CAMERA 101 (The room 101)


Plansa 38 Anul 1 ,6010 , anul profan 2011 Iarna , Luna in TAUR, 5  zile pana la Luna Plina

Am intitulat aceasta plansa “Camera 101  sau Room 101” dupa celebrul roman a lui George Orwell : “1984”  in care xista un capitol catre final , capitol ce face referire la infrangerea terorii si a mortii si chiar a concilierii (paradoxal) vede-ti la final.

Conexiunea speculativa o fac relationat cu Poarta Gheenei Infernului lui Vergilius dar si cu simularea unui facto speculativ in ceeace priveste misterul Intunericului si importanta lui relationata cu propria iluminare.

Din antice timpuri au existat locuri secrete ale initierii.

Fie in credinta maya, fie in credinta egipteana sau fie in credinta pur pagana, oricare ar fi ea , spatiul intunecat (obscur) a constituit LOCUL INITIERII.

Una din conexiuniile posibile pe care le putem face relationat cu stiinta de azi ar putea fi in urmatoarea ipoteza : “cunoasterea spatiului de care ne temen si triumful in urma experientei asupra temereilor” Dr. Carls Gustav Jung.

De la egipteni stiim ca exista doua universuri , doua ceruri mai precis: Cerul Superior (Nuit) si Cerul Inferior.

Cerul superior se refera la spatiul aerian al Boltii ceresti (unde stiim de la greci ca s-au retras zeii , vezi bloguri anterioare ,despre periaoda romantica antica greaca) in care “toate s-au facut” in urma unui cuvant (Verbul) ce a adus Focul (lumina) in intunericul absolut descris chiar de Biblie.

Cerul Inferior, desigur, se refera la calota craniana interioara in care asa cum stiim din punct de vedere stiintific exista un alt univers ce apartine fiecarui individ in parte.

Ce aseamana cele doua universuri? Infinitatea spatiului lor si faptul ca in anumite conditii in continutul lor obscur..apare Lumina.

Ce le deosebeste? Sa spunem ..dimensiunea , dar stim ca notiunea se dimensiune la nivel universal este echivalenta notiunii timpului sau practic , exista artificial orientativ si nu real.De aici se spune popuar:” in univers marimea nu conteaza”.

©fiveblueapples publications 1996 l.a. ca, us. photo by: Rafael Martins 2011 photoshop by:danIzvernariu Lisboa Portugal 2011 Collections Oamenii s-au temut mereu de extreme…de intunecatele caverne sau spatii inca neexplorate precum de exagerat de multa lumina , vezi incendiul sau fenomenele explicabile sau mai putin ce apar in secventa vietii.

Insa cu precadere ,oamenii se tem de INTUNERIC…acest fapt este relationat cu necunoasterea (angoasa) la nivelul Cerului Inferior.

Asa cum stiim , o mare parte din ceeace traim se afla doar in capul nostru ,in imaginatia noastra ,prin urmare, frica, anguasa sau starea de nesiguranta este data de acel spatiu in care “inca nu am ajuns sa il exploram” si in care nu putem folosi ochiul pentru a vedea de la distanta ce anume este.Omul se teme de necunoscut.

Carls Jung face o referire interesanta la acest aspect, vorbeste despre “poalele fustei mamei” , o zona misterioasa ce are o atractie magnetica asupra copilului, sa spunem,  (sau vezi teorii freudiene)  dar care da si un puternic impuls de frica, pentru ca, sub aceste falduri exista o zona obscura inca neexplorata ,magica … .

La nivelul celor maturi acest exemplu sta in starea de angoasa in fata unui fapt atractiv insa care “miroase” a pericol .Aceasta senzatie este data de necunoscut sau , necunoscutul este acel fapt ce naste un defect numit:frica respcetiv , regresul in cunoastere.

Revenim insa la obscuritatea camerei de initiere egipteana sau a labirintului mayas sau a grotei …acestea sunt spatii ce simuleaza dimensiunea misterului, patrunderea in acea zona a mintii : inconstientul sau backup ul la starea initiala a Cerului superior inainte ca ceva sa se faca prin Verb.

Adeseori aceast spatiu este asociat de catre unii cu intrarea in tumul sau un mod de-a intalni moartea in fata pentru a o domina . stiim foarte bine ca unicul examen ce ne lasa perplexi este acceptul mortii pentru ca acest fenomen este atat de unic in felul sau incat este greu de acceptat. Cu siguranta ,daca am sti exact ce se va petrece ,dupa, am fi cumva mai linistiti insa astfel de informatii le detinem in mod relativ si poate putin credibil.

Invingerea spaimelor este una din cheiile Cunoasterii in magie ; o spaima nu poate fi invinsa aprioric decat in masura in care indulcim o situatie ; fata in fata cu o situatie cat se poate de bine simulata ofera un propriu test sauo viitoare lucrare cu propria persoana in  perfectionarea sinelui.

Pentru ce, orice initiere incepe astfel? (Vezi Harry Potter seria)..este simplu odata ce ai dedus ca ai forte proprii si ca accepti moartea ca pe un fenomen normal  nimic nu te mai poate oprii spunand : asta este taboo in cercetrea ta, in iluminarea ta ca om.

La ce ar folosi sa stii toate acestea?

Sunt foarte multe motive, sunt un milion de motive doar ca sa nu compari a fi un prost o paiata usor de manipulat, sunt alte milioane de motive din privinta supravietuirii tale ca fiinta in fata vietii s.a.md.

Recent se vorbeste despre tot mai mult despre celebra teorie a Calendarului Maya DOOMSDAY in care sunt deja zeci de teorii privind sfarsitul civilizatiei noastre care pare ca isi atinge apogeul.

Ca este asa sau nu noi nu putem sti exact insa ca ceva se schimba la nivel planetar aceasta este cert; acea schimbare este una radicala ce tine de modul de viata .

Lasand ,acum speculatia, am sa conchid ca, o persoana ce isi infrange angoasa in fata mortii este o persoana LIBERA si o persoana capabila sa intre in armonie cu tot ce exista in dimensiunea in care traieste , fara a fi surprinsa de situatii sau care nu va fi perplexa in fata posibilului rau fapt ce ii confera puterea deciziei si un procent ridicat al suprvietuirii respectiv a garantarii existentei speciei.

Din cele mai vechi timpuri (sumeriene) oamenii s-au pregatit pentru a infrunta moartea. Din cele mai vechi timpuri se crede in Apocalipsa spre exemplu , apocalipsa ca fenomen , s-a mai exprimat in diverse forme in diverse timpuri si stadii diverse ale civilizatiei umane.Iata se spune: “nimic nou sub Soare” .

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s