ANOTIMPURILE VARSTEI _Principiul Fibonacci


Adobe photoshop & paint ©fiveblueapples publications 1996 l.a. ca, us.

Plansa 46Anul 1 ,6010 , anul profan 2011 Iarna ,  Luna Plina in scadere 5,7% lumina, 12 zile pana la Luna Noua , 27  zile pana la Luna Plina, Luna in Pesti

Reminder: 14-02-6010 (2010) Valantine´s day

 


 


Timpul nu exista , pentru noi el este doar o referinta. Este o definitie,regula,reper , nu un principiu, la nivel Universal. Doar noi “trecem” timpul este acelas.

Spatiul se modifica mereu…totul este in perpetua miscare, de la atom la Sisteme Solare…

Varsta noastra este relativa , varsta e data orientativ de nastere insa , timpul nu exista si atunci, totul este reltiv, exceptand un fapt incotestabil, aparitia mea in aceasta dimensiune pe acelas principiu al Haosului catre Ordine asa cum toate sunt facute.

Nasterea noastra nu are o data anume ci este marcata in Univers ca un EVENIMENT ISTORIC .

Ne nastem intr-un punct (1) datorita unei c

onjuncturi a parintilor nostrii , a intercursului lor , crestem si incepem Cunoasterea: mama, tata,fratii,bunicii, matusiile, colegii de la gradinita,de la scoala,de la joaca,din cartier,din tara samd.

Acest lucru este valabil pentru noi toti, pentru EA si pentru EL in egala masura, diferit insa ca aspect istoric sau trait. Pentru acsata suntem in contrariu , nimic nu este identic, cel mult seamana.

Directiile opuse in care mergem in viata contin un paradox…opusul duce la intalnirea contrariului astfel incat dupa varsta MATURITATII (vorbesc de un circuit destul de rar intalnit si organizat intentionat astfel) incepem sa alegem, restrangand curba de valori prin care am “umblat” in timpul MATURIAZRII. Astfel se intampla si in cazul perechii tale ce involuntar sal voluntar (rar) face acest lucru.

Punctul 4 indica CIOCNIREA prin atractie “inexplicabila” a celor doi …in fond cu stiinta sal la simt pur cei doi executa in legenda vietii lor acelas lucru : CAUTAREA.

Punctul 4 nu inseamna o zi, desigur poate insemna si o ora precum 20 ani de casnicie sau mai mult…este acel moment care redus la un singur punct (abstract) este secunda in care toate trairiile fiintei noastre EL & EA sunt in armonie si se reduc la conspiratia reproducerii. Acest punct este UNIC chiar daca cuplul continua sa traiasca inca 100 ani impreuna. Este in fapt un moment ca si acel BIG BANG ce naste un nou (noi) univers (-erse); copii.

Copii sunt asemanatori cu noi insa diferiti ,opusi chiar.

In acest mod umanitatea isi continua existenta ..absolut totul este o conspiratie a momentului.

Imi amintesc de o scena, celebra pentru mine si de referinta, din filmul” Straniul caz a lui Mr. Button”, acea in care EL este egal in varsta cu EA, pentru un minut s-au privit imbtratisati in fata oglizii ,;EL a spus: “sa imortalizam aceasta imagine pentru eternitate,pentru ca acum suntem EU si TU absolut EGALI”.

O alta (sunt extrem de multe paralele pe aceasta schema existentiala) varianta este redusa la intalnirea MARII IUBIRI.

EL se naste intrun cerc diferit sal poate opus al EI..amandoi parcurg drumul social al cunoasterii si cunostiintelor in directii ce nu au a face in prima instanta cu INTALNIREA pana cand aceaste directii opuse tind sa se atraga ca urmare a reducerii criteriilor de selectie a celor doi la lucruri simple, de suflet. In acel moment “drumul” incepe sa capete probabilitatea INTALNIRII, Momentul intalnirii (ciocnirea inexplicabila) vezi Pct.4 (acum din perspectiva strict a intalnirii marii iubiri) este o picrosecunda sau o durata de timp in ani , chiar.

Ce este de stiut ca lectie pentru acest punct 4 ..este ca , daca cei doi mentin dorinta de a gasi si sunt cu ochii deschisi in observarea universului apropiat se intalnesc, daca nu se ciocnesc ,doar , nu se recunosc si pleaca din nou pe alte valente…probabil intr-o alta viata…

Nu este obligatoriu sa ne recunoastem, aceasta tine doar de formare, educare, sensibilitate si permanenta cautare, cu cat mai putin subiectiva cu atat mai bine si mai sanatoasa.

Uneori marea dragoste nu se intalneste in persoana imaginata si mult visata (chestiune freudiana) ci tocmai intro aparitie total contrarie propriilor principii. Acaesta dovedeste ca propriile idei iti sunt eronat formate in memorie sal ca nu ai puterea de-a observa unde se ascunde ceeace tu cauti, respectiv Unde este adevarul tau.Sau ca TU esti confuz refuzand sa te increzi in tine fie datorat viciului fie datorat ignorantei.

Din perspectiva mea OMENIREA transpusa pe aceasta schema este in punctul TRAGEDIEI ciocnirii …cred ca EGOISMUL si EGOCENTRISMUL este doar o lectie..probabil pentru generatiile viitoare care, dupa toate semnele eXoterice, eSoterice are tendinta de backup (tragic sau dur) pentru a intelege si a practica UMANISMUL.

Valantines Day 6010 Lisboa PT.

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s