2011 Ianuarie / 6010 catre 6011 Iarna


FA TOT CE DORESTI DAR NIMANUI RAU, NICI MACAR TIE!

 

2011 / 6010

Noul An ( New Year)

FIVEBLUEAPPLES  Wordpress

 

Desigur, TIMPUL , nu exista!

Unica „certitudine” pe care o avem este un posibil rasarit de soare in acest Sistem al Universului atat de fragil in raport cu viata noastra individuala sau cea colectiva. Calendarele sunt contoare orientative marcate de omenire in momente istorice precum adevarul apartine celui mai puternic (in acest caz).

Fie ca schimbarea anului este in Decembrie (vezi Calendarul Gregorian) sau in Vara la Solstitiu (vezi calendarul relationat cu Hiriam Abiff) timpul pentru toti este acelas doar in raport cu Stelele si miscarea lor pe bolta cereasca, este vorba despre momentul marcant UNIVERSAL.

NIMENI dar absolut NIMENI din specia noastra nu stie care este destinatia si care este motivul existentei noastre, poate fi o pura intamplare sau poate fi un Mare Proiect pentru ca nimic nu pare a fi intamplator.

Unica certitudine pe care o avem este trecutul si prezentul apropiat ce se relationeaza strict cu individul car ridica aceasta problema; istoria a fost scrisa si rescrisa, religiile au suferit permanent  schimbari ale viziunii , popoarele au inceput sa se amestece, omul in structura lui nu mai arata exact asa cum a fost , sa spunem , in sumerian.

Totul este in perpetua miscare, in continua transformare si toate acestea sunt stiute numai datorita evolutiei mintii umane. Ce se afla in constient si in subconstient mai putem deduce din studiile lui Freud sau Carls G. Jung , sa spunem, dar ce este INCONSTIENTUL inca nimeni nu a aflat pana in prezent.

Exista un adevar absolut insa este (pana in prezent) greu de atins pentru ca acesta se regaseste in toate si in tot , ori mintea individului nu este capabila sa perceapa aceasta totalitate. Bizzar si paradoxal , insa OMUL simte existenta lui. Ades acest fenomen apare comparat in fata necunoscutului, in fata mortii .

Anii trecuti acest site cu tema alchimica si simbol esoteric a marcat frecvent TAG-ul : „Anul Pietrei Rosii” tag ce in limbaj alchimic tradus profan mai inseamna „creierul”  sau steaua rosie de pe bolta cereasca ce are o anumita influenta in destinele noastre. Din anul acesta insa vom ma adauga un tag pentru plansele prezentate public , acesta se va numi : „Fata verde” si face referire la :Lilith, viata,creatie, natura.

Am ales acest TAG ca o forma de atentionare asupra degradarii mediului planetei, alarmant de galopant si extrem de periculos pentru viatiile noastre; desigur plansele vor face referire mai mult la sensul vietii si simbolul ce ne inspira cand vb. despre aceasta .

Dorim sa facem o conexiune prin simboluri si interpretarea lor relationata cu existenta noastra in care constientul nu trebuie sa adoarma ,in care responsabilitatea individului este mai importanta ca orice pentru ca societatea sa poata avansa corect si sanatos in evolutie. Fiecare civilizatie a cunoscut tragedia distrugerii si apusul ei tocmai in apogeul inflorii ei..va spune ceva acest lucru?

Indemnul nostru in acest an este catre individ , catre constiinta lui, catre valoriile etice si morale ,catre umanul ce sta in noi pentru ca fiecare sa constientizeze ca viata consumata in aceasta dimensiune depinde de fiecare in parte si nu de grupuri de interese  ca de la individ porneste totul si c , daca, individul constientizeaza importanta lui si pune pret pe existenta si comportament uman , viata noastra a tuturor ar putea fi alta !

Elibereaza-te de vicii, de cedarea la primul impuls, de imaturitate si iresponsabilitate, de ignoaranta mai ales…de tot ce te determina sa nu poti gandi si decide liber , de egoismul si egocentrismul cu care ai fost invatat sa lucrezi in viata asa cum ti-a fost prezentat in institutii unde ai fost educat; sa te eliberezi de incultura, de proasta prestatie sociala,de aroganta si cedare al primul impuls . Multi se considera UMANI insa putini stiu sa fie UMANI!

Daca doresti sa fi considerat OM de catre semenii tai trebuie sa te priveti in oglinda , sa te percepi si sa te accepti asa cum esti pentru a putea face ceva in favoarea ta, in pefectionarea ta …observa, in ISTORIE cu tine sau fara tine pare acelas lucru, insa nu este asa! Fiecare din noi isi aduce propriul aport la social suficient daca gandeste.

Se tot vorbeste despre conspiratoriu si conspiratii ..toti conspiram la ceva…tot Universul conspira la ceva…numai prostii se pot mira la nesfarsit de acest lucru…ca TU azi existi este pentru ca cei doi parinti ai tai au conspirat la aparitia ta. Nu aceasta este problema ci tocmai propriul tau nivel intelectual care iti poate ridica ,daca esti constient, „eu ce fac, la ce conspir…foloseste mie,cuiva,construieste sau darama?” aceasta este problema in cauza si nimic altceva.

Lumea se comporta ca o gloata (unii o numesc TURMA) , lumea este obisnuita sa fie comoda insa nu ii convine sa fie denumita „idioti” sau cum popular se spune ” societatea pe tampiti se bazeaza” pentru ca …omul din tine iti spune : EU NU SUNT ASA ..dar uite ca te comporti asa! Si atunci cineva trebuie sa iti gestioneze  viata pentru ca nu traiesti singur ci in colectivitate si pentru ca noi depindem si de tine chiar daca nu excelezi in nimc ba dimpotriva… .

Va indemn la libertatea crezului : FA TOT CE DORESTI DAR NIMANUI RAU …mediteaza putin de fiecare data cand iei o decizie la acest aspect si ei vedea ca: nu este usor, nu este iresponsabil si nici dogmatic; vei simti ce inseamna adevar ,toleranta, libertate dincolo de inchistari,dogme,temeri injustificate samd.

FI REGINA, FI REGE, FI TU…FI UMAN!

UN AN NOU MAI BUN  SI STRALUCIT ,TIE!

 

MM.Dan Izvernariu
Adm. Fiveblueapples publications 6010 Iarna

 

 

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

3 gânduri despre „2011 Ianuarie / 6010 catre 6011 Iarna

 1. Martinus Dana Dan,m-am gandit ca as putea adauga cateva chestioare interesante vis-a vis de simbolistica Craciunului,sper sa nu ti se para abuziva completarea..Toată Drama Cosmică în ea însăşi, este extraordinară şi minunată, şi ea începe în realitate cu Crăciunul Inimii. Ce urmează cu timpul în ceea ce priveşte Drama este formidabil: Isus trebuie să fugă în Egipt căci Irod a dat ordinul să se omoare toţi Copiii şi el trebuie să fugă (dar toate acestea sunt simbolice). Isus, Iosif si Maria se hrăneau cu fructele unui Smochin (fructele Arborelui Cunoaşterii Binelui Şi Răului) şi beau apa foarte pură care izvora din Smochin (Mercurul Filosofiei Secrete). Cristosul Intim trebuie să omoare în noi „ego”-ul, „eul”. Sângele care este vărsat în momentul masacrului este Focul Sacru datorită căruia Iniţiatul trebuie să se purifice, să se cureţe şi să se Albească.Ar fi inutilă naşterea lui Iisus în Betleem dacă el nu s-ar naşte şi în inima noastră. Cristosul intim trebuie să ne salveze, dar trebuie să o facă în interiorul nostru. Cei care aşteaptă venirea lui Iisus din Nazareth într-un viitor îndepărtat greşesc. Cristosul trebuie să vină acum, din interior; a doua venire a Domnului trebuie să se facă în interior, în însăşi esenţa Conştiinţei

 2. pag. 2
  Martinus Dana La bradul de Craciun as adauga..Orice Alchimist trebuie să-şi ridice copacul vieţii sale, bradul de Crăciun: luminile care îl iluminează ne amintesc de chakrele total dezvoltate în coloana vertebrală. Pe copac străluceşte steaua care reprezintă chakra coronară numită şi lotusul cu o mie de petale, sau chakra „Sahasrara.Totul culminează cu sosirea lui Moş Crăciun. Moş Crăciun ne aminteşte de Bătrânul Zilelor, care soseşte încărcat de cadouri pentru oamenii autentici: cei care şi-au recucerit copilăria lor în minte, în inimă şi în sex. Moş Crăciun intră în casa noastră prin şemineul Alchimiei (coloana vertebrală) şi depune cadourile sale în încălţămintea noastră, pentru a ne invita să continuăm mersul nostru spre Absolut

 3. Plansa scrisa in :
  27-12-2010 Luna in BALANTA .
  HISTORY:
  Moon in Lib

  Moon in Libra people have a strong need for partnership. Without someone to share their lives with, they feel utterly incomplete. This is why many people with this position get involved in marriages or living-together arrangements quite young.
  Because this drive for harmony, peace, and sharing is so powerful, Lunar Librans are apt to do a lot of conceding. They are sympathetic and concerned for others, enjoy socializing, and revel in a good debate. Mental rapport with others is especially important to them.

  Lunar Librans feel safe and secure when they are in a partnership. These are the people who seem to always need to have someone tag along with them wherever they go – even if it is to the corner store. They find strength and reinforcement in and through others.

  Both men and women with this position are often quite charming. They can be very attractive to be around, and are often given to flirtatiousness. Rarely directly aggressive, these people win your heart with their gentle and refined ways.

  Moon in Libra natives simply can’t help but see flaws in their environment and their relationships. In fact, anything out of whack will bother them until it’s fixed. Although diplomatic with acquaintances, when Moon in Libra natives argue with their long-standing partners, they rarely let up until they win. And, winning an argument is a Libran specialty–in fact, they may not even believe what they are saying, but will adopt all kinds of ideas just to get the last word. Living with Lunar Librans can sometimes feel like you are on trial, and Libra is the expert lawyer. Sometimes, though, Libra is defending you and supporting your point of view.

  Lunar Librans’ idealistic outlook and constant striving for the best, most harmonious lifestyle can lead to much discontent. Looking for that one (elusive) perfect way to lead their lives can detract from enjoyment of the moment.

  Some Famous people with Moon in Libra: Alec Baldwin, Elizabeth Barrett Browning, George Bush Jr., Nicolas Cage, Geena Davis, Leonardo Di Caprio (Moon, Mercury, and Ascendant in Libra), Emily Dickinson (poet), Walt Disney, Angela Lansbury (Sun, Moon, Mercury, and Mars in Libra), D.H. Lawrence (Moon and Venus in Libra), Emily Post (Authority on etiquette – Sun, Moon, and Mercury in Libra), Christian Slater, Bruce Springsteen (Sun, Moon, and Mercury in Libra), Pete Wentz, Vanna White, Kate Winslet (Sun, Moon, and Mercury in Libra)

  From Cafe Astrology .com

  ASTROLOGY:

  Personal Moon Data
  Date 27/12 (0 timezone)
  Location Lisboa Portugal Lisbon
  Longitude -9.150210
  Latitude 38.725735
  Moonset 13:03 on preceding day
  Moonrise 01:30
  Moon transit 07:42
  Moonset 13:57
  Moonrise 02:16 on following day

  CALENDAR

  Moon Day 22
  Different traditions completely disagree on how to treat this day. The European tradition takes it as particularly inauspicious, but suggests that those who were born on this day have the potential to become good people. The Vedic tradition considers it auspicious for trips and transport, whilst Globa recommends it as a day to study sciences, and master a specific subject.

  Next Full Moon Date: Wednesday, January 19, 2011
  Names Given to the Moon by Other Cultures:
  Colonial American: Winter Moon
  Chinese: Holiday Moon
  American Indian (Cherokee): Cold Moon
  American Indian (Choctaw): Cooking Moon
  American Indian (Dakotah Sioux): Moon of the Terrible
  Celtic: Quite Moon
  English Medieval: Wolf Moon
  Neo Pagan: Ice Moon
  Full Wolf Moon (January)
  This full Moon appeared when wolves howled in hunger outside the villages. It is also known as the Old Moon. To some Native American tribes, this was the Snow Moon, but most applied that name to the next full Moon, in February.

  Amid the cold and deep snows of midwinter, the wolf packs howled hungrily outside Indian villages. Thus, the name for January’s full Moon. Sometimes it was also referred to as the Old Moon, or the Moon After Yule. Some called it the Full Snow Moon, but most tribes applied that name to the next Moon.

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s