DISTILLATIO


Plansa 44 Anul 1 ,6010 , anul profan 2011 Iarna ,  Luna Plina in scadere 12,1%, 3 zile pana la Luna Noua , 18  zile pana la Luna Plina, Luna in Capricorn

Reminder:

14. Februarie: Valantine`s Day

fiveblueapples publications © 1996 l.a. ca, us by:danIzvernariu LISBOA PORTUGAL 2011

DISTILATIO , a VI-a etapa in procesul alchimic

Din ciclul celor 7 raze a Stelei Azoth ; DISTILATIO (distilarea) este ce-a de-a sasea raza corespondenta a AERULUI (Aenema) are de regula culoarea indigo (sau alb, gri deschis): in corespondenta astrala este casa Lunii iar din perspectiva metalelor : Argintul.

Distilarea este a sasea operatiune majoar in atelierul alchimic , simbolul ce o anunta este: UNICORNUL si TRANDAFIRUL (-firii, dupa caz) ; in unele reprezentari art aceasta este imaginata in Femeia si UNICORNUL (Licoarna) asezat cu capul in poala ei . (Are corepondenta ARCANEI XI) .

Conform traditiei , femeia este o virgina care atrage si supune prin magica frumusete a aspectului ei exterior , neamblanzita Licoarna ce alearga neancetat pe acest pamant.

Despre Licoarna Carls Gustav Jung ne vorbeste ca fiind arhietipul opus Leului (vezi contrariul ierbivor_carnivor) de Aur care , stiim este compus din doi dragoni sau reprezentat de doi lei : unul verde si altul rosu, aluzie probabil ca CADUCEUS ( vezi cei doi serpi).

De regula simbolul acesta compus este reprezentat in cerc ; in acest context cercul are doua functiuni: una prin care marcheaza Supremul si a doua este chiar litera “O” care este prescurtarea de la occultum semn ca din acest prag al studiului ,drumul cunoasterii se bazeaza pe stiintele occulte , vizibile doar cu ochiul mintii. Acest taram este taramul esentelor , este taramul Licoarnei.

Distilarea este in fapt o ELIBERARE, aceasta apare la sfarsitul fiecare-i etape din cele 7 ; aceasta operatiune este practic volatilizarea spiritului din materie.

Procedeul cunoscut este : foc-apa-abur-vaporii-condens.

Atelierele experimenteaza in general incalzirea unui lichid la fierbere pentru ca mai apoi sa condenseze vaporii intr-un alt vas sub forma unui lichid purificat.

Substantele sulfuroase si Mercurul sunt distilate pana la forma cea mai pura posibila; daca analizam mai atent aceasta procedura observam in aspect uluitor, de fiecare data cand aceasta pare ca a ajuns la final reancepe o noua alta etapa a dixtilarii; un fel de extras din extras , un perpetuum … .Este un extras pretios, rar, greu de produs insa odata materializat acesta este sigilat si constituie (in unele cazuri) chiar recipientul magic (fethisul) atelierului. Citeste despre aceasta relationat cu organizarea templelor egiptene, cele trei incaperi respectiv a treia incapere impartita in OPT ,a sacerdotiilor, care contine camera Marelui Secret.

Produsul obtinut prin distilare mai este cunoscut in lumea alchimiei sub numele de: Piatra Mama  sau sublimatio.

In Tabula Esmaralda , sublimatio sal distilarea este intalnita in paragraful in care se spune : “ se ridica la cer de la Pamant pentru a coborâ  din nou pe Pamanat combinand toate in esenta ei atat cele de sus cat si cele de jos”.(Traducere aproximativa).

ALAMBICUL este simbolul alchimic al DISTILARII ce contine un lichid in fierbere; in unele reprezentari mai detailate acest alambic este legat de un vas colector printr-un tub ce conduce condensul la vas.

In alte situatii aceasta mai este cunoscuta in reprezentari ca : fantana si botezul cu apa, fantana cu izvor, roua, ploaia, cinci petale de trandafir ( vezi Ordinul Rosacrucian) , Unicornul , Porumbelul alb in cadere.

Poate cel mai ciudat simbol ce reprezinta aceasta etapa este: PELICANUL reprezentat aici ca pasarea ce alapteaza patru pui ( cele patru principii alchimce) .

Desigur simbol reprezentativ mai este si dragonul ce scuipa flacari si isi inghite coada. Aici cu referire la Ouroborus (Sarpele de aur) .

Revenind la laboratorul alchimic, Distilarea este fierberea si condensarea solutiei rezultate din procedeul anterior (Etapa a V-a , Fermentatio) ; aceasta etapa este numita ALBENDO adica albirea (purificarea) solutiei . Alchoolul spre exemplu ca extras din vin. Vezi despre aceasta (principiul si intelesul contextual) in blogul anterior Fermentatio.

PSIHOLOGIC:

In urma unei analize profunde a eului interior a fost trasa o concluzie la finalul fazei Fermentatio, aceasta concluie (materializata) urmeaza a fi distilata si condensata ca ideie ; desigur starea de fierbere (itelectuala, gandirea si analiza) nu este o stare tocmai comoda si cu atat mai putin placuta . cumva trebuie inteles ca distilarea este extragere ideii esenta a propriului ego dincolo de impuritatiile subiective.

CHIMIC:

Obtinerea alchoolului pur.

FIZIOLOGIC:

In aceasta etapa apare meditia stalpului mijlociu prin care se asigura revitalizarea circulatiei energiei in corp ( cauta in acest site despre Middle Pillar).

TANTRIC Ritualic:

Este circulatia prin schimbul de fluide a energiilor corporale prin care se amplifica forta, vitalitatea si se purifica corpul ancestral (principiul: cauza efect , a primi prin a oferi).

Desigur  aceasta este legata de galanda Pienala vitalizata prin forta dragostei  adevarate.

TAROT:

Arcanele: PUTEREA si TEMPERANTA

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

Un gând despre „DISTILLATIO

  1. […] ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau … citeşte mai multValul lui Isis: Rituri de perfectionareLucrarile sale, care vor inspira acest rit se nuemesc Arcana […]

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s