CRATA REPOA


Scoala antica egipteana

„Se spune ca ADEVARUL coboara pe razele Soarelui!”

Adobe PHOTOSHOP CS4 experience fiveblueapples publications © 1996 l.a. ca, us  follow your instincts   by:danIzvernariu 2010 collections

Din anul 1993 , drumul pietrelor in crecetarea alchimiei ne-a dus la originile ei dincolo de practica asa cum in mare parte este cunoscuta ea, ispirata din Ev Mediu.

Originile ALCHIMIEI sunt undeva in strafundul antichitatii egiptene. Unele surse ne spun ca aceasta ar fi aparut odata cu Scoala Antica a Initiatilor (vezi blog anterior , despre THOT , link) .

Cert este ca alchimia egipteana s-a bazat pe principiul APEI si nu a FOCULUI asa cum cunoatem de alexandrini aceasta formula.

Terminand cu domnia lui NEFERTARI , in Egipt incepe decadenta sau epoca regiilor negri. Din acst moment , credinta egipteana si rincipiile scolilor cunosc alterari semnificative in raport cu scola initiala din perioada ARIANA; spun: eclectic , pentru ca amestecul a fost mare si nu putin “complicat”.

Crata Repoa este un “template” sau o dogma a initierii in misterele antice. Este unul din cele mai vechi ritualuri cunoscute pana in zilele noastre. Atat cat timpul a permis ca detaliu al ei.

Crata Repoa este practic O  SCARA valorica (degree*, grade, in cultura scolilor initiatice esoterice).

Orice lucru incepe de la zero.

Zero practic nu exista , denumim asa o stare (haotica) a unor elemente, fapte, situatii,evenimente…ZERO este in esoterism punctul de intalnire a doua stari sa spunem , una care a apartinut trecutului si alta care in prezent apartine viitorului. Este momentul de trecere, Moartea ( in Arcane ) sau NEBUNUL (punctul de plecare).

Orice neofit este considerat grad 0.Orice neofit incepe de la 0 chiar daca cunoaste in principiu anumite elemente al e scolii initiatice.

Neofitul aspirant, candidat viitor ucenic trebuie sa treaca pragul aceptarii in prelucarea propriei pietre in Templu. Aici, in acest caz , probele sunt cele mai simple si mai complicate in acelas timp. Este un paradox in care convingerea aspirantului asupra a ceeace vrea sa faca cu propriul Lapis (Lapidum) trebuie sa convinga propriul lui ego si doepotriva a maestrului care il insoteste.

Desigur acest “aspirant” trebuie sa indeplineasca conditii relativ severe ce presupun: observatia,vointa, spiritul imaginativ si nu in ultimul rand puterea de ascultare si concentrare la obiectivul propus.

Gradul 1 APA sau PASTOPHORIS (Neofit) este o purificare a emotiilor este un moment de sesizare a dragostei respectiv de stapanire a emotiilor relationate cu acesta. Cumva trebuie inteles, acest moment este transpunerea impulsului obisnuit pana atunci si refulant (needucat)  in spiritul raiunii. Am sa folosesc un exemplu putin cunoscut al anticului templu, anume: se spune ca Marea Preoteasa a Templului in plin ritual dansa provocator sexual in fata aspiarntiilor , acestia insa trebuiau sa dovedeasca o vointa de fier fara a altera spiritul dragostei in aceata scena imprevizibil si marcanta pentru un om de rand.

Acest grad apartine botezului cu APA.

Gradul 2 AERUL sau NEOCORIS (Artizan, discipol)   Este gradul in care neofitul devine liber cugetatator ; in aceasta etapa aplicantul incpe investigarea propriilor ganduri ; aici apar in general momentul mariilor indoieli , marilor contrarii si curatenia in sertarele memoriei precum si stapanirea gandului , rationamentul daca astfel este mai usor de inteles.

Cumva de la sine inteles cei 12 Apostoli cam prin acest grad au fost in timpul vietii profetului lor.

Gradul 3 FOCUL (Master sau Initiat) .Botezul FOCULUI este un botez al veciei. Odata intrat in aceasta cunostere nu mai este loc de intoarcere sau schimbare. In unele ritualuri , chiar, se merge pana la intrebarea repetata a discipolului daca doreste si este constient de drumul greu ce il asteapta dupa initiere.

In unele ritualuri acest aspect al initierii este echivalentul RASTIGNIRII ( se spune : “este batut in cuie” popular) si nu intamplator , trecerea acestu-i examen este ades dura fie simbolic fie chiar practic ( cu propriul psihic) : Practic in aceasta etapa este o pregatire pentru ceeace unii spun : SUPRAVIETUIRE IN ORICE CONDITII.Astfel incat, experienta mortii respectiv durerea umilintei sau a frustrarii trebuie sa fie simtita , analizata si solutionata din perspectiva intaririi caracterului.

Gradul 4 CHISTOPHORES ,Pamant (Zidar al Arcului sau Adept), I.O.A. .

In acest grad se face cunostiinta cu vastitatea situatiilor raportata la propria constiinta , de acum revizuita (vezi gradele de mai sus) . Tot aici au loc procese in care se elimina vanitatea sau iluzia, este cumva trezirea la o noua viata, la o noua constiinta la o confruntare cu propriile puteri.

Gradul 5. BALAHATE (Filosof , Master) : Apa  sau Chimia

Practic de aici incepe realul proces alchimic al mariilor transmutari individuale interioare : Este vorba de ascensiunea caracterului (exalatrea) prin stapanirea proceselor de viata.

Gradul 6. MAAWAR (Clarvazator , Preot) AER  sau Ibis

UNIREA este cuvantul ce defineste acest grad. In acest grad sunt cunoscute procesele si principiile ce leaga cele doua stari : material si imaterial respectiv : sus si jos (vezi universul superior si cel inferior).

Sunt primii pasi in cunoasterea Marelui Plan sau Opus Magnum. Unirea cu Divinul.

Gradul 7. SAPEHNATAH (Profet, Iluminare)

In acest grad se intalneste absolutul sau Quintessencia; in acest grad in alchimie este desavarsit un proces complect (momentul in care Ouroborus isi musca coada) .

Lumea in general spune: ajuns aici esti un iluminat! Nu este tocmai asa pentru ca acest proces nu are limita de aici mai sunt noi bariere ale cunoasterii ; stim din scrieriile lui Carls Gustav Jung ca “ nimeni nu a reusit vreodata sa atinga absolutul, precum nimeni nu detine adevarul absolut” .

Este dur sa parcurgi sapte grade , este necaesar sa stii ca aceste grade singur le insusesti pe marginea unui template (programe daca doresti) pentru a ajunge in postura de ILUMNAT sau : CHEIA CUNOASTERII .

Multi cred ca dupa initiere vor vedea Ingerasi zburand sau Demoni , multi cred ca vor descoperii imediat secretul transformariilor materiale : “…din orice, Aur” , gresit! Este complect altceva iar daca ingerasii albi si demonii cei neastamparati nu se arata asa cum te-ai asteptat, ai sa vezi in aceasta metafora cele doua stari :ingeri si demoni in lumea ce paradoxal te-a inconjurat si pana atunci insa de aceasta data cu alti ochi. Va asigur , nu este placut!

Ritualuriile egipte sunt o scena dramatica metaforica bazata pe psihic, simturi si experiente , toate acestea pentru a extrage concluzii, adevaruri relatinate cu individul practicant asa cum el este capabil sa perceapa. Oric perceptie in aceste momente devine ajustabila astfel inact propriile bariere pot fi depasite.

Referintele sunt : ZEII si faptele lor. Insa atentie, ZEII sunt MURITORI si exemple de viata , repere iluminate si nu STATUIA DE PIATRA cu puteri ; ci simbolul ei cu puteri si influente asupra propriului psihc.

Secretele ritualuriilor de acest gen , REPOA CRATA, au supravietuit miraculos in fragmente , vicisitudiinilor vremilor si a violentelor.

In fina asa cm cunoastem noi azi aceste documente sunt in fapt o compilatie a diversi autori reconstruita din fragmente.

Inca din antichitate scribul a avut misiunea transcrierii si conservarii de texte; aceste texte la vremea resectiva erau considerate sacre si secrete de stat.

Tranzmise si reconstituite prin Ordinele Masonice , acestea au ajuns la noi in diverse forme ritualice ( ca inteles practic) insa cu mesaj identic .

In alchimie este cunoscut sub numele de AZOTH (link) ce au la baza aceleasi principii:

Nastere /Renastere

Dorinta de-a invata si de-a iubi

Actiunea de a invata pentru a fi util societatii

Toate acestea sistematic traite, analizate , trecute prin ego in fazele alchimice:

1. Calcinare

2. Soluţie

3. Separare

4. Conjuncţie şi putrefacţie

5.Coagulation

6. Cibation

7. Sublimare

8. Fermentaţie

9. Exaltare

10. Multiplicare

11. Proiectare

12. Finalizarea

Sau in procesul maestrilor pietrari masoni. Vezi prelucrarea Pietrei brute prin extragerea ei din stanca si finisrea pentru a fi “ridicata la verticala” ; piatra aceia despre cre in Biblie se spune  ca a fost aruncata la gunoi ca obiect inutil de catre ignorantii constructori ai piramidelor.

Toate aceste etape sunt aranjate in modele de cate 4 in trei grupuri ditincte si reprezinta expresia: Thoth, Ptah, Ra si Amun ; emanatie, creativitate, formarea si manifestarea.

Trei , numarul grupurilor este dat de SCARABEU , acesta reprezinta un ciclu de viata.

Alchimic reprezentatea acestea sunt:

NEGRU (humus)

ALB (spalarea)

ROSU (inrosirea)

Negrul : este faza  de ecluzare a Scarabeului din oul ce sta in “mizerabilul” balegar ; aceasta faza tine o luna de zile pana cand oul ajunge la maturitate.

Alb: din ou se naste LARVA ( vezi atat de des intalnitul vierme ca simbol in alchimie) care se hraneste si traieste din resursele oferite de ou. Larva dupa o luna devine ninfa ce corespunde starii de mumificare la maturitatea ei.

Rosu nu este altceva decat “rasaritul” micutei insecte rosiatice , Scarabeulul, ce , ca si esotericul simbol al albinei este compus din tri culori distincet dar care reprezinta tot acest proces in intelesul lui: aripi albe, cap-torace rosu, corp negru.

Aceste societatii ale initierii au ridicat in istoria umana nume de referinta . Moise spre exemplu. Hiriam , diversi regi multi dintre ei de origine iudaica.

Stafeta cunoasterii din generatie in generatie a cunoscut alterari de origine metaforica , ca un cod de protectie daca doriti in raport cu posibilul ochi profan neavenit care ar fi putut utiliza in rau aceste tehnici si invataturi importriva umanului, semenului lui sau a naturii in sine. Acesta este unicul motiv pentru care , azi, avem expresii si o tematica extrem de dificila de studiat atunci cnd spunem : alchimia.

Plansa 50  Anul 1 ,6010 , anul profan 2011 Iarna ,  Luna Plina in scadere 49% lumina, 22 zile pana la Luna Plina , 7  zile pana la Luna Noua, Luna in Sagetator

Dan Izvernariu

FIVEBLUEAPPLES LIsboa PT.

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s