V E N U S


Plansa 41 Anul 1 ,6010 , anul profan 2011 Iarna ,  Luna Plina in scadere, 13 zile pana la Luna Noua


Cultul feminitatii

In zilele noastre , numele

VENUS este predominant legat numele planetei vizibila pe cerul noptii sau , eventual de lucrarea celebra a lui Botticelli (Nasterea lui Venus) ,frumoasa femeie roscata nascuta pe mare dintr-o scoica.

Ca o paranteza, as recomanda o atentie deosebita detaliilor acelei lucrari, in context au un mesaj alchimic anume sau altfel spus, intregul tablou este un mesaj codificat prin simbol esoteric.

In antichitate ,aceasta a fost mai mult decat azi inseamana FRUMUSETEA.

Insusi Iulius Cezar in plina glorie a declarat ca EL ar fi unul din descendentii directi ai ei construind astfel nenumarate temple si celebrul Forum Roman.

Prin urmare cine a fost Venus de unde a venit in dimensiunea noastra si ce a determinat sa devina “top”-ul febril al cultului politeist ?

O observatie generala privind acest arhietip , ca o paranteza, toate femeile venerate in istoria cultelor legate de dragoste au ceva in comum, un fapt “ciudat” , culoarea rosie.

Isis poarta pe cap celebra “Piatra Rubinie”, Venus are parul rosu, Maria Magdalena este roscata si este imbracata in mantie rosie (vezi reprezentari ale iconografiei), Scarlett Woman sau Marea Preotreasa a templului este roscata sau imbracata in rosu in timpul ceremoniei ; tot ce apartine de dragoste si sexualitate in general contine culoarea rosie.inelul

Chiar si planeta VENUS este o planeta cu stralucire rosie!

VENUS nu a aparut in vremea lui Cezar si nu este un concept original al aceastu ia  ci a aparut ca arhietip  cu aproximativ 4000 ani in leaganul civilizatiei umane din Mesopotamia, in timpul perioadei lui Uruk.

La acea vreme acest arhietip al frumusetii si fertilitatatii era denumit : INANNA ce a jucat un rol important in istoria de atunci chiar si din perspectiva razboaielor.

Inana era frumoasa zeita ce avea un dublu aspect vizibil din imbracamintea ei sumara , parte pregatita de-a face dragoste, parte imbracata de razboi; cum azi am numi in expresie contemporana: “LOVE & HATE” sau amnadoua in acelas timp.

Iata vorbim despre un arhietip ce contine unirea a doua contrarii sufletesti, a doua stari.

Sursele literaraturii in conexiune amintesc despre aceasta stare duala sub diverse povestiri relationate cu dragostea si moartea chiar.

Desigur fac referire la: Zeul Tamuz care a murit in urma farmecului lui Ishtar sau povestea lui Adonis care a murit in urma aventurii cu Afrodita.

-Sa fie oare vina dezechilibrului intre cele doau stari? Mai stim o celebra melodie celebra melodie  in care se spune “ too much love can kill you…” (Queen).

Orice practicant al alchimiei stie ca ,extremele nu sunt de bun augur fie cum or fi ele albe sau negre (sa spunem) pentru ca, se pare versatilitatea situatilor in extrema este extrem de versatila.

Ce anume despre celebrele temple construite in numele Dragostei in care aceste arhietipuri aveau un rol anume si o putere deosebita…

Este relativ simplu de imaginat, FRUMUSETEA nu este un lucru dictat ci dimpotriva este ales si vazut in acelas timp in mod inexplicabil de un numar mare de persoane ; acest inexplicabil vine din proportii .

Sau, daca nu stim valorea geometrica a Dreptunghiului de Aur  (ca numar sau reprezentare) in constiinta noastra exista fixat si functioneaza instintual atunci cand ochiul si creierul scaneaza sau analizeaza cautand perfectul.

Perfectiunea este MATRICEA sau formula ideala pentru perpetuare sanatoasa a speciei sau multiplicare a unor obiecte sa spunem in cazul unei matrite excelent calibrata si finisata gata pentru turnare.

Originea sanatoasa da nastere unei multiplicari sanatoase.

Iata acest concept functioneaza din antichitate si acest fapt observat de catre spiritul uman a nascut nu numai polemici dar si serioase daune ale caracterului din perspectiva moralitatii aparand astfel in vremea lui Constantin , PROSTITUTIA si chiar sovinismul, xenofobia .

Mai tarziu apogeul il vom cunoaste din istoria recenta a Celui de-al Doilea Reich, precum a aceasta a facut obiectul polemicii si studiului (orizontal) freudian.

Este de stiut ca in timpurile stravechi practica religioasa, ritualica a templului se baza pe diverse forme de purificare , una din acestea fiind cunoscuta sub numele de Hieros Gamos (cunoscuta in alchime ca drept fiind intercursul prin care material sau imaterial se realizeaza uniunea tuturor contrariilor in vederea obtinerii totalitatii sau in numele cunoscut hermetistilor: quintessencia , ciclul sarpelui care isi musca propria coada).

In alta ordine de idei, aceste zeite arhietip al FRUMUSETII aveau ca rol nu numai titulatura de datatoare de viata dar si ca purificatoare ale sufletului oferind in temple intercursul ca instrument al vindecarii spirituale (sau psihice daca contemporan , astfel denumit, are un inteles mai expresiv chiar si pentru cei ce se decalara atei).

Relationat cu acesta indic studiul inspirat din conexiunile facute de Freud cu privire la sexualitate si putere.

Revenim insa la lumea antica a lui Cezar ; acesta in anul 46 (?) b.c. a anuntat oficial venerarea zeitei VENUS prin cult si templu in Roma.

Acest cult a avut un mare impact in potenta cuceririlor romane ; celebra statuie ce o reprezinta pe Venus usor aplecata in fata (Genetrix) imbracata sumar in roba si lasand sa se vada sanul stang a devenit , se pare un jalon inspirativ in memoria societatii de la acea vreme.

Din perspectiva arhitectonica nu se poate vorbi de un anume stil al templului dar acesta avea ca reper cele opt coloane ce il identifica si il deosebea de alte culte. Sa fie oare vorba despre misterioasa cifra 8 a esoterismului identificata cu Infinitul?

Nu cred ca exista date detailate privind ritualuri specifice cu lux de amanunte al acetor culte ale zeitelor feminine insa este de stiut ca ceremonia de baza era axata pe intercurs ritualic iar intelesul de azi prostitutie la acea vreme avea un sens diferit decat noi azi il intelegem.

Cezar a a ridicat acest cult la nivel suprem sau mai detailat spus CULTUL CERCULUI ,in fapt inspirat din orsele nisipurilor din Orientul Mijlociu despre care cronicarii romani vociferau spunand ca aceasata ar putea prolifera imoralitatea .

Nu voi face referire la mitul razboiului troian din istoria greaca aratnd ca acest cult al feminitatii a avut un rol determinat in razboaie dar voi sugera putina atentie la ce anume s-a petrecut intre Cleopatra si Cezar  si urmariile istorice care au subjugat Egiptul in perioada urmatoare.

Desigur evolutia umana a cunoscut intotdeauna exagerarea si extrema in evolutie numind aceasta revolutie .

Din perspectiva acestui aspect aparitia crestinismului si opinile sale relativ puritane relationate cu sexualitatea au “demolat” aceste culte distrugand in mare parte documente sau eliminand repere care azi poate ar spune mai mult despre cum si ce realmente au existat in acele timpuri.

Multe secole la rand imaginea lui Istar, Iananna,Venus,Afrodita, Maria Magdalena a fost ascunsa si codificata discret in femeia imbracata in rosu fie dormind (amintind aici de cultul in stare de adormire <inactivitate> in constiinta umana) fie citind o carte (exprimand astfel stralucirea inteligentei feminine) , fie incoronata chiar de catre Isus (vezi capela din Quinta de Regaleira sau blogul mai vechi urmator , link imagine) , fie prigonita sau falnica si triumfatoare asa cum ne este reprezentata ca ARCANA XXI ce reprezinta in Tarot : Secolul XXI , secolul zodiei AQUARIUS sau al Marilor Revelatii.

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

Un gând despre „V E N U S

  1. […] apuse ale matriarhatului a timpurilor pasive. Vezi frecvent in acest site (in acest sens) despre Scarlett Woman (link orientativ in acest site), femeia in purpura rosie ce vorbeste ca simbol despre aceasta […]

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s