FEMEIA , GAZDA A VIETII, MATRICEA


Celebrate the 100th anniversary of International Women’s Day on March 8, 2011

 

FEMEILE FAC DEMOCRATIA MAI BUNA!

DIFERENTA FACE EGALITATEA.

 

Alex McDowell gallery . Copy right reserved.

vezi slide show album

ENTER

 

Reconcilierea si repunerea valoriilor asa cum initial au fost

 

In Mysetrium Coniunctionis din sirul de volume ale Operei Complecte a lui Dr. Carls Gustav Jung am gasit un pasaj interesant in care acesta afirma :” orice dogma devine treptat o invatatura fará suflet”.

Acest fapt dovedeste ca avansul vietii, respectiv evolutia umana depaseste granite prin cunoastere si experienta astfel incat , dogma, devine fie non sens fie lipsita de interes ca punct de reper.

Asa cum am mai afirmat in bloguriile anterioare, religia ca invatatura este necesara din perspectiva primelor notiuni , bazice, ale moralei si etici insa insuficienta pentru a avea o vizine clara asupra vietii.

Pierderea vitalitatii dogmei in raport cu realitatea sociala, atrage un fenomen interesant si anume activandu-l si anume : ARHIETIPUL.

ARHIETIPUL este un simbol ce este adanc gravat in memoria noastra , cumva am putea spune este transmisibil genetic mama-fiu din generatie in generatie. Acest simbol este in fapt un jalon sau o unealta de navigare in orientarea noastra atunci cand spunem …DEOSEBIM sau RECUNOASTEM.

Arhietipul exprima din perspectiva esoterica Marele Mister al Sufletului.

In ultimii 50 ani (aproximativ) , Sec. XX, a fost activat dupa o lunga perioada de cateva milenii , arhietipul feminin.

Am senzatia ca acest curent a fost bine punctat in anii 1960 odata cu aparitia fenomenului Hippye , a conceptului Flower Power ce a atras atentia asupra unui fapt …reantoarcerea la natura si numai atat…ritualul a fost repus in actualitate.

Aceste secvente spun despre o reantoarcere la origini , la traditia samanica la matriarhat la forma de organizare tribala , la mitul Zeitei samd.

Toate acestea din motivul enuntat in prima fraza de la inceputul acest i blog…dogma a devenit fara suflet si tinde sa decada prin lipsa ei de corespondenta in realitate ca efect al evolutiei.

Pare paradoxal ca EVOLUTIA cere PRIMORDIALUL?

Eu personal nu cred pentru ca PROMORDIALUL contine forma bazica neviciata si prin urmare omenirea din cand in cand face un backup al propriei constiinte atunci cand viciul compromite valoarea.

Dupa cateva milenii de violenta si misoginism in care s-a dorit cu ardoare  triumful pe veci al patriarhatului respectiv al principiului masculin ,miscarea underground inceputa in anii 60  a creat tunelul pana in strafundul pamantului unde a fost “ingropata” Zeita ,respectiv principiul feminin transforamat ca o lava ce mai tarziu in anii 2000 a explodat sub diverse forme la scara planetara .

In fapt acest fenomen se datoreaza frustrariilor si a neadevarurilor spuse secole la rand. Secole la rand barbatii au fost invatati sa creada ca femeia este insusi intruchiparea Diavolului , in timp ce femeia a suferit : tortura ,pedeapsa, injustete, ura si decadere din orice drepturi absolut abuziv si inuman.

Se vorbeste mult despre faptele criminale ale fascismului, mai nou vorbim si despre criminalitatea comunista insa putini isi mai amintesc despre crimele si tratamentul inuman la care au fost supuse femeiile de catre biserica si culmea ..in numele IUBIRII.

Societatea este foarte impersonala atunci cand vorbim de opinie. Se misca greu si nu intelege ce se petrece cu ea decat in cateva generatii , cand minciuna si diabolicul ating de regula cote alarmante.

Rasturnarea intentionata a valoriilor universale este una din cele mai lesne de facut ca act diabolic in societate. Manipularea persoanelor nu tine de detalii ci tocmai de un proiect criminal ce nu poate fi cuprins cu ochiul liber in prima instanta, asa apar tortionarii si institutiile ce incet incet devin ZEI cu drept de viata si de moarte asupra ta.

Ceeace nu reuseste insa in aceasta lucrare malefica oricare ar fi ea este , Spiritul si Sufletul uman  ce nu pot fi alterate pentru ca acestea nu apartin pamantului ci tocmai Cosmosului intreg.

Asa explic si sitemul de autoaparare a umanitatii cand aceasta face backup in propria memorie , se aliniza din nou cu inceputuriile reconectanduse cu natura.

Reconectarea cu Universul este in fapt insanatosirea sinelui individului si a socialului in general (vezi alchimia, tinctura) ; acest fapt intervine atunci cand se pierde controlul sal cand se pierde sensul intelegerii participarii prin existenta a individului in univers .

Primele semne stau in soc si efect ; dupa orice cauza avem un efect iar acest fapt din perspectiva subiectului tratat aici se vede in partenereiat, in cuplu.. .

Barbatul contemporan realizeaza ca este tot mai singur si ca lipseste ceva, lipseste acel fapt pe care el il stie ca a fi ; femeia contemporana realizeaza si ea ca “ceva” nu este in regula pentru ca in baza sensibilitatii cu care este dotata de la natura simte ca “aproapele” ce ii este destinat ca pereche pentru protectie si convietuire repectiv pentru procreere este absolut absent, indolent si infantil ades.

Cred ca analiza in mare a societatii de azi 2011 , sta cam asa…o lume bulversata ce nu mai crede in solutia violentei, a manipularii si care bajbaie in bezna necunoasterii ce o frustreaza de adevar… .

Multi sunt in cautarea acestu-i adevar insa nu realizeaza ce anume cauta , aici este tristetea! Pentru ca duritatea si incalceala dogmei l-a orbit si l-a anihilat senzorial. Acestea sunt efectele de secole de manipulare a individului prin diverse forme adoptate de cei care s-au jucat din interes sal placere meschina cu psihicul enoriasului dezorientat.

Sa ne gandim simplu reducand la abstract societatea fara dogma relgioasa si clasa politica…nu ar fi mai simplu sa vanezi atat cat iti trebuie sa te plimbi pe unde vrei sa faci ce doresti incercand sa nu faci rau nimanui ( tu contemporan evoluat, cunosti aceasta lege!) …imagineaza aceasta si vei trai o secunda senzatia ca legatura ta cu Divinul ar fi complect alta ..adica..AR INCEPE SA EXISTE!

Femeile au inceput de cateva decenii bune emanciparea. Este o emancipare dura , o lupta dura in care repunerea valorii presupune un act radical cu efecte radicale.

Este adevarat ca in ultimii ani numarul gay a crescut?

Acest fapt vine din refuzul de-a colabora ,un mod de-a pedepsi opusul tau prin frustrare si radicalism , este un prim fapt , o prima instanta , un razboi care in final , garantez se va termina tot prin UNIREA CONTRARIILOR.

SOPHIA este cel de-al saptelea EON , este un inger ce traieste in vid , este fara pereche si este controlul absolut a celor sase eoni duali ce ii stau sub comanda. Acest Eon nu paote fi inselat si mintit de mintea diabolica , este ingerul ce activeaza backupul despre care vorbeam mai sus.

Matriarhatul a avut cea mai buna forma de organizare : aparare si nu defensa, procreere si cred un spirit evolutiv in ritm nonviolent privind exemplul de viata din care tribul a mai invatat cateceva.

Influenta principiului feminin in viata noastra este responsabil de integrarea sistemelor de viata pe planeta noastra dar si pentru atractia fata de originea psihicului uman: spiritualul ,  vizionarul, non-rationalul  …elemente ce intaresc inima si imaginatia ce deschid noi perspective privind avansul cunoasterii si reconectarea corpului cu sufeltul si spiritul.

Poate ca astfel vor prinde sens torentele de poezii,picturi,carti, filme, melodii scrise de barbati in cautarea inconstienta a unui adevar de care au fost secole rand  frustrati.

 

 

Doris Izvernariu

Fiveblueapples WordPress Lisboa _ social

2011-Martie-09

 

 

 

 

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s