.:. 322.:. 1250.:.10000


 

“Un pas mic pentru mine un pas mare pentru omenire”

 

Un pas mic a fost in anul 1991 atunci cand o pritenie nou formata bazata pe cultura a devenit subiectul polemicilor si a studiilor.

Un pas mic a fost atunci ,in Timisoara 1991, cand cinci prieteni au conchis ca :” toti vorbim despre aeleasi lucruri insa din perspective diferite “ . Este important sa realizezi aceasta, astfel moare acel stupid orgoliu , moment in care realizezi ca doar ai constientizat dar inca nu ai spus nimic nou.

Un pas mic a fost atunci cand am conchis ca toate duc catre UNU si nu catre nimic.

 

Un pas mai mare decat primul a fost atunci in 1993 in Timisoara cand am descoperit ca visele pot fi transformate in realitate si ca acest fapt are o aplicatie practica si nu este doar o filosofie sau o pura fandoseala cu titlu occult.

Zece au pus bazele unui studiu ce ne-a reunit 20 ani in dorinta de-a ne putea raspunde : cine suntem, ce rol avem si incotro ne ducem.

Zece am conchis recunoscand ca suntem asemanatori dar ca suntem si simtim diferit  ca suntem egali si ca DOI este UNU.

Zece am conchis ca nimic nu mai poate fi la fel asa cum pana atunci a fost , ca nimic nu mai poate oprii reactia transformariilor ce aveau sa urmeze.

Zece au schimbat: mod de viata, de gandire, de-a trai, de-a percepe si de-a fi gustand din licoarea amara a veninului  pe care noi in alchimie il numim dizolvant sau Mercur, chiar.

Zece au plecat in lumea intreaga insa zece au rams ZECE dincolo de distante, dincolo de timp sal de fus orar. Zece au transformat o viata dand nastere altei vieti total opuse, diferita intelegand sensul ideii “ Schimbare radicala”.

Zece au creat un “cub” si au conchis ca totul sta in dublul a cinci mistere din care 4 sunt naturi diferite si al cincilea este dual din principiul ce se naste din cele patru.

 

Un ultim pas , mult mai mare a fost in 1996 in orasul ingeriilor, departe , foarte departe si opus orasului ce a nascut aceasta prietenie.

A impartit 1250 in doua cantitati egale, dupa naturi si am spus: o parte este fruct o alta este piatra dura acestea au fost: 5 mere albastre si Cercul perfect patrat .

1250 de destine in perpetua calatorie, in aceasta viata suntem toti niste calatori , niste passageri cu aceiasi destinatie, cu aceiasi sarcina insa cu timpi diferiti.

In 20 ani am reusit sa spunem NOI indiferent de punct de vedere,opinie,crez sau diferenta prin natura.

In acest ani am conchis ca fiinta umana nu poate trai singura chiar daca supravietuieste chiar daca face eforturi sustinute sa demostreze aceasta ; totul se bazeaza pe dualitate, nu putem contrazice un principiu universal valabil.

1250 mai poate insemna 10.000 de zile in care ,pas cu pas, intelegem ce este cu propria noastra existenta si cum putem sa intelegem ca : TREI este o filosofie obligatoriu de cunoscut pentru morala si etica dar fara a recunoaste ca PATRU este acel fapt ce contine in totunitar existenta , este totul degeaba.

TREI consta in PATRU ca o energie insa PATRU ( al patrulea) le reuneste in UNU.

UNU are umbra (opus) , ce este UNU?

 

Un fruct nu poate fi recunoscut ca aliment necesar castigarii energiei ce se consuma in viata decat dupa ce a fost vazut, pipait,mirosit si gustat. Ochiul vede, pielea simte, limba gusta iar creierul concluzioneaza…aceasta este in principiu fiinta umana, nu exista alta ordine in fapte, iar faptele sunt obligatorii, perpetue si instictuale.

 

Ciclul vietii porneste de la un punct istoric si se dezvolta in amploare insa tendinta este de-a se regasi prin contopirea cu opusul sau   , este perpetua cautare de la natura data…din Haos venim si in Haos ne reantoarcem, acesta este paradoxul.

Asemeni noua…in acesti ani, din Haosul social ne-am cunoscut, ne-am adunat, ne-am ajutat sa intelegem , sa vedem sa concluzionam cat se paote de corect…pentru a ne reantoarce mai apoi in Haos.

Este si a fost un moment sublim , acest ani impreuna.

Nu exista regrete , nu exista temeri …misiunea noastra nu s-a incheiat chiar daca unii au plecat intre Stele .

 

Felicitari FIVEBLUEAPPLES !

 

Gabriel Fischer _ S.Francisco USA

6010 Iarna

 

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu