ANUL VOLUNTARIATULUI in PORTUGALIA (2011)


PRO VOLUNTARIAT!

Plansa sociala.

Adobe photoshop & paint ©fiveblueapples publications 1996 l.a. ca, us.  E. 38:39 Inspired by:Ezekiel chapters 38-39 prophecy by:danIzvernariu Lisboa Portugal 2011 collections " "Lonely Day" Such a lonely day And it's mine The most loneliest day of my life Such a lonely day Should be banned It's a day that I can't stand The most loneliest day of my life The most loneliest day of my life Such a lonely day Shouldn't exist It's a day that I'll never miss Such a lonely day And it's mine The most loneliest day of my life And if you go, I wanna go with you And if you die, I wanna die with you Take your hand and walk away The most loneliest day of my life The most loneliest day of my life The most loneliest day of my life Life Such a lonely day And it's mine It's a day that I'm glad I survived " SYSTEM OF A DOWN

Pana in prezenent am cunoscut doar doua forme de organizare sociala , dictatura si democratia.

In vreme ce prima , dictatura, a detinut sau a dorit sa detina controlul absolut , a doua a pierdut treptat acest control ,odata cu oferta unui spectru larg de libertatati. Pierderea controlului a nascut prima forma a anarhiei in care tendinta este sa facem ce vrem si sa ignoram activitatea raului ce se instaleaza intre noi in diverse forme …

 

Desigur , a milita pentru libertati si eliberare fata de opresiune oricare ar fi ea este un fapt obligatoriu pentru avansul social , insa treptat , RAUL se instaureaza sub forma perversa astfel incat pe furis se instaleaza : apatia, indiferenta, absenteismul civic s.am.d. care mai tarziu devine ceeace azi noi cunoastem prin fenomenul  pierderii notiunii valorilor si instaurarea anarhiei.

 

Sistemul dictatorial se bazeaza pe ordine, (sau pe ordinea dorita, mai bine spus!) ordinea este bazata pe sistemul de monitorizare (politienesc) si toate acestea pe informatori si sistem de informare. Partea buna este ca :”frica” naste impulsul gandirii preventive atat a celui ce pazeste cat si a celui implicat …partea proasta este ca din pricina excesului unora in serviciu aceasta monitorizare nu numai ca devine agasanta dar si periculoasa pentru libertatea si intimitatea indivizilor.

Pe de alta parte lipsa de legi si drepturi data politiei in investigare si actiuniile de prevenire pun acest organ de stat in imposibilitatea si ades in situatia de umilire in fata raului, un fapt ce se rasfrange tocmai asupra individului ce in fiecare zi se simte mai descoperit si mai putin protejat de propriul sistem de protectie pus in slujba statului.

 

In Portugalia tot mai multe persoane civile sunt racolate de serviciile statului care au rol de observator ; toatea acestea din pur voluntariat .

Aceasta actine civica , se pare, da roade pentru ca astfel se spera la constientizarea individului in comportamentul social evitandu-se astfel conflictele si actiuniile anarhice a unora.

In Romania acest fenomen ar putea avea o conexiune cu vechiul serviciu de informatii al Securitatii sau…”revenim la vechiul sistem de informatori”- spunem : Poate! Insa vinovata de acest lucru este tocmai societatea, respectiv indivizii care in baza libertatilor absolute au uitat civismul sau limitele in care libertatea se poate desfasura.

 

Libertatea nu inseamna anarhie ci tocmai respectarea unor norme in care ne obligam sa traim impreuna si nu in mod egoist.

 

VOLUNTARIATUL in orice alta situatie este un gest important pe care oricare individ il poate face in scopul deservirii comunitatii . Acest lucru demonstreaza nu numai maturitate dar si un grad ridicat de constienta individuala ceeace presupune mai putina apatie in raport cu ceeace se petrece distructiv in jurul nostru.

 

In DEX am gasit definitia cuvantului VOLUNTAR:

 

VOLUNTÁR, -Ă, voluntari, -e, adj., s. m. I. Adj. (Despre oameni și manifestările lor) 1. Care acționează de bunăvoie, din proprie inițiativă, nesilit de nimeni, în mod conștient; (despre acțiuni) care se face de bunăvoie, fără constrângere. ◊ Act voluntar = acțiune săvârșită de cineva în mod conștient, voit. 2. Care exprimă voință. 3. Care își impune voința; autoritar. II. S. m. Persoană care intră în armată din proprie dorință spre a face serviciul militar (înainte de a fi împlinit vârstă cerută); p. ext. persoană care ia parte la o campanie militară din proprie inițiativă sau care se facă un serviciu de bunăvoie și dezinteresat. [Var.: (II) (înv.volintír, volontír s. m.] – Din fr. volontaire, lat. voluntarius, rus. volentir.

 

Final ca ideie:

 

OMENIREA are o “hiba” …oamenii uita repede sau nu vor sa invete din greselile trecutului decat daca trec prin dezastre.

Un dezastru iminent ar putea fi tocmai acela care se refera la POLUARE sau la consumul nejustificat de resurse precum si acela care se refera strict la social : Anarhia.

Asa cum se pare din perspectiva sociala , azi deja suntem in prima forma arahica , aceia in care VALORIILE au inceput sa dispara .

Din perspectiva mediului…este si mai grav!

 

FIVEBLUEAPPLES /Social/Portugal

 

 

 

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s