INDRAGOSTITUL


Plansa 43 Anul 1 ,6010 , anul profan 2011 Iarna ,  Luna Plina in scadere 25%, 4 zile pana la Luna Noua , 19  zile pana la Luna Plina, Luna in Sagetator

Reminder: 14. Februarie: Valantine`s Day

 

 

Intro:

Prin sec. XX vis a vis de mormantul lui Ramses IX in Alexandria a fost trasa o concluzie revelatoare privind marile mistere ale Egiptului. Figura faraonului Ramses este reprezentata ca un TRIUNGHI cu unghi drept (90º) la baza ce are ca proportii 3, 4, 5 plus unitatea separata a bratului ce indica o alta unitate.

In acest moment al isoriei a fost revelat faptul ca Teorema lui Pitagora a fost cunoscuta cu mult inainte (secole) ca Pitagora sa se fi nascut.

Al doilea aspect al situatiei dezvaluie ca ZIDARII MEDIEVALI au radaciniile in cunoasterea Egiptului Antic din perspectiva filosofiei,geometriei respectiv a proportiilor sacre.

Desigur vorbesc aici despre Cunoasterea : PSIHOLOGICA,COSMOLOGICA si SPIRITUALA inca din stravechi timpuri ale civilizatiei umane.

MYSTERIUM CONIUNCTIONIS -fiveblueapples publications © 1996 l.a. ca, us


Imaginea alaturata:

Coperta FIVEBLUEAPPLES codul Liber Al , conexiunea alchimica si geometria sacra.

 

Nu mi-am propus sa fac apologia ARCANEI XV a Tarotului ci sa aduc o mica observatie asupra imaginii ei.

Sunt doar doua tipuri de carti (deck) ale Tarotului ce privesc aceasta arcana prima se numeste INDRAGOSTITUL iar a doua INDRAGOSTITII.

Ce diferenta este intre cele doua?

Diferenta sta in principiul adoptat pentru consultarea cartiilor de tarot ales de catre consultantul care manipuleaza (dezvaluie semnificatia) cartiile sau simboluriile. Astfel intalnim: singularul : INDRAGOSTITUL si pluralul care are o total alta conotatie.

 

INDRAGOSTITII de regula este cartea care are in  imagine doua personaje opuse din perspectiva sexuala ( uniunea contrariilor) ; aceasta carte vorbeste exclusiv despre DRAGOSTE sau consultantul atunci cand etaleaza are in gand referiri exacte cu privire la o persoana sau la astepatrea dragostei in vreme ce INDRAGOSTITUL face referire la o stare de fapt cu privire la Marele Mister respectiv la uniunea contrariilor.

Daca prima incearca sa dezvaluie unde este dragostea sau “ce” si “cum” despre ea  a doua varianta este mult mai complexa.

INDRAGOSTITII sunt un complex de trei personaje si un al patru-lea c ele incununeaza ca stare( Al patru-lea este personajul „discret” sa spunem ce apare ca o entitate ce invita la gandire, la starea de neliniste si confuz in vederea concluzionarii unei idei. Vezi Carls Gustav Jung- simbologia).

In fapt cartea poate fi comparata cu BALANTA , este situatia fragila si oscilanta intre doua entitati dominata de-o a treia.Desigur, este vorba despre VERSATILISM si ALEGERE.

Masculinul alege intre cele doua femei , sa spunem (cunoasterea si puterea –pentru cunoscatorii mesajelor esoterice) sau pentru putin incearca sa faca un echilibru intre cele doua, fapt dictat cumva subtil de a patra entitate : DIAVOLUL. ( Ades intalnit ca fiind Baphomet).

In acest context Diavolul are sensul GANDIRII ce desigur se cere experimentata si nu doar o constatare cu o concluzie apriorica. Diavolul nu face contextul diabolicului in sine si este inteles gresit daca nu se considera aici acest simbol ca IMPULS AL CUNOASTERII sau: realizarea  magica a gandului in material.Acel fapt , impuls ce naste trezirea constiintei.

In alchmie aceasta CASA a Diavolului apare in toate cele 7 etape ale transformarii pentru un singur motiv : versatilitatea este omniprezenta in dimensiunea noastra.

Din alta perspectiva (sa spunem ritualica) aceasta arcana vorbeste despre descoperirea spiritualului sau despre faptul ca materialul si spiritualul sunt doua “piese” ce obligatoriu trebuiesc studiate, intelese, trecute prin ego si cumulate pentru a proceda in trepte (grade) superioare Mysterium Coniunctionis ( vezi Carls Gustav Jung_ Opere Complecte vol. 14/2).

Din perspectiva neofitului (profana) aceasta carte a INDRAGOSTITULUI mai spune ceva: trezirea la maturizare , adica , momentul in care individul intelege ca nu atractia corporala este totul ci mai exista si acele inexplicabile sentimente ce vin de undeva (inconstient* – trm. Carls G. Jung, despre inconstient ca zona obscura inca necunoscuta stiintei).

Acum ce aseamana: cifra 15, casa Diavolului si Dragostea.

In cazul INDRAGOSTITIILOR avem personajul care vrea sa stie despre ce ii rezerva viitorul relationat cu perechea sau modul cum trebuie sa o gaseasca daca spre exenplu este solitar , respectiv INDRAGOSTITUL ,personajul indecis , confuz aflat la bifurcatia unor drumuri (material/imaterial).

Casa Diavolului este asociata cu Pacatul Original, Pomul Cunoasterii (atentie: nu al Vietii) impulsul pentru cautari in baza sentimentelor inexplicabile ce vin de undeva din necunoscut .

Pentru cei care cunosc bine ( cei care au experimentat drumul alchimic al unirii contrariilor si au concluzionat) stiu ca aceasta casa este reteta (solutia) unica pentru intelegerea principiului Opus Magnum , primul pas catre intelegerea toatlitatii , quintessência.

 

In deplina obscuritate fie ea interioara, fie ea exterioara sau in obscuritatea complecta (primordiala, pentru grade superioare ca referire) sta Lumina (FOCUL)despre care stiim este de doua feluri: una este orbitoare iar alta este blanda si laptoasa. Fiecare din noi alege una din cai , de aici, din aceasta intelegere ajungem sau nu spre Iluminarea proprie.

 

 

 Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

Un gând despre „INDRAGOSTITUL

  1. omniprezenta spune:

    […] Mai mult poti vedea in acest post: https://fiveblueapples.wordpress.com/2011/01/29/indragostitul/ Tags: Constiinta Cristica, Cristos și Krishna, […]

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s