Despre EZOTERISM


Plansa nr. 33 Anul 1. 6011 Grad 2 Luna in Capricorn 100% Luna Noua  *Eclipsa partiala de Soare (detalii in L.Engleza in primul comentariu din blog)

ESOTERISMUL

EZOTERÍSM s. n. Transmitere a unei doctrine, a unui ritual etc. numai unui număr restrâns de inițiați. – Din fr. ésotérisme.
Sursa: DEX ’98

Au fost voci ce s-au ridicat si au spus: “Voi iluminatilor , daca le stiti pe toate pentru ce nu face-ti ceva , macar, pentru a asana masele nefericite din acasta lume?

welcome in my world

Unul din raspunsuri sta in replica maselor…o mare parte a omenirii tarieste si se complace traind in “bezna” intelectuala in acel haos primordial si in comportament primitiv chiar acum in secol XXI; si aici desigur nu este vb. de Africa ci tocmai de zonele cele mai civilizate ale lumii.

Cred ca daca OMUL ar fi mai atent cu el insusi si ar intelege ca este temporar si de el depinde tot lucruriile s-ar mai putea schimba relationat cu terti si cu natura in sine.

Secretul este un fapt ce sta in umbra dar nu cred ca exista un secret desavarsit , de neatins, ci unul care inca nu a fost descifrat sau inteles.

TABOO este acel lacat peste secret la care foarte,foarte greu ai acces intentionat si poate intamplator descoperit.

Numarul restrans de initiati nu este unul care exclude ci include in conditiile in care alti si alti profani doresc sa cunoasca dovdind aceasta si caracterul uman deopotriva. Cumva excluderea tine de aplicantul in sine care se includer sau se exclude singur de la sine.

Cele mai multe scrieri hieroglife despre marile secrete sunt scrise la vedere pe peretii piramidelor  vizitate zilnic de turistii ce se bucura: de culori,desene,fotografii cu orgoliul :”am fost in Egipt” insa cu multa ignoranta pentru faptul ca in spatele lor sunt tocmai acele lucruri despre care el (turistul) stie ca sunt “chestii ascunse”.

Problema cu omenirea (sau cum spun materialistii: lucrul cu masele) este tocmai in ignoranta ei si in nimic altceva oamenii nu sunt dispusi sa invete mai nimic din trecutul si prezentul lor…acum sa aibe rabdare sa asculte chestii profune …NICI GAND! Cu toate acestea , toti acesti ignoranti se simt frustrati la final aratand cu degetul pe cei care deja au inteles prin studiu: EI SUNT EXCLUSIVISTI , EU SUNT DISCRIMINAT!

ESOTERIC – foarte multa lume intelege gresit sensul acestui cuvant confundand secretul cu taboo . In fapt actul esoteric, invatatura ce consta in revelarea unei intelegeri tine de vointa proprie a individului prin acordul de-a o percepe.

Atata timp cat invatatura este criptata de regula in ghicitori,pilde,metafore , aceasta nu inseamna un secret ascuns inchis ci un mod de protectie ce functioneaza ca un examen a celui ce urmeaza sa se initieze.

Imagineaza ca oricine ar avea accesul la cunosterea maniplularii –sa spunem- , la modul cum se poate face aceasta eficient. In primul rand am avea o inflatie de caractere individuale ce ar aplica aceasta ,in al doilea rand nu toata lumea poate avea permisiunea la accesul acestor retete . Desigur cei inteligenti si cu inclinatie pentru studiu reusesc chiar singuri sa faca aceasta datorita informatiei absorbite si a conexiuniilor facute insa, insa in acest caz avem de a facae cu o selectie naturala nesubiectiva, am spus : “doar cine poate” iar aceasta este dat de la natura si nu umanul stabileste cine si ce.

Cazuriile sunt rare pentru ca in genere putini fac aceasta deliberat insa la nivel profan vulgar , azi , observam… ca mintea umana a devenit tot maia ascutita si mai conspirativa ; in general in rau.

Din perspectiva magicului (sa spunem :” a intamplarii inexplicabile “ a formulei X) lucruriile se complica enorm pentru ca este suficient sa actionezi acest sistem prin cunoasterea functionalitatii lui si ai devenit un initiat autodidact cu puteri incerdibile.

Form esoterica este intalnita in exprimare in toata istoria religiilor . Fie in scupltura cueniforma sau in alfabetul egiptean dar si in Biblie prin formula de exprimare intortocheata si ades bizara.

Prin acest fapt as dori sa fac inteles ca magicul cod este in tot si in toate si ca nu apartine doar unei anumite orientari spirituale sau religie ci el este peste tot ; am putea spune c este acle Ouroborus , acel Sarpe asociat Mercurului ce exista in tot si in toate.

Exista o procedura anume prin care se aplica legea naturii (sau, se da curs naturii in participatiune pentru a decide cine este demn si cine nu) ; aceasta procedura este cu buna stiinta facuta de catre cei initiati, este un fapt extrem de simplu insa complicat pentru cei ce ii cauta fisura.

Foarte multi spun :” este legea conspiratiei diverselor descendente umane din :reptilieni sau alte forme…care se recunosc intre ei” . Raspunsul meu la aceasta este : POATE! Insa va intreb cine vorbeste despre aceste lucruri cu atat convingere stiie exact despre ce vorbeste sau vorbeste din auzite speculand? Intrebarea ce o pun ma face sa ma indoiesc ca este posesorul cunoasterii autentice  ci este eventual o “cunoastere” prin conexiune intuita…ori daca ar stii..culmea nu ar vorbi despre aceasta public doar dintr-un simplu motiv,  ar avea cum sa stie daca nu ar face parte ..prin urmare ar urma legea taboo.

FINAL , concluzia este paradoxala…ESOTERISMUL este un “ascuns” ce in deobste sta in fata ta iar culmea e ca acest secret nu este un taboo decat in masura in care individul face sa fie asa prin propria ignoranta!

About MOON TODAY 04-01-2011 (6010 Winter)

Personal Moon Data
Date 03/01 (0 timezone)
Location Lisboa Portugal Lisbon
Longitude -9.150210
Latitude 38.725735
Moonset 19:34 on preceding day
Moonrise 07:28
Moon transit 13:58
Moonset 20:28
Moonrise 08:24 on following day

Moon Day 29

All traditions agree that this is an inauspicious day, Travel is not recommended, nor should you start anything with the aim of receiving [gain or material benefits]. Do only those things which are absolutely necessary at the moment, and get rid of anything useless.

Next Full Moon Date: Wednesday, January 19, 2011

Names Given to the Moon by Other Cultures:

  • Colonial American: Winter Moon
  • Chinese: Holiday Moon
  • American Indian (Cherokee): Cold Moon
  • American Indian (Choctaw): Cooking Moon
  • American Indian (Dakotah Sioux): Moon of the Terrible
  • Celtic: Quite Moon
  • English Medieval: Wolf Moon
  • Neo Pagan: Ice Moon

Full Wolf Moon (January)

This full Moon appeared when wolves howled in hunger outside the villages. It is also known as the Old Moon. To some Native American tribes, this was the Snow Moon, but most applied that name to the next full Moon, in February.

Amid the cold and deep snows of midwinter, the wolf packs howled hungrily outside Indian villages. Thus, the name for January’s full Moon. Sometimes it was also referred to as the Old Moon, or the Moon After Yule. Some called it the Full Snow Moon, but most tribes applied that name to the next Moon.

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu