Craciun fericit!


 

UN CRACIUN FERICIT!

 

Un Craciun Fericit!

FIVEBLUEAPPLES WordPress : Un Craciun Fericit! (click in img. to zoom+)

In toate credintele nivelul cel mai inalt , muntele, este considerat sacru, pentru ca este mai aproape de cer, de divin …de Soare, de Luna, de Stea; este ce ades se intelege ca TEMPLU.

Bradul este “pomul muntelui” , simbol al vietii in simplitatea lui naturala si al cunoasterii atunci cand el este impodobit.

Intotdeauna omul a crezut in relatia lui directa cu Divinul, cu zeii, cu ingerii si mereu a incercat sa ajunga mai sus si mai sus , mai aproape de cer ,o extraordinara vointa de a fi langa Creator, asemeni lui,puternic,frumos si perfect.

click in img to zoom (+)

Se spune ca ornamentele Pomului de Craciun ar reprezenta : astrii, fructele cunoasterii/sferele colorate),simboluriile creatiei, accesul la Divin pe scara pe care Ingerii urca si coboara (Jacob) , ca aceasta scara in spirala (Fibbonacci) ar face legatura asemeni Curcubeului in sezonul (opus) al verii intre cer si pamant; sau magicul scarii ascendente catre Stea.

Cu 2000 de ani in urma CRESTINISMUL a inceput sa ne invete doua lucruri importante : valoarea vietii ce nu poate fi luata de catre uman fapt ce a pus bazele eticii si moralei  dar si despre puterea cuplului ..pacat este ca putini, tot mai putini au inteles si inteleg acest lucru.

Timpul nu exista , avem calendare orientative, avem ceasuri ca reper pentru a fixa momente asa cum ochiul si mintea umana este capabila sa le perceapa…si atunci in aceasta ipostaza a efemeritatii vietiilor noastre merita sa ne preocupam cu noi si cu aproapele nostru in fiecare clipa existentiala ca si cum ar fi ultima. Nimeni nu stie cat timp  , Moartea ne da vacantza in acesta viata, cert este ca in acest rastimp este pacat sa fim ignoranti  si inumani atat timp cat existenta noastra se bazeaza pe simturi.

Mult timp acest blog a fost scris si publicat in circuit inchis , doar pentru cei cunoscatori ai alchimiei, esoterismului in toate formele lui , ne-am dat insa seama ca lumea fara acces la primarele jaloane ale cunoasterii nu are cum sa evolueze si daca toti cei care ne preocupam cu aceste stiinte  continuam sa scriem hermetic , sa functionam in circuit inchis ,occult , nu putem avea pretentia ca oamenii sa se lumineze si sa inteleaga ca totul porneste din interiorul lor si nu din afara, ca evolutia tine de propriul efort sustinut intelectual si ca a fi liber inseamna a te elibera singur …pentru a deveni mai bun, mai frumos , mai stralucitor , mai nobil si util umanitatii.

Din perspectiva esoterica ne apropiem tot mai mult catre FOC (Lumina) ; chiar si Ioan ne aviza despre cele doua boteze : cu apa si cu foc ; suntem in Secolul XXI in casa Varsatorului si nu putem sa nu observam ca…batranul YULE cel verde a devenit in timp Santa Claus imbract in rosu ,ca SPIRITUL in sine ..s-a apropiat mai mult de uman , de civilizatie pentru ca in final , ne vom da seama, constiinta noastra a evoluat de la primitivul spirit al padurii la spiritul evoluat urban.

Traditiile isi au sensul lor , cat timp sunt exprimate din suflet ,viata sociala are un liant ce pune in miscare convietuirea …cand aceasta va inceta sa mai existe in mod natural sau va fi o “corvoada” obisnuita incununata comercial , societatea va suferi ceeace azi sufera: dezorientarea,frustrarea,nefericirea,non sensul vietii .

Se spune ca in acesta noapte de 24/25 Decembrie , razboaiele inceteaza pentru a se asterne linistea si pacea deplina sa fie oare acest crez demodat azi?

Un Craciun fericit tuturor , lumina, Pace si caldura sufleteasca…incearca sa simti aceasta si judeca putin…omul perfectionat si uman doar de tine depinde!

Fi tu! Fi Magic!

Craciun Fericit!

Poti comenta mai jos  sau in profilele noastre din FACEBOOK

Doris Izvernariu

Dan C.Izvernariu

ROCK NEVER DIE :Pic`s XMAS 4 U : Acess liber cu posibilitate de descarcare fishiere mp3 (gratuit,fara spam sau inscriere) din depozitul privat ,virtual, SKYDRIVE (Windows Live) pana la data de 04.01.2011.


Este posibil ca pagina sa se incarce mai greu .


Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

2 gânduri despre „Craciun fericit!

 1. poema de Ary dos Santos

  Tu que dormes a noite na calçada de relento
  Numa cama de chuva com lençóis feitos de vento
  Tu que tens o Natal da solidão, do sofrimento
  És meu irmão amigo
  És meu irmão
  E tu que dormes só no pesadelo do ciúme
  Numa cama de raiva com lençóis feitos de lume
  E sofres o Natal da solidão sem um queixume
  És meu irmão amigo
  És meu irmão
  Natal é em Dezembro
  Mas em Maio pode ser
  Natal é em Setembro
  É quando um homem quiser
  Natal é quando nasce uma vida a amanhecer
  Natal é sempre o fruto que há no ventre da Mulher
  Tu que inventas ternura e brinquedos para dar
  Tu que inventas bonecas e comboios de luar
  E mentes ao teu filho por não os poderes comprar
  És meu irmão amigo
  És meu irmão
  E tu que vês na montra a tua fome que eu não sei
  Fatias de tristeza em cada alegre bolo-rei
  Pões um sabor amargo em cada doce que eu comprei
  És meu irmão amigo
  És meu irmão
  Natal é em Dezembro
  Mas em Maio pode ser
  Natal é em Setembro
  É quando um homem quiser
  Natal é quando nasce uma vida a amanhecer
  Natal é sempre o fruto que há no ventre da Mulher.

 2. Accesul la arhiva Mp3 a fost suspendat la data anuntata 04-01-2011 .

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s