CUBUL : : (proiectul) din jurnalul legendei mele personale 2011 (6010)


Viata este o legenda , o legenda personala si personalizata a fiecaru ia asa cum fiecare ,in parte, am cautat sa o facem.

Pasajul prin legenda ei poate trece doar prin doua dimensiuni si exclusiv prin doua stari.

Dimensiune a celor ce cu desavarsire isi doresc ceva sa obtina pe care o denumesc aici : La Portiile Orientului si dimensiunea ignorantei ce poarte numele de Targ al Desertaciunilor.

Cea au in comum aceste doua dimensiuni?

E simplu … dualul sau binarul ,in unele cazuri,  alegerea!

Prima ideie de drum catre Portile ale Orientului tine de : a visa, a dori, a face , a contrazice si a insita in lupta pentru a materializa un gand, oricat de NEBUN ar parea acesta.

Aceasta incapatanare ce are ca baza “nebunia” visului ofera experienta intalnirii cu Hermes , gardianul Marelui Orient ce sta la porti tinand in mana un foc , un foc al intelepciunii.

Natura dubla a lui Hermes (Mercur) , contrariaza, inseala, provoaca…este pentru ca exista mult adevar in fraza: “multi chemati, putini alesi …” ; este in fapt selectia naturala legata de propria noastra vointa de a trece sau nu acest obstacol.

Dialogul cu Hermes la aceste porti tine de abilitatea individului de-a NEGOCIA cu sine si cu Gardianul .

Te aflii in fata Marelui Orient in care trebuie sa stii din cultura ca , NEGOTUL si arta lui este o traditie si ca aceasta traditie se bazeaza pe etica si morala …sau…aici toti trebuie sa castige si sa fie multumiti si ca acest fapt este obligatoriu de cunoscut si aplicat!

Aceasta este si norma existentiala in social pe care se bazeaza tot si toate si care din nefericire nu este respectata ; dar vinovat de acestea nu este HERMES ci tocmai firea umana…versatila si egoista.

Nu poti trece fara sa platesti , platesti pentru toate , bune sau rele in egala masura si atunci nu merita sa fi idiot, incult , egoist sau de rea credinta pentru ca asa cum faci ..vei primi inapoi.

Aici exista un principiu al cauzei si efectului, al compensatiei, al pierderii si castigului, al darii si cedarii (primirii) … NU PUTEM DOAR CASTIGA fara a PIERDE !

Mersul in idealuri atunci cand spunem : ALB/NEGRU este pe linia de mijloc printre alb si negru facand astfel un echilibru cu noi si cu exteriorul nostru ; ades popular spunem : “ astfel incat sa fie bine…” .

Acceptul “cedarii in schimb” nu trrebuie sa fie vazuta ca o pierdere pentru ca nu exista sa vavem TOT fara sa nu pierdem ceva si pe masura ce dorim sa castigam mai mult si mai mult inseland cumva acest sistem se va ajunge la linia TOTAL la care sistemul isi extrage singur si automat partea lui. Va asigur ca in acest necumpatat caz este dureros.

Neofitul trebuie sa inteleaga aceste lucruri inainte de-a se apuca de lucrul in Marele Mistere , sa treaca prin el judecand de trei ori inainte pentru ca altfel este un joc periculos si in defavoarea lui.

Initiatul va trebui sa accepte si sa procedeze intocmai cu “termenele si conditiile contractuale”..iata FAUST a renuntat pentru ca s-a temut. Cred ca s-a temut de propria UMBRA  pe care o stia cum este si cat de viciata este. Multi cred ca FAUST s- temut de demonul in sine , exterior lui , “tertul” contractant ..adevarul nu cred sa fie acesta , nu Mefisto era de speriat ci tocmai individul din Faust.

Undeva in Biblie sta scris : “ si vei merge zile in sir fara a gasi UN OM…” (citat aproximativ) ; cu referire la zilele de pe urma …adevarta este…cauta azi un om din cele 6,5 miliarde si vei gasi greu UMANUL.

Viata mai poate fi si un balci, un targ al placeriilor si al scamatoriei in care , ne prostim de placere unii pe altii , ne inselam , ne mintim, ne trisam… este un Targ al competitiei nebuniilor in care : “Paine si Circ” este lege.

Desertaciunea in aces caz este ca DRUMUL nu duce decat la simpla pieire, disparitie si inregimentarea intr-un nou esalon pe o barca a sufletelor pierdute. Cine iti va fi alaturi in acele clipe in care ai nevoie de orientare…cei pe care i-ai inselat?

Va amintiti din istorie scena cand toti gladiatorii au murit iar publicul insetat de  sange si violenta, isteric de sangerosul show  a fost invitat in arena doar ..pentru a continua spectacolul? Va intreb, a fost o crima aceasta sau doar un fapt normal? Eu as spune , a fost firesc..oare nu aceasta s-a vrut chiar de catre ei?

Visele se implinesc, visele sunt o parte a memoriei colective..cineva le gestioneaza , ele pot fi PRO sau CONTRA celui ce le expediaza in Univers.

Este greu sa atingi azi PROIECTE ..este greu sa gasesti OAMENI_UMANI , etici, buni, frumosi , liberi si evoluati.

Un cub reprezinta uneori materializarea unui gand. Reprezinta spatiul in care trebuie sa-l umplem cu ceeace suntem , sa dam o parte din noi , oferind si negociind cu incredere.

Un cub se bazeaza pe PATRU puncte distincte ce reunite formeaza o dimensiune ce apartine punctelor.

In CUB este un mare secret , este un fapt ce tine pana la si dincolo de Moarte  ; in el sunt incrustate toate semnele si simboluriile ce ne definesc..de la ADN pana la simbolul anost al zodiei cerului sub care ne-am nascut.

O astfel de lucrare este dincolo de cuvantul :  IDEAL , este rar intalnita si odata activata nu are intoarcere sau versatilitati in subiectul ce trebuie atins decat daca prin vointa proprie si egala este distrus, spalat si ars.

O astfel de reuniune tine de intalnirea ancestrala a PATRU PUNCTE distincte , patru origini a patru Universuri ce se atrag fara explicatie , ce se cauta in dmensiuni, ce se regasesc si se recunosc fara prea multe explicatii.

Aici nu este loc de rational, pentru ca rationalul nu serveste la nimic ata timp cat acesta izvoraste din limitare.

Aici totul se bazeaza pe senzorial si orientare anticipata…este un fapt colosal ce se poate intampla in legenda personala a cuiva.

Patru puncte pot ridica sub un anume unghi o viziune comuna , o dorinta comuna, o obsesie comuna ..orizontal ele sunt BAZA PIETREI UNGHIULARE atat de ignoarata de lucratorii in piatra , aruncata la gunoi si dispretuita de neofit.

Am crezut imposibila finalitatea acestu-i vechi proiect ce ma framanta de ani de zile.

Au trecut prin fata mea , poate sute, de exemple , mii de situatii in care am spus : ACEASTA ESTE AL TREILEA insa, insa nu a fost asa..simturiile mi-au confirmat ades aceasta spunandu-mi : NU . Am aberat atunci si am incercat solutia “contra natura” …am judecat subiectiv necautand interioare sau ce amite acea entitate..sunt sau nu pe lungimea de unda.

-Ce gresala!

Am platit ades pentru aceasta si multumesc Universului ca nu am platit atat de scump pentru ignoranta mea.

Am fost nevoiti sa mergem in desert , pentru a cauta un adevar. Am fost intr-un “desert” vizitand plaja Troia, acasa in Portugalia, anul trecut. Am facut intentionat acest „pelegrinaj” sa spunem…aveam nevoie de spatiu si liniste, de salbaticie si pustiu…de toate patru elementele principiu.

Am meditat pe nisip si am imortalizat acest moment ca “proba” la experienta ce avea sa o facem in urmatoarea perioada.

Am cerut mai apoi intre umed si uscat , un indiciu exact in ceeace privea “ce trebuie sa fac ca sa descopar” …raspunsul nu a intarziat ,pentru ca peste cateva saptamaini sa il gasim ..intamplator pe o alta fotografie facuta intamplator  ..tot in apropierea unei plaje: “ “Sa faci acorduri cu toate entitatiile” (trad din limba portuguesa, vezi fotografia anexa scris pe vitrina bancii).

MESAJELE SUNT PESTE TOT!

Oriunde privesti ai un raspuns daca vrei sa vezi sau stii sa “citesti” , intelegand!

Viata este un Tarot..totate sunt cuprinse in toate…precum raspunsuriile stau in intrebari daca ..sti sa vezi per ansamblu si nu in detaliu.

Aceasta a fost revelatia prostului ( a Nebunului) in care dupa ani de zile de studii alchimice si teorii filosofice in care am pretins : AM INVATAT si STIU..in fata practicului am dovedit LIMITARE si PROSTIE …” cum de nu am stiut sa imi amintesc de cel mai subitil si mai simplu lucru ce te conduce catre un adevar : INSPIRATIA si SIMTURIILE relationate cu ea?” – asa m-am intrebat sarind in sus de bucurie redescoperind in prostia mea un mare adevar.

Cat de ignoranta este specia umana!

Adevarul este ca uitasem sa “vad” privind cu EPIFIZA… Raspunsul in adevar este exagerat de simplu! Este eteric..volatil, inodor si incolor.

Am sa va spun , viata nu are logica daca nu cunsoti principiile functionarii ei si nu poti cunoaste principiile ei pana ce nu aplezi la gandire , la observare la simtul acela al conservarii, la acea voce interioara ce te conduce  catre liman.

legile vietii sunt facute de uman, acestea LIMITEAZA.

Totul exista, tot ce imaginam este deja materializat sau facut de altii, nimic nu este “nou sub soare” (citat) , nimic nu a fost inventat acum si atunci pentru ce am crede ca este imposibil de realizat.

Patru stele se aliniaza in acelas vis comum trait candva si “salvat” in arhiva ancestrala…patru lucrui se intalnesc “o clipa “ in acesat dimensiune, se recunosc si inalta varful pietrei.

Aceasta este baza UNUI CERC PERFECT PATRAT !

Dan Izvernariu Fiveblueapples WordPress Portugal

Primavara 6010

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s