Alb/Negru JB


Reminder: 14-02-6010 (2010) Valantine´s day


“Cat de infricosator este acest loc” _Rennes Le Chateau (Capela)

La intrarea in capela catre pavajul alb/negru doua imagini privesc catre aceaia-si directie …Diavolul si Isus .

Au fost facute multe speculatii despre aceasta tema , s-a mers pana la calculul unghiului sub care cele doua personaje privesc fiind insinuat un mesaj sau o directie spre ceva ce trebuia sa fie ascuns sub acel pavaj ; fapt inspirat din picturiile celebre cu mesaj codificat prin imagine sau simbol in detaliu.

-Ce spun? Aceasta “Comoara” este de secole cautata…poate chiar de milenii…despre ea ne vorbeste chiar Dr. Carls Gustav Jung in Opere Complecte (Simboluri Onirice) …acea comoara ce este profund scufundata in intunericul apelor dar care odata la 9 ani, 9 luni si 9 zile se ridica la suprafata pentru a fi descoperita … .

Vis a vis de aceasta observatie a pardoselii si teoria conspiratiei relationata cu aceasta sta principiul alchimic aplicabil chiar si aici.

Nu am cunoastere ca cineva sa fi gasit un alt obiect altul decat cel descoperit initial de abatele Sauniere…nu stiu daca a fost obtinuta permisiunea escavarii pardoselii alb negru dar am sa spun o alta teorie mult mai profunda legata de acest mister.

In primul rand reamintesc ca adevarul este in fata ochiilor nostrii si ca in fapt , nimic nu este occult atat timp cat avem vointa de-a cerceta, studia,analiza…

Adevarul , spuneam sta in fata ochiilor!

Misterul in acest caz nu este “imormantat” sub acea pardosea, ci este tocmai acea pardosea!

Albul si Negru sunt doua simboluri ce reprezinta materialul si imaterialul precum lumea tenebrelor si cea a luminii. Iata, Diavolul priveste catre pardosea, Isus si el priveste in aceaia si directie . Doua personaje antagonice, simbol al binelui si al raului stau “contempland” catre acelas lucru…piesele patrate alb/negru ce sunt in cantitati egale, in echilibru ca pata de culoare , ceeace inseamna: VIATA sau TOT ca DUAL.

Acesta este marele mister VIATA intre bine si rau, nimic mai mult. Sub ce unghi privesc cei doi si dece doar din acel unghi se vede..aceasta tine de initiere .

Oamenii se considera LIBERI , oamenii trebuie sa fie liberi. Insa nu este tocmai asa…latura aceia a “somnului dulce” al intelectului ii determina sa spuna: “Cineva trebuie sa isi asume raspunderea sa spuna ce sa facem…in ce sa credem si cum sa traim…” Oamenii NU SUNT LIBERI si ciudat, spun, tocmai din dorinta lor de a fi dominati, din comoditate, din lipsa de raspundere, din lipsa de cultura sau personalitate.

Schimbariile la nivel social, asa cum eu le vad, sunt in bine, cu toate ca trecem prin rau; omenirea pare ca nu a invatat mai nimic din trecutul ei, nu a inteles si este tot mai indiferenta la propriul destin.

Daca Carls Jung inca mai visa idealist la “mantuirea sinelui” prin auto mantuire si nu ca ceva ce trebuie sa vina din exterior , eu am sa va spun: acest lucru in acest sens si ritm nu va veni decat pentru putini …la ce foloseste?

La ce ar folosi supravietuirea momentului cand: “nimic , nu va mai fi la fel ca ieri!”.

Sunt 20 ani si ca de cand am fondat acest forum, sper sa ne foloseasca tot ce am invatat in acest rastimp si sa nu adormim.

Trei lucruri raman mereu in picioare: Cunoasterea fara de care nu am stii cum ar fi mai bine, Puterea pentru a rezista si Frumusetea pe care o vom percepe…si toate acestea pe acea pardosea ce contine un mare secret in fata ochiilor nostrii dezvaluit.

Pentru FIVEBLUEAPPLES

Dr. Lavinia Goldsetein , Washintogn DC

6010 Winter

In alchimie , in partea magica teoriei transforamriilor invatam ca Adevarul este un lucru simplu, un lucru usor , mai usor decat aerul (Aetherul) , este omni prezent , in fata noastra insa … cu toate acestea nu il vedem sau nu il banuim ci doar il constientizam ca prezenta.

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu