TOLERANTA


Multi oameni fac eforturi zilnice pentru succes, recunoastere, faima si glorie…

  fiveblueapples publications © 1996 l.a. ca, us  " 5/ 8 "  by:danIzvernariu 2011 collections

fiveblueapples publications © 1996 l.a. ca, us " 5/ 8 " by:danIzvernariu 2011 collections

Cu toate acestea o covarsitoare parte din acestia traiesc in nefericire si putina bucurie.

Putini realizeaza ca lipsa de spiritualitate si contemplare asupra umanului este obstacolul ce genereaza aceasta .

Viata nu este facuta nici pentru traiul solitar si nici pentru cel egocentrist ci se bazeaza pe o inlantuire de persoane si fapte.

Tot ce facem in aceasta viata, tot ce spunem sau gandim, raman “arhivate” in memoria planetei si se tranzmit generatiilor viitoare.

Aceasta arhiva (memorie) a Planetei se numeste Spirit .

 

Armonia este secretul ce ne face sa inaintam ca specie insa armonia nu este cea care se refera doar la noi oamenii ca specie ci tocmai la totunitarul planetei , la tot ceeace inseamna existenta materiala sau spirituala si toate acestea in acelas timp, in acelas ritm.

 

Aceste lucruri sunt bligatoriu de cunoscut si de insusit pentru ca viata mea depinde de a ta, iar asa cum noi traim acum se proiecteaza in viitor ; asa cum noi , azi ne revoltam pentru greselile cu sau fara voia a generatiilor trecute ,tot asa generatiile viitoare vor suferi mai mult sau mai putin datorita noua azi.

 

A fi tolerant inseamna a contempla asupra unui fapt ce contrazice in principiu optica ta de-a vedea lucruriile si nu inseamna a admite un neadevar sau si mai rau a “inchide ochii” la un rau petrecut. Este o chestiune de accept si deschidere in paralel cu judecata .

Actul tolerantei tine de acel moment in care ne punem intrebari incercand sa admitem, dand dreptate ,cantarind si incercand sa “omoram” acel impuls al orgoliului din noi.

 

Cred ca daca toti am rezerva putin timp celui ce solicita atentia avand bunavointa macar de-a asculta si a incerca sa trecem prin noi cele auzite , lumea ar inainta mai rapid ar face un pas mai mare catre intelegerea unei vieti mai civilizate ,mai legate de calitate si buna maniera.

 

Una din marile problemele  societatii contemporane este tocmai graba si individualismul ca sa nu mai vorbim despre faptul ca materialismul a devenit abuziv de accentuat.

Nu cred ca cineva (individual) detine fericirea absoluta pentru ca ea face parte din relatia interumana si nu cred ca cineva ar dori sa ajunga atat de bogat material incat sa fie inconjurat de servicii si zambete stereotipe precum nici insingurarea monahuli nu ar folosi la nimic daca acesta nu ar impartasii cu altii bogatia interioara.

Nu cred ca cei ce intorc obrazul dupa ce au fost palmuiti nedrept, nu vor primi si o a doua palma, precum nu cred ca o lovitura poate exprima un adevar.

 

Unul din exercitiile alchimice ce duc la transformare este tocmai momentul medidatiei ,al cantarului si al ascultarii .

Cum am putea sa invatam daca nu ne inspiram de la altii?Cum am putea sa ne inspiram daca nu simtim cele auzite sau vazute?

Rabdarea iti confera confortul “de-a vedea” cu ochii mintii lucruri pe care multi nu sunt capabili sa le observe tocmai din lipsa acestui  motiv  cu desavarsire ignorat.

Toti putem face aceasta renuntand la agresivitate fizic sau intelectuala, renuntand la orgolii si capricii .

 

Toti ne dorim faima si gloria insa aceasta vine din noi si este apreciata si sustinuta de cei din jurul nostru , este gresit sa crezi ca doar ceva material exterior tie te va ajuta in gasirea sustinatorilor pe care sa te poti baza atunci cand incepi sa cazi.

Invingand orgoliul din tine faci primul pas in cunoasterea educatiei nobile , nu aceasta vrei? Nu iti doreai sa fi bogat?

Acesta este scopul alchimiei!

 

 

 

 

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s