Alchimia tine de rationament


Plansa 34 , Anul 1 2011 ( 6010) Luna in Aquarius 13 zile pana la Luna Plina


©fiveblueapples publications 1996 l.a. ca, us. by:danIzvernariu Lisboa Portugal 2011 Collections

Tot ce se alimenteaza , alimenteaza la randul lui.

SOARELE este unicul lucru din Universul nostru care ofera energie fara a consuma altceva decat propria energie.

 

Sunt doar doua forme ale ritualului in orice credinta: prima tine de rationament (cunoastere) relationat cu simturi , aceasta se numeste magie alba iar a doua forma este cea care lasa in voie simtul insa adoarme  intentionat rationamentul, aceasta este magia neagra.

In acest sens Dr. Carls Gustav Jung ne spune ca :” a permite ca inconstientul sa invadeze propriul eggo nu este doar un pericol ce atrage inflatia intelectuala ci un real dezastru ce naste monstrii”.(citat aproximativ!)

Exoteric am sa incerc sa dovedesc acest fapt , MAGIC, care se petrece azi sub ochii nostrii si tine de evolutia sau nu a civilizatiei noastre.Va las pe voi sa decide-ti care este finalitatea: alba sau neagra si dece.

 


 

Se vorbeste foarte mult despre consum nejustificat si despre poluare ; se cauta mereu resurse pentru a se gasi noi forme de energie …nimeni insa nu vorbeste cu voce tare despre suprapopularea planetei.

 

Recent am auzit o varianta a  disparitiei populatiei din Insula Pastelui. In baza escavatiilor cercetatorii au gasit elemente,probe, importante prin care au reconstituit motivele caderii civilizatiei si disparitia ei.

In linii mari istoria la scara insulei arata ca un trib a descoperit o insula deosebit de favoarbila vietii datorita vegetatiei si a animalelor ce traiau acolo.

Ca urmare a asezarii in acest loc ,acest trib a cunoscut o ascendenta rapida ; acest fapt a presupus cresterea natalitatii si a exploatarii resurselor naturale ale insulei totodata.

Problema disparitiei tribului s-a datorat unui fapt aparte.. RELIGIA… ,eXoteric explicat aceasta s-a intamplat astfel:

Au inceput construirea templelor respectiv a celebrelor statui ce privesc la cer. Acest fapt a obligat la  taierea paduriilor pentru uzul copaciilor la transportarea marilor dale de piatra.

Treptat ,odata cu disparitia padurii, au disparut animalele, a inceput foametea si bolile si toate acestea s-au amplificat prin cresterea numeric geometrica a populatiei.

Se pare, reiese din escavatii, ca pana in final populatia s-a scindat astfel incat unii au devenit activ violenti , acestia au ramas la suprafata insulei iar altii s-au retras in tunele escavate natural .

Este momentul istoric cel mai violent al insulei in care practic incepe canibalismul ; ramasitele de resturi omenesti si ale animalelor gasite in pesteri si tunele escavate au demonstrat ca cei care traiau in strafundul lor la inceput s-au hranit cu aimale, in secunda instanta cu sobolani iar in ultima …canibalismul.

Datarea sapaturiilor , dupa avansul secvential in timp al galeriilor facute de cei ce locuiau in ele  arata modul de viata dus in catacombe .

Aceasta ipoteza pare din ce in ce tot mai plauzibila pentru ca nimeni nu poate sa explice unde anume au plecat toti de pe acea insula ,respectiv unde au ajuns.

Iata azi suprapopularea planetei ne obliga sa gasim metode alternative de hranire , sintetice, inoculand oamenilor ca , spre exemplu, VACA este un animal ce polueaza.

Asa se face ca am auzit vorbindu-se despre vaca , ca fiind un animal ce ocupa spatiu, lasa multe dejectii , implicit METAN si mananca mult.

Nu putem sa contrazicem cele spuse despre statisticieni , insa, intrebarea este acum…100 ani in urma vaca era poluanta? Acum 10.000 ani in urma, vaca era poluanta?

Personal , noi, nu am auzit pe nimeni din familiile noastre vorbind despre astfel de lucruri dar cu toate acestea , azi se vorbeste tot mai mult despre VACA POLUANTA.

 

Credem ca natalitatea pe planeta a scapat de subcontrol si ca acest fapt este si  principala problema despre care vorbim…sau in alte cuvinte UMANITATEA ESTE POLUANTA si nu VACA…atat timp cat umanul produce dupa nevoi tot mai multe vaci.

Desigur ideia pare ca exemplu (VACA) hilar..insa sa ne gandim cate masini se produc anual, cata energie se consuma pentru acestea zilnic si cate enoxe se degajeaza…vede-ti asa nu mai convine…”pai” cum arata lumea fara industrie? Sau..daca am stopa industria am creea somajul, am creea foamete samd. Inuman ,nu?

Razboaiele nu isi au sens pentru ca nasc mari probleme aleatorii si colaterale…ce pot dura ca efect, secole si atunci?

 

Suprapopularea ,o consideram, ca o normalitate?

Se spune despre familiile sarace cu foarte multi copii ca acestea traiesc mizeria tocmai din cauza lipsei de educatie , a culturii in special…ori , multiplicarea tine de un anume rationament , precum sexul nu este o distractie, un sport sau o industrie.

Atata timp cat nu vrem sa observam cele petrecute in istoria omenirii si cu atat mai mult nu vrem sa acordam importanta semnelor ce spun despre o posibila catastrofa a civilizatiei iminenta nu putem spune ca ama avansat in calitate umana ci cumva aproximativ; sau ca in fapt si in medie omenirea nu depaseste exemplul familiei nevoiase cu multi copii care continua sa se nasca in ciuda conditiilor neprielnice, iata paradoxul.

 

Metaforic vorbind…porcii ofera metan, cu cat mai multi cu atat mai mult metan si cu cat mai mult metan cu ata mai multe idei de-al consuma. Porcii insa mananca si manaca tot mai mult pentru ca sunt tot mai multi si vor da tot mai mult metan ce va fi consumat tot mai mult de ..consumator…lantul se va rupe in momentul in care porcii vor ajunge sa nu mai aibe ce sa manance si vor incepe canibalismul.

Nu de eliminare este vorba ci de controlul natalitatii ce tine de cultura si fact civilizat.

 

Nu cred ca doar pura ideie ecologica va avea un efect…trebuie sa intelegem ca suntem deja multi si ca acest fapt este in crestere si ca maine este posibil sa ne lovim de acea criza dura…supravietuirea .

Ma intreb daca am fi doar o jumatate de populatie a planetei , am avea aceste probleme azi? O sa fiu intrebat  : “-Bine , ce e de facut? Pe cine eliminam?Sau care vor fi criteriile…”

Canibalismul in aceasta “metafora” este conditionat de supravietuire…in extensie, daca porcii = oamenii la cravata de azi ,in acest caz , canibalismul a ajuns la stadiul intelectual si este indeobste vizibil..probabil ca de acum in cateva secole in acest ritm canibalismul va trece la forma practica si in posesia celui mai puternic (vezi Nietzsche cu care pana azi nu ai fost in acord) .

 

Nu cred ca doar pura ideie ecologica va avea un efect…trebuie sa intelegem ca suntem deja multi si ca acest fapt este in crestere si ca maine este posibil sa ne lovim de acea criza dura…supravietuirea .

Ma intreb daca am fi doar o jumatate de populatie a planetei , am avea aceste probleme azi? O sa fiu intrebat  : “-Bine , ce e de facut? Pe cine eliminam?Sau care vor fi criteriile…”

Nu de eliminare este vorba ci de controlul natalitatii ce tine de cultura si fact civilizat.


 

 


Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu