VALANTINES DAY


14-02-2011

12 -02 -2011 FIVEBLUEAPPLES USA/E.C. network video interview

 

 

 

 

Am avut de optat intre un blog strict filosofic alchimic si unul social. Am ales varianta sociala pentru ca principiul filosofic nu ar folosi la nimic daca nu este practicat.

Se spune: “teoria e buna insa, practica..omoara.”

Sunt foarte putine cupluri din cate am intalnit in care exista acea dedicatie absoluta, ma intreb, ce o fi atat de greu ca sa fii tu , ca sa fi non egoist, ca sa fii in folosul costructiv si sincer al cuiva…ca sa fi om?

Unul din raspunsuri sta in ceeace (repet) Oana Pelea spune: “Locuirea de sine…” .

Nu exista  decat un sigur moment de adevar , inconstient trait, acela : “acum aici in acesata clipa, in clipa pe care o simti, asa cum o simti” , aceasta pentru ca traim dualul , aceasta pentru ca in viata noastra doar negocierea cu noi si cu tertii este ceeace numim, realitate.

Aceasta negociere poate avea diverse naturi ascunse, aceasta negociere este ades in defavoarea tertiilor (apropiatiilor) si aceasta din cauza : orgoliului, din cauza egoismului pe care nu suntem capabili sa le stapanim.

Cum ar fi daca o clipa am apela la constiinta si am spune:

– Vreau sa te cred si vreau sa ma crezi , vreau sa vad si sa vezi ca poate fi adevarat? Sa lupti pentru aceasta?

 

Traim in minciuna, in infatuare, in exchibitionism in garda mereu ca si cum viata ar fi un razboi ca si cum viata ar fi un balci al minciuniilor si al trisului obligatoriu… .

Spaima, a nascut , reflexul omului matur, de a fi mereu in “garda” de-a juca prost un rol ce nu ii apartine si atunci ce astepti? Ce doreti sa rezulte in aceasta dimensiune in care principiul fundamental tine de legea : cauza _ efect?

 

Nu cred intro zi a indragostitiilor, pentru ca DRAGOSTEA este ETERNA este perpetua , nu exista o dragoste pe un timp de… precum nu exista dragoste in parametrii definiti, ea este ampla si nu are margini.Timpul nu exista!

Ai incercat sa fii OM neconditionat?

Ai incercat sa te oferi doar pentru a demostra ca TU esti TU si nu “androidul” asa cum l-a creat societatea prin institutiile ei manipulatore religioase, educationale,politice?

Nu este usor sa raspunzi PRO pentru ca multi , foarte multi au incercat asta si au inchis aceasta experienta din cauza : esecului repetat , al dezamagirii … .

Nu este usor insa speranta moare ultima si asa inveti ,incapatanat si mereu vulnerabil sa te cunosti si sa cunosti sa stii sa faci diferenta intre valori sa stii sa deosebesti omul de robotul social platitor de taxe si impozite ce are doar o imagine si nimic mai mult.

 

Nu exista DRAGOSTE ce da lectii ci exista lectii despre ce nu ai stiut cand ai ales , atunci cand ai ales.

Nu poti alege pana ce nu te cunosti bine, ce vrei, cum esti, ce iti seamana chiar daca iti este opus (contrar).

Nu poti alege daca nu traiesti din plin ceeace ai ales. Pentru ce te-ai minti mereu singur, pentru ce te-ai amagi spunand…” e Ok!”.

O mare parte din oameni traiesc…in trecut si refuza sa priveasca un prezent ce istoric a evoluat si care continua tot mai rapid sa evolueze.

Multi nu inteleg nimic din acuza trecutului sumbru al umanitatii , multi nu stiu nici azi in Sec. XXI in apropierea noii ere (2150 a.c.) AQUARIUS ca LIBERTATEA nu inseamna lipsa de raspundere ci dimpotriva , presupune gandul bilateral si nici vorba de egoism sau minciuna.

 

Cati au aflat ce este TANTRA? Cati inteleg ce esse aceasta si cati practica ad-literam? Raspunsul este : putini! Si atunci ridic o alta intrebare : “- Tu in fapt ce vrei daca tot nu oferi nimic?” .

 

Cati au aflat despre un fapt straniu de simplu …filosofia este redusa la idei si nu la tomuri de volume cu detalii si ca dragostea este un principiu al atractiei ce in paralel in alte forme functioneaza in tot universul.

Cine poate defini exact azi ce realmente este dragostea , mai precis intro fraza , ce este ea , astfel incat sa spuna tot si sa fie pe intelesul tuturor dincolo de poezie, fantezie…?

Ce este acest sentiment si la ce foloseste el?

Am citit mii de opinii in poezie, literatura, filosofie , am vazut exprimata aceasta in arta insa nu am gasit o explicatie clara de unde pana unde tine ea si mai exact ce este acest sentiment al atractiei dincolo de subiectivisme.

 

Exista doar o singura cale si aceia fara explicatie, este calea inimii sau principiul mainii stangi despre care se vorbea in bloguriile anterioare, este un fapt ce nu are comparatie sau  …nimic nou sub soare!

 

Cred ca finalul este : sa fim mai buni in intentii , sa fim mai putin orgoliosi si mai rationali atunci cand facem contabilizarea …ce suntem, cine suntem si in ce directie mergem in aceasta dimensiune pentru a putea intelege valoarea si motivul pentru care ne dorim sa fim impreuna.

 

Doris Izvernariu

Lisboa Iarna 6011 ( 14-02-2011)

 

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s