COMPENSAREA si ELIBERAREA . Principiul Divin si Principiul Luciferian (partea a I-a)


Prima parte:

Traind intro dimensiune absolut ambigua, versatila, plina de contrarii si discordie .

Doua notiuni distincte ce impreuna desavarsesc  Marea Opera.

Ideia:Compesasarea face posibila eliberarea prin cunoastre , este doar un sens in aceasta fraza , un sens unic si fara intoarcere ; odata inceput acest act este ireversibil!

O gluma mai putin cam nesarata spune: Un alchimist poate fi oricand un preot pe cand un preot nu poate fi un alchimist. Adevarul in aceasta afirmatie tine de ELIBERARE vazuta din perspectiva cunoasterii neconditionate dincolo de TABOO.

In bloguriile recente ( o luna , doua in urma) v-am vorbit despre Cele Sapte grade ale initierii in Alchimie , respectiv despre AZOTH ( Septagrama) ; acum va voi spune mai deschis si mai putin hermetic despre Cele Sapte taine ale vietii , un fapt aparte despre care cu doua secole in urma nu s-a vorbit niciodata in afara fratiei oculte.

Cele sapte taine mai sunt cunoscute in lumea noastra sub numele de : INEXPRIMABIL sau NESPUS in care avem incluse TREI LUCRURI DISTINCTE si UN al PATRU-lea ce le urmeaza : MOARTEA.

Aceste mistere sunt:

Misterul Abyss

Misterul Numarului : filosofia pitagoriana

Misterul Alchimiei : filosofia in principal a lui Jacob Boheme si Paracelsus

Misterul Mortii

Misterul Raului

Misterul Cuvantului : logosul

Misterul Divin Bliss –cel mai ocult dintre toate

Cred ca pentru acestea toate este necesar sa facem o scurta informare asupre corpului planetar Pamant pornind de la faza evolutiva a Lunii ( un vechi indiciu) in care se disting TREI REGATE ale Naturii de acelea pe care noi in mod curent le cunoastem, animal, vegetal si uman.

Exista o teorie nu usor de inteles de catre neofit potrivit care-ia in regatul naturii umane , mineralele nu exista. Acest regat ( a citi profan :regn) se refera doar la : uman, animale si plante (vegetal) .

Potrivit aceste-i teorii , mineralele provin din ceeace pe Luna au fost : ½ minerale si ½ plante (luna veche) .Lumea noastra plante-animale a rasarit din Luna Noua precum in mod similar lumea animala a facut sa rasara lunarul : animal-om.

Din aceasta perspectiva vom intelege ca toate acestea tind spre ceeace numim material, materializare , (Pamant- material) .

In Luna Veche au existat fiinte mult deasupra firii : anima-om pe care o stim azi , aceste fiinte se numeau Spirite ale Focului , se pare ca in acea vreme omul respira foc asa cum noi azi respiram aer.

Va mai amintiti despre povestile gnostice din acest site referitoare la Lilith , relationate cu Luna? Pune in browserul de cautare al siteului la “cauti ceva anume “ ( in dreapta pagina sus) cuvantul Lilith.

FOCUL este o manifestare primara a ZEIILOR , am sa fac chiar o aluzie la ceeace Goethe spunea: “ …sa se aprinda focul pentru ca Spiritele sa se imbrace in el” (citat aproximativ!).

Stim ca prima interactiune a FOCULUI a fost cu cea a AERULUI (rezultand Sulpurum) si in acest sens  vom sti ca ZEII au coborat pe pamant respectiv in materialitate (reamintesc : pamant-material) prin aerul dens respirat si expirat.

Cei care cunosc notiuniile bazice ale alchimiei vor sti ca nu fac referire aici la AETHER ci tocmai la AER in sine. ANIMA MUNDI. Este diferit!

Prin “intamplarea” acestui fenomen prin care Zeii au coborat la OM pe calea aerului prin foc , fapt ce noi il respiram si in inpiram regulat tot timpul vietii noastre am putea spune ca existenta divina este omni prezenta atat in interiorul nostru cat si in jurul nostru in acelas timp. “Faptul” in sine a fost ca si umplerea unui gol cu Spirit Divin.

Urmarile acestu-i fenomen de umplere a presupus aparitia divizarii in doua grupuri distincte a OMULUI-ANIMAL, anume:

Omul – animal cu un creier dezvoltat sub influenta inspiratiei si a actiunii in sine devenind din spirite ale Focului , spirite ale Aerului facand ca OMUL_ANIMAL sa devina perfectionat si prin urmare sa lase in urma spiritul animal , devenind ceeace azi noi numim :UMAN .

Omul –animal din grupul al doilea a regresat din perspectiva creierului alaturandu se grupului animal .

La UMAN-ul in sine azi cunoastem urmele aceste i divizari prin ceeace chiar Carls G. Jung ne arata in Opere complecte spunand ca OMUL trebuie comparat cu umbra lui  , fapt prin care vom inteleg ca verticalul reprezinta suma lucruriilor perfectionate ale laturii umane iar orizontalul (umbra in acest caz ) este instinctul animalic sal partea inferioara si negativa a UMANULUI.

Aceata parte inferioara o cunoastem din religie ca a fi : DUHUL.

Interesant este un fapt , UMANUL  este si el din anumite perspective divizat ; trebuie sa recunoastem ca nu toti avem capacitati egale de exploatere a creierului de altfel avansat la toti si prin urmare gasim intre noi indivizi ce coexita in acelas timp insa opus ca derulare a vietii ; o parte sunt inchistati si limitati iar o alta tot mai avansata si mai libera.

Cum spunea un bun prieten din copilarie :” Individ, purtator ilegal de creier” desigur gluma era pe seama prostiei si absurditatii imposibile a unora, insa adevarul este cumva pe aici intalnit.

Dezvoltarea primului grup denumit mai sus prin lumina divina , clasa pefectionata umana, au beneficiat nu numai de o dezvoltare a constiintei dar si propriu fizic au devenit mai mari , mai sanatosi, mai capabili sa infrunte vicisitudile vietii  in timp ce secunda clasa ce s-a apropiat mai mult de animale a cunoscut atrofierea si in final disparitia. Toate acestea sunt bazate pe dezvoltarea creierului pe care unii in stiintele oculte il compara cu un loc destinat Divinului si anume : TEMPLU.

Dar cu toate acestea EVOLUTIA in sine nu s-a rezumat doar la atat ! Ci evolutia in sine s-a referit la tot ce presupune : animal,vegetal si uman in acelas timp insa in mod diferit.

Tot asa ,presupunem (invers luat) , ramanerea la stadiu de lunar vechi nu ar fi existat minerale, vegetalul si umanul prin urmare am putea crede ca acest fenomen de umplere depre care am vorbit mai sus este cu un scop precis in care spiritualul umple materialul .

In timpul Lunii vechi pe cand materialul nu era umplut de spiritual nu exista notiunea de nastere sau moarte prentru ca nu exista uzura sa spunem…era ceece putem deduce azi abstract EU-ul fara FIZIC.

Acel EU despre care in nenumarate fraze in acest site il analizam este tocmai acea parte nemuritoare , pentru ca ea nu are nici inceput si nici sfarsit ; se spune in crstinism “Eu sunt Alfa si Omega” (ref. La Isus) dar in extensie este acelas lucru atat timp cat Isus provine ca un oricare alt uman din acelas lunar vechi prin foc si aer. Vreau sa afirm : EU sunt alfa si omega mai poate fi interpretata ca EU , adica : eu, tu , ei ele…noi, umanul. Nu exitsta din acesta perpectiva decat diferentele despre care va vorbeam mai sus  ce tin de evolutia individuala.

Fiinta umana detine un corp astral si unul aetheric, aceste doua sunt supuse schimbariilor  si nimic mai mult.

Va vorbim mereu in scriierile alchimice despre ANIMA MUNDI , acesta este mediul prin care umanul isi dezvolta creierul , gandirea, este mass media (daca doriti) sal internetul ce ne tine conectati in informare continua , in analiza asa cum ochiul mintii individului poate vedea si concluzii ca urmare ce imbogatesc spiritul.

Fiinta umana este supusa METAMORFOZEI si nu MORTII , ne exista capat! Exista limitari si valente din care putem sau nu,… sa sti sa iesi prin evolutie; este ca si cum ai juca un joc in Play Station si ai trece sau nu de la un nivel la altul.

Acum daca privim fenomenul umplerii per ansamblu vom intelege ca UMANUL este o extensie tentaculara a Divinului ; reamintesc, umplerea s-a facut ca o coborare a Focului prin Aer (rezultand Sulphurum) dar nu a consumat existenta initiala din locul din care s-a coborat ci coborarea a fost o extindere din exterior catre interiorul material.

Pentru a ma intelege ce vreau sa spun fac o alta exemplificare …mana in sine nu este activa fara creier dar conectata prin centrii nervosi la el aceasta devine instrumentul exterior lui in actiuniile lui. Este exact ce s-a petrecut cu Spiritul si Materialul.

Un pictor picteaza o floare, am putea sti cum arata floarea in mintea lui daca acesta nu ar executa cu mana un desen? Este acelas lucru cu relatia mana creier ca justificare .

Golem spre exemplu este in sinea lui un morman de pamant, aesta prin incantatie devine viu, munceste, este supus, ajuta , face… . Insa ce primeste Golem pentru a face toate acestea? Doar viata?

Am mai putea spune facand aluzie la Einstein cand a spus ca “orice religie are la baza aceia si radacina…” prin urmare ca, ca UMANUL este o ramura Divina precum mana activa aparine creierului ; sau daca va este mai simplu, am sa va spun: apartinem memoriei universale precum Windows hardware contine Windows softweare cu toate ramificatiile lui si gama de programe.

Acum intervine problema evolutiei ca justificare , daca aceasta nu ar fi existat creierul uman ar fi fost doar o floare trecatoare a ramurii sau un Windows neexploatat in nimc, gol si cumva actualizat.

Va intreb, la ce ar fi folosit aceasta floare sau la ce bun e sa ai un ultim Windows sau Mac fara sa il uilizezi nici macar in vizita?

Noi alchimstii avem un crez conform caru-ia : nimic nu este din intamplare sal cu atat mai mult la voia intamplarii precum tot ce construieste trebuie sa si foloseasca. Sunt notiuni de educatie din initiere .

Revenind insa la lumea floare , am putea spune ca in acest caz daca nu am fi evoluat in copacul Divin suma ganduriilor florii ar fi fost doar un reflex a ei ca o oglindire dar nu ar fi avut personalitate nici ganduri, nici constiinta relationate cu ele…ar fi fost poate ca un webcam conectat la o memorie cu tasta “recording” apasata…si nimic mai mult fara nici un prosces sau procesare sau ceva fara sens existential.

Acum in acest peisaj cu uman nonpersonal pamantul ar fi fost populat cu o lume de statui  amorfe.

Ce a determinat aceasta schimbare a cursului de la floare la dezvoltare prin primirea personalitatii este o mare dilema pentru mine si multi altii care au studiat aceste detalii; cum a ajuns UMANUL la propriia indepndenta?

Pentru crestini bautura ce simbolizeaza adevarul absolut este vinul .

Pentru alchimistul ce s-a departajat de dogma si s-a dedat cunoasterii ascunse vinul nu reprezinta decat o prima faza a cunosterii adevarului pentru ca el nu este altceva decat o materie extras al pamantului (al totalitatii lui) , scurs in vase si fermentat.

Poate oriece chimist al zilelor noastre sa va lamureasca stiintific ca viunul nu este ultima faza existentiala ca lichid ci tocmai extrasul lui : alcoolul sau acea bautura spirtuasa dublu rafinata ce este volatil in final!

Aceasta conexiune este facuta in baza ideii e ARDERE sau INFLAMABIL ce ne va duce cu gandul din nou la FOC , prin urmare la ZEI .

Alcoolul face parte din Ordinul Spiritelor Focului si apartine Lunii (este alb)  iar “penetrarea” lui cu creierul uman este eXoteric similar cu  UMPLEREA , adica asa cum spuneam : SPIRITUL si PAMANTUL (materia si imaterialul) .

Acest amestec al zeilor cu pamantenii (din ceasta perspectiva acum inteles) a nascut INSTINCTUL ,DORINTA, PASIUNEA …vezi povestea gnostica a lui Lilith care s-a refigiat ( a fost izgonita *cnf. Gnoza) pe Luna.

Acum , simturiile au intrat definitiv in corpul astral al Umanului si de aici intreaga problema si discordie ce a facut sa rezulte binele si raul .

Corpul astral este reflectat de umbra sau de natura umana-animalica in sine , acest spatiu a fost propice pentru a putea fi penetrat  : Natura animala a omului a permis ca pasiuniile sa spunem sa se desfasoare in voie transmitand in sange si in intreg ancestralul acestea ca o caliatea laturii orizontale .

In final distingem doua “fapte” ireversibile si drmatice petrecute cu UMANUL din ramura dezvoltata :

  1. Darul Divin cu care a fost inzestrat creierul uman de la UMPLERE in forma lui goala si fara personalitate (sau floarea sau softweareul actualizat insa neexploatat si impersonal)
  2. Influenta spiritelor (unii le numesc rebele) carea au creat in natura umana animala , orizontala : PERSONALIZAREA UMANULUI . Se pare, spiritul Luceferian a configurat conexiuea dintre creier si simturi fizice ce se prelungesc in organe .

Ca raspuns la intrebarea:

– DECE a trebuit facuta aceasta conexine ?

Am sa va raspund  astfel:

La nivel universal UNU este DOI iar DOI este UNU ; este única principala diviziune care desigur are subdiviziuni : Este dualismul ca baza existentiala a tot si a toate cele ce exista.

Nimic nu poate exista separat ,prn urmare daca Divinul s-a exitins in Material, materialul a reactionat devenind personalizat si aceasta prin uzul simturiilor.

Neajunsul in aceasta situatie este un fapt ce limiteaza cunoasterea la nivel UMAN ; spun aceasta pentru ca SIMTURIILE ofera umanului doar o vedere obiectiva   asupra a ceeace se petrece in jurul lui dar fara a percepe esenta. Perceptia prin simturi este un “cadou” luceferian sa spunem si se refera la constiinta umana.

Am putea deduce astfel ca Lucifer insusi salaslueste in corpul astral al omului, in simturi prin exprimare . Exprimarea este un pnct esential ce odata atins pune in miscare sistemul nervos prin urmare se activeza preceptia si sentimentul.

Activarea sistemului prin exprimare o intalnim in alchimie prin OUROBORUS , sarpele legat de glanda pienala ; simturiile odata activate vor deschide ochii si va rezulta individualizarea constiintei.

GANDURIILE sunt analize ; daca ganduriile ar fi fost non sens lumea ar fi fost doar o banala reflexie Divina .

Interesant este cum : DIVINUL nu este cunoastere ci CREDINTA ; credinta este o contradictie a stiintei si are ca origine dualitatea gandirii umane.

Credinta da nastere ideiilor , este impulsul inspiratiei pe cand stiinta se datoreaza simturiilor respectiv a cunoasterii lumii exterioare prin spiritul luceferian.

La UMAN cele doua principii Divinul si Luceferianul sunt in combinatie aproape omogena astfel incat omul modern sa spunem sa afla intr-o mare dilema sau in imposibilitatea de-a alege .

Este cumva un rau necesar pentru ca astfel se poate justifica liberul arbitru al constiintei individului.

Principul de fuziuni opuse (uniunea contrariilor) este taramul , spatiul, dimensiunea in care drama vietii noastre se consuma pana la un nou ciclu existential.

-Va urma-

Dan Izvernariu FIVEBLUEAPPLES WordPress  LISBOA Pt

Plansa 51  Anul 1 ,6010 , anul profan 2011 Primavara ,  Luna Plina in crestere 11.3%  lumina, 11 zile pana la Luna Plina , 26 zile pana la Luna Noua, Luna in Berbec

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

2 gânduri despre „COMPENSAREA si ELIBERAREA . Principiul Divin si Principiul Luciferian (partea a I-a)

  1. […] Partea I-a se gaseste :  aici […]

  2. […] site FIVEBLUEAPPLES despre … (1) (2) (3) (4) (5) […]

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s