXI, secol in care tendintele sunt cele de natura minimalista ,putin complicata sau sofisticta , era in care practicul este in topul dorintelor si toate acestea pe o planeta cu resurse de consum limitate raportata la consumismul actual.

Ne confruntam cu o explozie a supraproductiei , a populatiei in care evolutiia stiintifica a oferit noi instrumente tehnologice in favoarea umanitatii, dar care din nefericire sunt inca utilizate in mod despotic, dur, impotriva ambientului si chiar a spiritualului uman ce azi este dezorientat in goana absurda dupa material.

Cred ca fiecare generatie incepand cu anii 1890 a incercat sa reanvie in felul ei , apelend la miscari si curente, acel spirit initial al umanului ,pur si neintoxicat de materialism sau si mai rau de consumism.

Druidismul ca miscare spirituala si nu dogmatic religioasa se axeaza pe ideia de cuplu, de familie de armonie a acestora cu ecologia cosmosului si a diversitatii umane, a coexistentei in sine.

-Am putea invata ceva de la acestia? Foloseste la ceva?

Ce poate fi mai bun decat placerea studiului, a exersarii culturii prin :muzica,filme,arta,carte sau pur si simplu socializare dispensadu-ne de orice tip de violenta , avand rabdare unul cu altul pentru a simti ce ne tranzmitem.pentru a socializa si a simti din plin aceasta?!

Spiritul de viata materialist este bun in masura in care beneficiem de el atat cat avem nevoie fara exagerari sau si mai rau, consum nejustificat.

Tehnologia este foarte importanta si obligatoriu de continuat in dezvoltare insa in favoarea sociala bilaterala ,in favoarea omului si nu impotriva lui. Din aceasta perspectiva ca ideie omenirea inca nu a evoluat..este inca inconstienta si primitiva(needucata) pentru ca din ignoranta nu vrea sa recunoasca ca intre cele doua forme :material si spiritual trebuie sa existe un echilibru si nu in extrema.

Este un consum escaladant in tot , chiar si in intelectual…lumea isi consuma energia cercetand “viata decadenta a celor bogati” facand speculatii si povesti conspirative in loc sa priveasca la propriul EU sau cum ar fi mai bine cu mine in raport cu terti sau cu “maine”sau cu ce poate face individul pentru el pentru a avea  o educatie si o prestatie de calitate; mai cult mai bogat si mai frumos interior.

In toate religiile populare persoanele in varsta beneficiaza de maxim respect pentru capacitatea experientei generatiei lor si in nici un caz nu sunt considerate capete de acuzare a esecurilor generatiilor prezente.

Fiecare generatie a cunoscut un adevar raportat a realitatea timpurilor ei ,ori stiim ca adevarul este realativ asa cum noi avem capacitatea sa il percepem ca imperfecti; trebuie sa admitem ca ceeace a fost gresit in trecut este un exemplu ce nu merita nici criticat si nici repetat pentru ca tot evolutia umana a dovedit ca nu a existat generatie sau civilizatie perfecta dar ca a existat perfectionarea si prin urmare nu merita sa ne pierdem timpul cu critici atat timp cat noi nu am formulat sau nu traim solutii net perfectionate.

O alta tendinta a vremii post moderniste ar fi ecumenismul si acel “temut” fenomen al mondializarii atat de mult criticat de catre traditionalistii extremisti ; in sistemul religiosXXI contemporan pagan se cauta alinierea tuturor adevarurilor intro forma multiculturalista absolut liberala in care principalele filosofii ale crezurilor au tendinta sa devina UNU. Toti vorbim despre un adevar insa in diferite moduri, aceasta nu se vrea recunoscut ca adevar!

Acest fenomen spiritual spune ceva… practicul primeaza ca ideie in fata vietii de azi si a celei de maine pentru ca nimeni nu mai este dispus sa piarda timpul cu dileme intortocheate ; este in fapt startul catre formarea unei noi viziuni asupra vietii materiale si spirituale spre o noua revelatie (vezi tendintele din : AQUARIUS).

Este firesc ca lumea sa se sature de :misogini,rasisti,extremisti ,violente pentru ca a constata suferind consecintele istorice anterioare ca acestea sunt exemple ce nu pot fi repetate si desigur trebuiesc cunoscute si analizate pentru a se cunoaste radacina lor care oricand poate fi reactivata ca o erroare totala.

In final mai constatam ca viata este scurta si nu merita sa o prejudiciem cu raul ,lipsa de morala sau violente.

In alta directie, fara remanierea moralei religioase ce trebuie sa pleace tocmai din interiorul ei , morala ce  secole la rand (milenii) mereu a fost alterata dupa bunul plac al politicii de stat sau a institutiei in sine  ne va aduce situatia anarhiei in care ,deja se vede, valoriile nu mai sunt valori, umanul a devenit ades inuman iar morala religioasa  este vazuta ca ceva din afara sau ca pe o frectie ce nu face rau dar nici nu ajuta , …disperarea si nefericirea.

Epoca DECADENTEI a pus in prim plan accentul pe :lumina,umbre,culoare,libertate de exprimare spunand: Fa tot ce vrei dar nimic rau nimanui

Timpurile hippye (am mai spus intr un blog recent) au fost primele care au spus : “SA INCEPEM,AJUNGE!” si nu cred ca acei pletosi ce au militat pentru PUTEREA FLORII au avut ceva de spus negativ unei societati echilibrate. Desigur materialistii si politicienii i-au denumit : antisociali..insa vedeti o mare parte din ei au devenit oameni de cultura sau in slujba ei.

Acum reantoarcerea la inocenta si natura este o solutie de vreme ce in prezent inca continuam sa fim subjugati materialului si sa fim tot mai sclavizati sistemului birocrat plat si inuman (tot mai mult semiuman in comportament).

Mai apoi in anii 80`s  a aparut prima raza a luptei pentru reantoarcerea la vechiile valori, cele initiale, in care NEW AGE (NEW WAVE) a initiat o miscare mondiala manifestata in cantece , exprsie art, mesaj liric, samd. dorinta de a  atrage atentia ca dragostea,visul,idealismul, ..culoarea roz si cea a Curcubeului nu sunt simple idei ci tocmai directori de aplicat in morala ,practic si nu filosofic complicat.

Fiecare generatie si-a adus aportul ei incercand prin diverse miscari sa mentina acest sensibil echilibru al discordiei alb_negru sau material_imaterial insa prea putin au fost luati in seama , magia materialismului,pare, a fi un fetish mult mai excitant intelectului majoritar uman insa fara indoiala aceasta va avea un capat ,suntem convinsi ca nimeni nu ar dori sa cunoasca acea experienta.

Era Varsatorului (AQUARIUS), am spus , a fost marcata puternic de miscarea NEW AGE a anilor 1980 si a inceput sa cunoasca o amlpla simpatie odata cu  “teribilul” an 1999 (sic!) , marcant al noului secol XXI si inceput al Noii Ere.

Totul depinde de tine..fi Tu fi UMAN!

Mesajul din acest sfarsit de an 2010 (?!)  ar fi: mai multa atentie la uman si natura ,mai multa toleranta si exercitiu al gandirii pus inaintea impusului violent ,putin mai multa responsabilitate fata de ceeace te inconjoara ,fata de ceeace faci sau ce spui , mai multa preocupare pentru etica .

Sunt doar doua ipoteze in aceasta evolutie ,ori vom trece printr-un dezastru iminent si radical ce va face acel backup al sistemului valoric uman ori omenirea se va trezi la realitatea adevarata si va incerca sa inteleaga ca existenta ei se datoreaza unui sistem universal fragil in care viata in aceasta forma nu este obligatorie.

Dr. Lavinia Goldstein FIVEBLUEAPPLES USA

2010 (6011) Washintogn

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu