V.I.T.R.I.O.L. – Sufletul si Spiritul


Scarlett Woman fiveblueapples publications © 2011... by:danIzvernariu 2011 collections

Una din intrebariile frecvente a incepatorilor practicanti in alchimie , este:

-Pentru ce este atat de necesar sa inveti sa desparti sufletul de spirit?

Desigur raspunsul sta intro alta intrebare pe care noi o punem:

-Ce este Spiritul si ce este Sufletul?

Fie ca drumul raspunsuriilor este parcurs eXoteric , adica pur stiintific (psihologic) , fie ca este parcurs eSoteric ( vezi Labirintul Albastru) rezultatul este acelas. V.I.T.R.I.O.L.

Sunt doua categorii ce reusesc sa atinga aceasta, performanta sa spunem, prima este categoria a celor ce studiaza , a doua este categoria a celor care au aflat si aplica acest exercitiu.

In primul rand trebuie stiut ca acest exercitiu apartine fazei incipiente de DISSOLUTIO si este absolut obligatoriu de parcurs , fará el nu putem deduce mai mult decat deducem in mod curent, religios dogmatic , sa spunem ,própria existenta.

Doar spiritualul nu serveste la nimic, pentru ca fiinta umana este dotata cu simturi si din aceasta perspectiva totul trebuie sa treaca prin eggo-ul individului ca un lucru trait si palpabil.

Se spune despre aceasta secventa  ca este initierea in fapt a neofitului.

Eu as comenta astfel aceasta ideie: nu tocmai initiere se numeste ci “muscatura cainelui” (sau a sarpelui) pentru ca de aici incepand abia, individul reuseste sa ciocneasca cu el insusi.

Despre aceste lucruri, in comentariile saptamanale din FACEBOOK sau ONLINE Skype .

Divided et Coagula!

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

2 gânduri despre „V.I.T.R.I.O.L. – Sufletul si Spiritul

  1. Cred ca trebuie sa explicam care este magia…
    Este vorba desigur despre cunosterea sinelui in prima faza; in care aflam ce despre impusivitatea sau pasivitatea noastra dar si de unde vine nestatornicia firii prin dualitatea ei. Este un fel de acces la reglaje ale personalitatii.
    In fapt este un drum lung si intortocheat; noi il denumim Labirintul Albastru pentru ca apartine Infernului sau a „noptiilor nedormite” datorita ganduriilor si analizelor.
    Nimic nu se face haotic, exista anumite retete sau etape de parcurs; exercitiul pe cont propriu este periculos pentru ca poate avea influente negative asupra psihicului.

  2. […] Despre : V.I.T.R.I.O.L acceseaza acest LINK  […]

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s